Sprød og proteinrig toast – uden mel

STOP! Den er god, denne her! Kan en melfri toast smage af svinelækker toast? JA!

toast4

Da jeg flyttede hjemmefra rykkede jeg ind i en lejlighed på Nørrebro, hos en fyr der hed Lars. Han åd toast hele dagen. Der florerede altid en duft af smeltet ost i opgangen, og bød han mig på middag, var det et par skiver billige toastbrød, med et skiveskåret stykke smeltet ost i. Når man kom fra et hjem, hvor dagens ret ofte bestod af fisk og salat (min far var dengang lidt af en fitnesskonge 😉 ), var der noget fandens lækkert ved at skovle greasy-cheese’n bread ned, et par gange om ugen. Desværre stoppede det, da jeg rykkede fra Lars. Sidenhen har jeg ikke dyrket Lars’ dinner særligt ofte, men NU skulle det edderrådme være 😉 Dog i en mere ‘moderne’ og brødfri udgave. Og jeg er knagme’ også vild med spisen i low-carb high-fat udgaven. Vil du prøve den?

toast2

Her er opskriften på 4 stks toast (8 stykker ‘brød’):

400 g. blomkål (svarer til et lille blomkålshoved)

2 æg

100 g. revet mozzarella

1 spsk Fiber Husk (kan købes HER)

1 spsk Chiafrø (kan købes HER)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 250 C /Varmluft 220 C

Find foodprocessoren frem og riv blomkålsbuketterne (uden stilk) til blomkålsris. Har du ikke en maskine der kan gøre det for dig, kan du sagtens rive blomkålen på et rivejern.

Bland alle ingredienser i en skål og fordel ‘dejen’ i 8 ligestore ‘brød’ på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg måtte bage dem af to omgange i 10-15 min., for at få plads. Tag dem ud af ovnen, når de er godt gyldne. Tag to stks ‘brød’ og læg en skive ost og evt. et stykke skinke/kyllingepålæg imellem. Find en stegepande frem og smid en lille klat smør i. Når smørret er smeltet, lægges dine toasts på panden, steges og vendes til osten er smeltet. Derefter er det bare om at gå ombord, i den svinelækre blomkålstoast.

Hver toast inkl. en skive 45 + ost indeholder 221 kcal. Spis evt. en toast sammen med en tomat-løg salat. Det hitter – og mætter her! 🙂

OBS: Fiber Husk og Chiafrø tilsættes for at trække væsken ud af de øvrige ingredienser. 

Tip: Lav evt en ordentlig portion og gem nogle af brødene til en kold sandwich. 

Indeholder affiliatelinks

toast3

Kommentarer (29)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *