May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfrie nudler uden kulhydrater og kalorier – kender I dem? + en killer-opskrift på nudler i kokos/karry sauce

nudlerthai

 

Forleden, inden jeg lagde mig ind i dette mega kup af rå-lækkert og blødt sengetøj, for at læse denne bog, skrev min søster mig en sms: “Jeg har noget du skal prøve! Det er nogle glutenfri nudler, uden kulhydrat og kalorier – de bliver bl.a. brugt af LCHF’ere”. That’s me, sista’ 😉 Jeg skal jo prøve alt af! Og derfor købte jeg straks disse nudler, som ikke indeholder mere end sølle 6 kcal. og 0,5 kulhydrater per 100 g. nudler. Det er skisme’ ikke møy! Så jeg var da også en smule skeptisk, da jeg smed nudlerne i min thai-coco/curry ret, men NØJ, hvor både ungerne, min mand og jeg ÅD! Og de mættede endda rigtig godt. Nudlerne er et naturligt produkt, lavet af glucomannan fibre fra Konjak roden, som i mange tusinde år har været dyrket i Japan (det har jeg læst mig til 😉 ). Og de kan anvendes præcist som almindelige nudler – i supper, som erstatning for ris, lynstegt und so weider. Jeg er så vild med dem, at jeg lige måtte tippe om det herinde! Er det ikke vildt? Måske I allerede kender dem og tænker, at jeg er sooo last life, men man kan ikke være hurtig på alle fronter 😉

Her er opskriften (til 2 voksne og 2 børn) på min lækre thai-kokos/karry ret, som I kan se på billedet:

1 (skyllet) squash, skåret i tern

1 bakke (skyllede og rensede) champignon, skåret i tern

3 fed hvidløg, hakket

1 stor spsk rød karrypasta 

1 tsk fiskesauce

1 spsk limesaft

1 dåse kokosmælk 

Palmesukker (kan undlades, men gir en ekstra god smag!)

Evt. 400 g. (øko) kylling skåret i stykker

200 g. nudler

1 spsk kokosolie

Evt. lidt frisk koriander

 

Sådan gør du:

Du har renset, skyllet og hakket grøntsagerne. Varm kokosolien op og tilsæt den røde karrypasta. Derefter kokosmælken, palmesukkeret og fiskesaucen. Lad det varmes op, uden at koge. Tilsæt (kyllingen og) grøntsagerne og lad det hele simre 10 min. og tilsæt til sidst nudlerne, der ikke skal have mere end få minutter. Så er retten sørme klar, og du ka’ nu sætte dig ned og spise den med stur stur velbehag – for det er dælme’ lækkerier, siger jeg jer! Lav evt. lynhurtigt denne sunde dessert efterfølgende, som kun kræver tre ingredienser og tager to minutter at lave – og 10, hvis ikke du har en micro, men vælger at lave den i ovnen i stedet 🙂 !

Kap kun ka!

nudlerthai1

Indeholder affiliatelinks 

Del på Facebook

10 kommentarer til “Glutenfrie nudler uden kulhydrater og kalorier – kender I dem? + en killer-opskrift på nudler i kokos/karry sauce”

  1. Tak for fiffet! Jeg vil gerne kigge efter nudlerne, men jeg kan aldrig åbne dine link. Google blokere dem. Hvor har du købt dem henne?

    1. Kigger på det 🙂 – det afhænger meget af comp/mobil tror jeg, for der er rigtigt mange der kan åbne det men også flere der har bøvl. Irriterende 🙂

    1. Hmm, det er meget forskelligt fra tlf til tlf om det er blokeret. På min arbejds er det ikke og heller ikke egen tlf. Mærkeligt nok… kigger på det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top