May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri pæretrifli med knas og skum, uden sukker

Sponsoreret af GRAM
Sponsoreret af GRAM – Glutenfri pæretrifli med knas og skum, uden sukker 

88f566f7-ee48-4f30-a203-feb49e4470ce

I der følger med, ved at jeg bager masser af kager og desserter, og til dét bruger jeg gerne en ovn. Siden vi flyttede ind har jeg brugt en sløv, gammel ovn, der gerne skulle have ti minutter længere end andre, da den var ved at spille på sine sidste tangenter. Det var på tide at jeg skiftede ovnen ud, og det har jeg gjort med denne nye ovn fra GRAM, som har dampfunktion. Hvad skal man bruge en damp-ovn til, tænker I måske? Fx til følgende opskrift – og meget meget mere. Jeg er blevet SÅ glad for ovnen, der både kan dampe mine grøntsager, så jeg bevarer vitaminerne i maden, (bage)kartofler, fisk, skaldyr, kød, créme brûlée, brød, boller, frugtkompot – you’ll name it! Det er den vildeste ovn jeg nogensinde har set, og jeg har fået lysten tilbage til at lave mad igen, fordi det er så nemt nu. Ovnen har SÅ mange forskellige funktioner, der er super nemme at navigere rundt i. Og damper man fx moden frugt, bliver den så sød og lækker at man ikke behøver at tilføje sødestof, da dampfunktionen bringer den naturlige sødme frem i frugten. Jeg er oprigtig helt gal i låget, over hvor fed den ovn er.

For et par uger siden inviterede jeg Anna-mad, A Million Miless, Tre gode grunde og Line Sofie herhjem til bageværksted, i forbindelse med en video-skydning til en inspirationsfilm, som I kan se herunder 🙂 Jeg kendte tre af pigerne i forvejen, og vi havde det vildt sjovt og hyggeligt en hel dag og aften. Som vært havde jeg forberedt nogle gluten- og sukkerfrie opskrifter og indkøb og vi både pæretriflien, som du får opskriften på herunder, en sindssygt god æblekage og en créme brûlée, plus glutenfri tarteletter – inkl. skallen. Jeg inviterer snart til bageværksted igen for det er en virkelig hyggelig måde at være sammen på.

Damp er jo det nyeste sort! Det giver mere saftigt kød og sprødere boller, hvis man er til dén slags 🙂 Så vi gav den gas i bageværkstedet med dén funktion, og nogle af alle de andre vilde funktioner min nye GRAM-ovn kan blære sig med 🙂

Siden jeg fik den hjem, har jeg næsten dagligt bagt croissanter, kanelsnegle og ovnbagte græske frikadeller for bare at nævne nogle få af de ting, der er blevet smækket sammen i ovnen. Alt selvfølgelig sukker- og glutenfrit.

Foruden damp, kan ovnen indstilles på ufattelig mange forskellige måder, den kan optø, grille, køre varmluft og over- undervarme – og SÅ meget mere! Se mere her 🙂

Ovnen har et indbygget minut/temperatur-ur, så jeg kan se, hvor varm ovnen, og indstille ovnen til at slukke selv, når der er gået en vis tid. Det er sgu meget rart at vide, hvornår ovnen er så kold, at jeg kan stikke grabberne ind uden at brænde mig 🙂 Indstillingerne sker via touch-knapper. Han er dælme funky, ham GRAM! 😉

Nå, men ville I også ha’ opskriften på den super nemme, og død-lækre pæretrifli, uden gluten og sukker?

Foto credit: A Million Miless
Foto credit: A Million Miless

Det skal du bruge til  de glutenfri pæretrifli med knas og skum, uden sukker – 4 personer:

500 g. modne pærer

1/2 vanillestang (evt. vanillepulver)

100 g. gluten – og sukkerfri småkager/cookies, fx disse (hvis du ikke køber dem færdige)

25 g ristede hasselnødder

100 g. creme fraiche 38%

1 1/2 dl piskefløde

Lidt kardemomme

Sådan gjorde vi:

Vi startede med at piske fløden til skum, sammen med den fede creme fraiche. Det er vigtigt, at du bruger den fede, ellers kan cremen ikke piskes stiv. Herefter tilføjede vi den halve vanillestang.

Vi skrællede pærerne – minus én (som blev gemt, da den skal være rå), skar dem i fire dele og dampede dem i GRAM-ovnen, hvor vi brugte indstillingen “pærekompot” (se billede herunder). Ovnen slukkede selv, da pærerne var klar. Pærerne blev så søde pga. dampningen, at de slet ikke behøvede at tilsættes nogen form for sødemiddel. Herefter blev de knust med en gaffel, og vi tilføjede lidt kardemomme og en lille smule vanillestang (/pulver). Derefter knuste vi småkagerne groft. Ristede hasselnødderne på panden – du kan også gøre i ovnen på 180 C til de er gyldne og sprøde, og derefter fjerne så meget skal som muligt, og derefter hakke dem groft.

Den friske pære skar vi i små tern, med skræl på.

Vi fordelte småkager og hakkede nødder i bunden af et gennemsigtigt (dessert)glas. Vores pærekompot fordelte vi ovenpå småkage-nøddebunden, og derefter et lag skum og lidt friske pærer.

Man kan fortsætte på den måde til alt er brugt op. Til sidst kan man drysse lidt hakkede nødder på toppen og evt. et skud frisk mynte, og sætte glassene på køl til de skal serveres.

Denne dessert er virkelig nem, og smager møg lækkert 🙂


img_6492

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top