May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sunde måltidskasser til hele familiens behov

Reklame for RetNemt Måltidskasser
Reklame for RetNemt Måltidskasser – Sunde måltidskasser til hele familiens behov

2ee32978-24ca-4d17-98a7-87b1a56493ad

c66cd38f-7e71-460a-b0e2-73f201c1d29e

d646cd44-93f1-4ed6-9b5e-04d3643bff33
Jeg har været gennem hele tromlen efterhånden. Jeg synes det er virkelig dejligt at lave mad – hvis det er nemt, og tar’ under en halv time. Når man er blevet forælder, er der rigtig mange ting man igennem dagen skal forholde sig til – særligt børnene 😉 og de kræver jo både tid og tilstedeværelse. Derfor har jeg over flere omgang prioriteret at vælge nogle nemme løsninger ift. aftensmaden. Vi har fået leveret måltidskasser.

Eftersom jeg går op i at vores aftenmåltid skal være sundt, så vi kan slække lidt på helsefanatikken ind i mellem, synes jeg det kan være svært at finde den helt rette måltidskasse, som også ungerne gider at spise. Martin er heldigvis nem, han spiser alt, men det er straks værre med ungerne. For det første vil de gerne have mad sharp 17, ellers er de for trætte til at indtage andet end frugt foran fjerneren, hvilket ikke er helt optimalt, i hvert fald ikke sådan generelt. Derfor har jeg snuset til mange måltidskasser efterhånden, men aldrig fundet en der passer perfekt til os alle fire, og vores ønsker.

Seriøst – jeg er så glad for at have indgået det her samarbejde med RetNemt Måltidskasser hvor jeg skal teste deres forskellige slags måltidskasser tre dage om ugen, i tre uger. På den måde får jeg en stort indsigt i de forskellige kasser og hvad de kan for os som familie. RetNemt Måltidskasser er nemlig lavet sådan, at man kan skræddersy måltidskasserne efter særlige behov. Kan Uma ikke lide koriander, spiser jeg ikke stivelse, eller kommer min søster på besøg – som er glutenallergiker, kan vi tilpasse kasserne efter det. Dét er fandme genialt! Får vi gæster en aften eller to i ugen kan vi bare skrue op for hvor mange portioner vi ønsker mad til – det er meget nemt inde på deres hjemmeside. Så man behøver ikke at sløjfe sine måltidskasser eller selv tænke stort, når man får gæster, for man bestiller bare til nogle flere. Det har tidligere været ret udfordrende for mig før, eftersom jeg godt kan lide spontaniteten; at folk kan komme forbi og få en bid mad med, uden det skal planlægges i flere uger eller jeg skal få stress over at finde på noget genialt til mine gæster.

Jeg går desuden meget op i at den mad vi indtager er overvejende økologisk, og det er retterne i RetNemt Måltidskasser. De indeholder op til 80 % økologi, mange frilands-, nøglehulsmærkede-, og lokalt producerede varer. Det er altså gode råvarer, og jeg er ret imponeret over at de kan holde priserne nede, uden at gå på kompromis med kvaliteten af råvarerne. De har friske og lækre råvarer som f.eks. grønt, fisk og kød, og lækre kolonialvarer fra f.eks. Urtekram, som I måske ved, jeg er kæmpe fan af.

Desuden er det jo totalt optur, at vi undgår madspild, da alle retterne er målt af, og dermed flot kræver max en halv time i køkkenet, før man serverer måltidet. Særligt Sofus synes det er sjovt at være med i køkkenet, og det har jeg (jeg indrømmer!) haft lidt svært ved at overskue, fordi jeg ikke altid synes vi havde tid til at bruge den ekstra tid. Nu er det langt mere overskueligt at have ungerne med i køkkenet, og det er også gået op for mig hvor hyggeligt det er at have et par ekstra 3- eller 6-årige hænder med i køkkenet 🙂 Det er jo en ligefrem en hyggelig “aktivitet”, som børnene elsker, og dermed ryger der ikke endnu en halv time, af den ellers manglende børnekontakt dagligt, fordi man “lige er i køkkenet, alene, for at lave mad”, imens ungerne er stablet op foran fjerneren.

Første måltid vi indtog, hvor jeg også filmede videoen omkring, kan I se i indlægget her, hvor I kan få et lille kig ind i hverdagen(s kaos) herhjemme i Sydhavnen 😉 – Det var helt klart sidste uges totale favorit hos os alle.. Nu lyder det næsten for godt til at være sandt, men det er ikke løgn; jeg tror seriøst det måltid (mango, papaya salat med tigerrejer og naanbrød) var en af de ALLER BEDSTE retter jeg nogensinde selv har kreeret. Den salat var så møg god, at jeg bliver nødt til at dele opskriften med jer, herunder, for den er I simpelthen bare nødt til at prøve at lave! Totalt forår-sommer ret <3 I kan finde ugemenuen på alle måltidskasserne HER. Det ser godt ud, ikke? 🙂 Jeg har i denne uge valgt at få RETLUKSIRIØST, FISKERETTEN og RETHURTIG-kasserne hjem til Sydhavnshytten. I kan finde alle kategorierne HER.

Jeg synes det er ret spændende at åbne mine kasser, selvom jeg selv har valgt hvilke måltider jeg gerne vil have sendt hjem til Sydhavnen. Jeg kan glæde mig hele dagen til at komme hjem og se hvad der er i… det lyder nok lidt fjollet, men altså jeg ELSKER jo god mad, og det der med at jeg ikke selv skal handle ind til min aftensmad nogle dage om ugen, gør bare hverdagen mere overskuelig – og gir’ mig tid til en masse andre ting, jeg hellere vil bruge tiden på 🙂

Hvis I kunne tænke jer at prøve RetNemt Måltidskasserne selv, har jeg en særlig introrabat til jer HER, der giver jer 20 % rabat på jeres 2 første måltidskasser <3

OPSKRIFTEN PÅ TIGERREJER MED MANGO-PAPAYA SALAT OG NAANBRØD (2 PERS) FÅS HERUNDER – I MIN VIDEO KAN DU SE DEN SUPER LÆKRE RET LIVE 🙂

INGREDIENSER

1 chili
1 fed hvidløg
1 lime
2 spsk fish sauce
1½ spsk olie (gerne solsikkeolie)
1-2 tsk rørsukker
Salat:
2 mango
1 papaya
2 skalotteløg
Peanuts
Koriander
Sesamfrø
Salt
300 g tigerrejer
Olie
Naanbrød

TILBEREDNING

Tilberedningstid: ca. 35 minutter
Dressingen:
1. Pil hvidløg. Skyl chili og fjern kerner og frøvægge (hvis du ikke vil have det for stærkt).
2. Bland chili, hvidløg, limesaft, fiskesauce, olie og rørsukker i en (mini)blender, lad det trække, til resten af retten er færdig.
Salaten:
3. Rist sesamfrøene på panden, til de har taget lidt farve. Hak peanuts groft.
4. Skræl mango og papaya, fjern sten og kerner og skær dem i helt tynde stave (julienne).
5. Pil løget og skær det i tynde ringe. Skyl og tør koriander og hak det groft.
6. Dup rejerne tørre og steg dem på en varm pande i lidt olie. De skal tage farve – i alt ca. 3-4 min. Lun imens brødet på en brødrister eller i ovnen.
7. Bland mango, papaya, skalotteløg, peanuts, koriander og sesamfrø og hæld så dressingen på og top med rejerne. Server med lunt naanbrød.

128a4476-7403-49cf-80ca-67026fd4c889

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

Fra bymødre til forstadsfruer

 Line og Louise er gode veninder, tilbage fra pædagogstudiet. De er også familiemødre til hver deres to piger. Sammen med deres børn og mænd har

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top