Tre naturlige VIDUNDERMIDLER til os kvinder/mødre

Sprød og proteinrig toast – uden mel

STOP! Den er god, denne her! Kan en melfri toast smage af svinelækker toast? JA!

toast4

Da jeg flyttede hjemmefra rykkede jeg ind i en lejlighed på Nørrebro, hos en fyr der hed Lars. Han åd toast hele dagen. Der florerede altid en duft af smeltet ost i opgangen, og bød han mig på middag, var det et par skiver billige toastbrød, med et skiveskåret stykke smeltet ost i. Når man kom fra et hjem, hvor dagens ret ofte bestod af fisk og salat (min far var dengang lidt af en fitnesskonge 😉 ), var der noget fandens lækkert ved at skovle greasy-cheese’n bread ned, et par gange om ugen. Desværre stoppede det, da jeg rykkede fra Lars. Sidenhen har jeg ikke dyrket Lars’ dinner særligt ofte, men NU skulle det edderrådme være 😉 Dog i en mere ‘moderne’ og brødfri udgave. Og jeg er knagme’ også vild med spisen i low-carb high-fat udgaven. Vil du prøve den?

toast2

Her er opskriften på 4 stks toast (8 stykker ‘brød’):

400 g. blomkål (svarer til et lille blomkålshoved)

2 æg

100 g. revet mozzarella

1 spsk Fiber Husk (kan købes HER)

1 spsk Chiafrø (kan købes HER)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 250 C /Varmluft 220 C

Find foodprocessoren frem og riv blomkålsbuketterne (uden stilk) til blomkålsris. Har du ikke en maskine der kan gøre det for dig, kan du sagtens rive blomkålen på et rivejern.

Bland alle ingredienser i en skål og fordel ‘dejen’ i 8 ligestore ‘brød’ på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg måtte bage dem af to omgange i 10-15 min., for at få plads. Tag dem ud af ovnen, når de er godt gyldne. Tag to stks ‘brød’ og læg en skive ost og evt. et stykke skinke/kyllingepålæg imellem. Find en stegepande frem og smid en lille klat smør i. Når smørret er smeltet, lægges dine toasts på panden, steges og vendes til osten er smeltet. Derefter er det bare om at gå ombord, i den svinelækre blomkålstoast.

Hver toast inkl. en skive 45 + ost indeholder 221 kcal. Spis evt. en toast sammen med en tomat-løg salat. Det hitter – og mætter her! 🙂

OBS: Fiber Husk og Chiafrø tilsættes for at trække væsken ud af de øvrige ingredienser. 

Tip: Lav evt en ordentlig portion og gem nogle af brødene til en kold sandwich. 

Indeholder affiliatelinks

toast3

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

17 kommentarer

  • L

    Hej, kan man også bruge broccoli i denne opskrift i stedet for blomkål? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annica

    Kan de ikke laves færdig i toast jern i stedet for på panden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Kan man erstatte fiber husk med profiber?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Frederiksen

    Man kan sagtens bruge en toaster til dem. Bare de lægges i et stykke bagepapir. Så slipper du også for at gøre toasteren ren. Det er en vind vind situation 😊😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie

    Hvor længe kan sådan nogle “brød” egentlig holde sig ca? 🙂 Går ud fra, at de skal opbevares i køleskabet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • De kan fryses, men kan holde et par dage i køleren vil jeg skyde på. Vi spiser hele baduljen når vi laver dem, men de skal jo varmes igen på panden så jeg gætter på et par dage 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

    Ser super ud👍🏻😃 Men kan man lave selve “Toasten” i et Toastjern ? Eller falder de fra hinanden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har ikke prøvet endnu, men det vil jeg gøre. Er bange for de falder fra hinanden, fordi dejen ikke hænger så godt sammen før osten i dejen smelter… men hvis du prøver, vil du så ikke skrive en kommentar om det virker? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merete.buddig@gmail.com

    Uhm nu spiser jeg den mest fantastiske blomkålsburger… Den smager så dejligt og jeg har til flere dage, dog har jeg lavet en rigtig burger i. Uhm me num anbefalelsesværdig. Det er ikke sidste gang. Tak!!! ;-)))

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor er det bare dejligt at høre, at du også er vild med dem:) Jeg vil lave dem i ugen igen, for er også helt tosset med dem 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Jeg synes edderfløjtme, at de ser lækre ud 😉 Detmå blive min frokost i dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Ej den ser god ud😊 Det skal da bare så meget prøves.. Måske det skal være vores aftensmad idag🙈 Vi bor pt i flytterod, så det skal bare nemt😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hvordan kan det være du undlader stikken fra blomkålen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre naturlige VIDUNDERMIDLER til os kvinder/mødre