May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sundere sprøde forårsruller i ovnen

c05af518-2d18-4c1b-8649-8eed3356d85a

Det er ikke fordi jeg har gjort mig meget i det asiatiske køkken, ud over den klassiske rød- og grøn karry, og de vietnamesiske friske forårsruller, som jeg tidligere har delt opskriften på her. Det er egentlig en skam, for hvis jeg kun måtte pege på få favoritter blandt mad, stammer meget af det fra Asien. Jeg lærte engang på en Thairestaurant i Blågårdsgade hvordan man skulle lave den perfekte karrysauce, og nu – nytårsaften, som jeg tilbragte således, lærte jeg at lave sundere sprøde forårsruller i ovnen. Tre-fjeredele af det voksne, kvindelige selskab havde nemlig arbejdet på Sticks’n Sushi i deres yngre dage, og laver rigtigt meget asiatisk mad hjemme.

Da jeg delte et billede på min Instagram (som I kan følge, hvis I godt kan li’ lidt foodporn, og madtips – som jeg ofte deler ud af i mine stories 😉 ), blev jeg opfordret til at dele opskriften med jer herinde. Så her får I altså en hammer god – og ikke mindst nem, opskrift på nogle virkelig sprøde, saftige og fantastiske forårsruller, der bages i ovnen og derfor ikke bliver klam-fede i smagen, som mange af de friturestegte gør.

Jeg køber dejen i Thai Supermarked på Istedgade, der kan man købe flere forskellige størrelser dejplade – jeg har brugt mellemstørrelsen, som er blå, hvori der er 50 stks. Den koster 22 kr. Hver dejplade indeholder 34 kcal, hvis nogen skulle være interesseret i dén information 😉 Af fyldet jeg laver, putter jeg ca 40 g. grønt i hver, hvilket svarer til en spsk med top, så skal du have et godt og mættende måltid, hvor du indtager 200 g. grønt, skal du altså kværne 5 stks forårsruller. Du kan også vælge at putte mere fyld i hver forårsrulle, hvis du gerne vil spare på dejen 🙂 Spiser du kød kan du evt. knalde en omgang hakket oksekød eller kylling i blandingen også.

Lav gerne en stor portion, for du kan sagtens fryse resten ned, så har du mad til flere dage.

43973e6f-05ef-4d4e-ae10-285305ce935a


Det skal du bruge til 30 forårsruller 

8-10 store gulerødder

2 store løg

1 rød peberfrugt

1 squash

1 lille spidskål

6 fed hvidløg

2 spsk revet, frisk ingefær

evt. en tsk tørrede chiliflager

Lidt salt & peber

Lidt karry

Et skvæt soya


Sådan gør du

Har du en foodprocessor er det nemt, for da tager du bare og knalder hele svinemøget deri for at rive. Ellers er det frem med rivejernet, the old fashion way. Det gjorde jeg sidst, og det tog faktisk ikke meget mere end 20 min. at rive det hele. Kål, løg og peberfrugt kan sagtens snittes fint. Derefter smider du et par spsk olie i en gryde og hælder alle grøntsagerne i, og steger til det er faldet sammen og blevet ‘blødt’. Hæld herefter evt. overskydende væde fra.

Tænd ovnen på 190 C.

Tag en dejplade og læg en spsk med top fyld midt i. Læg herefter den ene side på den anden side ind over fyldet. Rul nu fyldet rundt ned mod den anden ende, til der ikke er mere dej. Pensl forårsruller med en lille smule olie (jeg brugte 2 spsk til 30 ruller).

Fordel dine forårsruller med adspredelse på en bageplade, eller to, beklædt med bagepapir og stil dem i ovnen i ca. 20  – 25 min. til de er gyldne og sprøde.

Herefter serveres de – adskilte, så de ikke klistrer sammen og bliver bløde – med sød chili eller goma-dressing (sidstnævnte fås fx også i Thai Supermarked, sød chilisauce fås i alle supermarkeder).

Find mange flere nemme opskrifter HER

8f11b0c4-fad4-4131-b5e1-0a7586b3c5b4

Del på Facebook

14 kommentarer til “Sundere sprøde forårsruller i ovnen”

 1. Hej.
  Tak for en dejlig blog.
  Jeg er lidt i tvivl om, hvordan du laver “pandekagerne” om de er færdig købt eller hvordan?
  Go’ weekend til jer.

   1. Tal for dit svar 🙂
    Kan nu se resten af din tekst, som jeg ikke kunne forleden, og kan nu godt se, at du skriver at du køber dejen 🙂 Vi bor tæt ved Århus, så vi vil helt sikker købe en masse næste gang, vi er i byen 🙂
    De lyder ihvertfald super lækre..

 2. Er pandekagerne du fandt glutenfri? Hvis ja, kan jeg så ikke få navnet på butikken på Istedgade? ☺

 3. De ser rigtig lækre ud, vil lave dem i næste uge.
  Skal de fryses ned, er det så ikke bedst at gøre inden, at de kommer i ovnen?

 4. Hvordan bliver dejen? Da jeg var nede i Den Kinesiske Købmand på Nørreport sagde ekspedienten, at dejen skal frituresteges og ikke er egnet til ovnen?

 5. Se vildt lækkert ud!!
  Jeg kan se du køber dejen. Men hvad indeholder den? Kan ikke tåle gluten eller mælkeprodukter nemlig

 6. Hej Sydhavnsmor. Jeg vil nlot høre om disse forårsruller nemt kan fryses? For 30 er måske lige mange nok at spise en mindre familie. Kh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top