May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Mæt og slank med amerikanske pandekager – sydhavnsmor.dk

36470b35-a6e6-458e-a2b2-ec2bef523d94Ammen, jeg er ikke til at styre. I forrige uge lavede jeg den lækreste Sense-inspirereret gulerodskage, der kan kværnes som er fuldt måltid og kun indeholder gode og sunde sager. Hvis du ikke har prøvet den endnu, bør du skynde dig at gøre det, for man kan ikke leve uden 😉

Her deler jeg nu opskriften på en anden genial opfindelse, som vi har spist i weekenden (hvor det er præcist fem år siden jeg fik den VILDESTE gave, ever 😉 ) – nemlig den amerikanske pandekage, der også indeholder alt hvad du behøver for at blive mæt – og holde vægten (eller slanke dig, hvis du også er en ud af mange, der spiser efter de dersens Sense-principper, som jeg synes giver vildt god mening). Den smager simpelthen så fantastisk godt, og kan indtages både som sund og sød morgenmad, frokost eller aftensmad. Det du skal bruge, til én person, er:

2 æg

1 stor sød kartoffel (150-200 g uden skræl)

2 tsk kanel

1/2 tsk vanillepulver

1 tsk Sukrin Gold / Yacon Sirup (Sukrin Gold er erstatning for brun farin og indeholder kun 8 kcal per 100 g/Yacon Sirup er et naurligt sødemiddel, der ikke tilfører kroppen kalorier).

1 spsk peanutbutter (kan undlades, med tilsætter omeletten sundt fedt) 

Bodylab zero topping (indeholder kunæ 5-10 kcal pr tsk) – kan undlades, men det smager undelynme lækkert med en tsk eller to ovenpå pandekagen. Jeg er særligt vild med chokolade-haselnøddenog toffee (karamel) -smagen. Hindbær-toppingen er også en stor-favorit. Jeg bruger dem på ALT – mine sunde vafler og ovenpå min morgenmad mm.

Kokosolie/spray (til stegning)

Sådan gør du:

Kog din(e) kartofler, så har du til er par dage. Når kartoflen (150-200 g) er kogt, knuses den med en gaffel.  Æggene piskes i og røres godt rundt sammen med den søde kartoffel. Det skal ikke blendes, bare blandes med håndkraft. Tilsæt kanel, Sukrin Gold/Sirup, vanillepulver og evt. halvdelen peanutbutteren (den anden halvdel smøres i pandekagen, når den er færdig).

Hæld blandingen på en pande (Ø 20 cm) sprøjtet med kokosolie, og fordel dejen ud på hele panden. Steg middelvarme, og vend pandekagen efter ca. fem minutter, og lad den stege færdig til den er gylden og sprød. Rul pandekagen sammen og hæld Zero Topping  ovenpå og SPIS!

*Søde kartofler tæller som grøntsager, når man spiser efter Sense-principperne (og jeg er ikke hellig, men jeg synes egentlig principperne giver god mening ift at spise sundt og nærende, for der er ikke noget du ikke må spise. Og jeg er ikke så glad for en striks livsstil 😉

Hele måltiddet indeholder ca. 400 kalorier 🙂

Deltag nemt og uforpligtende i min konkurrence om et gavekort på 1000 kroner til Paw Sko HER 🙂

De har både sko til børn og voksne, og jeg trækker en vinder d. 11/4 – held og lykke! Kram fra Sydhavnsmor/May

1a0efe83-71ec-4e11-9d78-14978681334c

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top