Sydhavnsmor i Vild med dans

SUKKERFRI PROTEIN NUTELLA – VEGANSK

chokotella1

Hvem kunne ikke spise nutella hver dag? Mig! Og det kan man altså godt – med god samvittighed, hvis man laver den selv på en lidt mere alternativ måde, end at købe den på et (sukkerfyldt) glas. Jeg har lavet den – en ordentlig portion endda – sukkerfri, vegansk og hammer lækker, af en hovedingrediens der hedder BØNNER. Så den er altså smækfyldt med protein og andre gode sager. Smid evt. et godt lag oven på disse mandelvafler, eller lav en bananasplit med denne TO-ingrediens-is, hvor du fyrer en god klat protein-nutella over. Der er uendelig mange muligheder 😉

Opskriften (på en god, stor spand) kommer i hvert fald her: 

75 g. let-ristede hasselnødder

1 dåse kidneybønner

10 (saftige, solmodne) dadler

2 tsk kokosolie

2 dl vand

1 tsk vanillepulver

1 knsp salt

1 dl rå, usødet kakao

Sådan gør du:

Rist nødderne let på en pande. Blend nødderne til mel. Åben dåsen, skyl bønnerne i en si og blend (i foodprocessor eller god blender) med 2 dl vand, dadler, kokosolie og kakao. Tilsæt til sidst vanillepulver og salt. Stil på køl og lad nutellaen køle helt af.

Gå i krig!

SE ALLE MINE OPSKRIFTER HER – OG FØLG OGSÅ MED PÅ MIN INSTAGRAM 🙂

choko-tella

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

11 kommentarer

 • Sarah

  Hej, jeg skal bare lige være helt sikker på, at jeg forstår opskriften korrekt 🙂 Når nødderne er blevet blendet, og man skal blende kidneybønner med vand mv. – skal nødde”melet” så også blendes med her? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten

  Ok, jeg var lidt hurtig før. Den mængde dadler svarer nærmere til 50 g sukker. Jeg lavede en ordentlig fejl i min udregning.

  Men ca en fjerdedel af energien i den proteinnutella kommer fra sukker, så det er stadig ikke sukkerfrit.

  Så vidt jeg kan regne ud, vil der være ca 950 kcal i din opskrift og ca 240 kcal pr 100 g. Det er meget bedre end Nutella.

  Jeg er dog mere på udkig efter noget uden særlig meget sukker, da jeg har diabetes. Dadler skulle gå endnu hurtigere i blodet end sukker, så jeg tror ikke, denne opskrift er særlig god for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt ret i at der er naturligt sukker i dadler, hvilket ikke er godt for en diabetiker – tak for udregningen af kcal også 🙂 Håber du finder en dejlig nutella, der passer til dig, for det smager jo Sørens godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Wauhh… Det smager jo fantastisk. Hvad er holdbarheden på køl? (det bliver jo nok spist inden holdbarhed udløber, for det er altså lækkert!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for svar.. Jo det gør jeg.. Det er dem jeg selv har brugt. Det var lidt heldigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for dejlige opskrifter. Jeg bliver dog ofte i tvivl om hvilke dadler jeg skal benytte. Har du et mærke du specielt benytter eller? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg køber de økologiske saftige dadler fra Føtex – de ligger i en box (kan ikke huske navnet og er løbet tør så kan ikke tjekke).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og dejligt du kan lide opskrifterne – håber du forstår hvilke jeg mener? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sydhavnsmor i Vild med dans