Jeg er ikke en haj i det veganske køkken (endnu). Det er noget der kommer langsomt, fordi jeg eksperimenterer i det 😉 Jeg tænker, at det er en langt grønnere, anti-kødfyldt verden vi bevæger os ind i. Både fordi det er sundere for kroppen, og for vores miljø – og verden. Jeg får ofte spørgsmål om hvad man kan bytte ingredienser ud med i mine opskrifter. Et der ofte går igen, er æg. Og derfor dette indlæg – chia-æg, en vegansk erstatning for æg.
Chia-æg
Chia-æg lyder måske en kende skørt, og alternativt. Det er det også 😉 Jeg er ikke selv kvinden bag, men jeg spreder gerne gode budskaber, når de efterspørges, og derfor synes jeg selvfølgelig I skal have opskriften.
Jeg kan ikke sige om det virker i alle former for ægge-erstatninger, men fx går det fint med frikadeller, eller i mange kager, som kræver ægget til at binde den sammen.
Det skal du bruge til et chia-æg
1 spsk chiafrø
2 spsk vand
Lad chiafrøene suge væsken i 10 min. inden du bruger det
Hvis det er en kage der kræver en masse æg, som fx denne lækre, glutenfri bananfætter, så vil jeg ikke anbefale jer at erstatte med chia-æg. Men i opskrifter som indeholder 1-2 æg kan man godt kaste sig ud i chia-æg erstatningen, hvis man tør 😉
Har I andre (veganer-)tips, så smid dem endelig i en kommentar herunder <3 Find alle mine glutenfri og sukkerfri opskrifter HER.
Følg mig også gerne på Instagram sydhavnsmor.dk, hvis du gider <3
2 kommentarer til “Chia-æg – vegansk erstatning for æg”
Hej! Skal der forståes sådan at et chia-æg giver 1 normalt æg? Så i en opskrift så laver jeg bare x antal chia-æg som der ville være normale æg?
ja 🙂