May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

VERDENS BEDSTE VEGANSKE ÆBLETÆRTE UDEN MEL OG SUKKER

æblekage

Sidste søndag gjorde min familie og jeg brug af verdens sejeste app, og tog på æblerov i vores kæææmpe store baghave, Tippen. Fletkurven blev fyldt med ca. 10 kg. røde, søde æbler og da vi kom hjem til Komponist Kvarteret, satte jeg gang i flere timers transvedning, da jeg både kreerede lammedunser, æbletærte og senere kværnede disse.

Æbletærten blev så forbandet dejlig, at vi – to voksne og to børn, spiste hele tærten (til 8 personer) på under 5 minutter.

Jeg vil vove at påstå, at det er en af de lækreste æwletærter jeg har smagt – som er af den sundere skuffe, men ikke smager sådan.

Det skal du bruge til en almindelig størrelse tærteform (8 personer):

130 blandede nødder (jeg bruge halv mandler, halv hasselnødder) /130 g mandelmel

3 spsk kokosolie

1 spsk Fiber Husk

1 tsk kanel

1 tsk vanillepulver 

3 store æbler

Lidt ekstra kanel til drys over kagen

 

Sådan gør du:

Smør bageformen med kokosolie eller dæk den med bagepapir. Tænd ovnen på 175 C.

Knus nødderne til mel i en foodprocessor. Bland nøddemelet med de øvrige ingredienser og fordel dejen i din bageform. Skær æblerne i tynde både og fordel over bunden. Drys let med kanel.

Smid kagen i ovnen i 30-35 minutter. Lad den køle lidt. Spis den evt. sammen med en cashewnøddecreme af:

150 g cashewnødder udblødt i koldt vand mindst en time

Blend hele balladen og kast en stor klat ved siden af æwletærten – du vil elske det!

 

æblekage1

æblekage2

æblekage3

 

Indeholder affiliatelinks 

Læs også Du er også “verdens bedste” 🙂

Del på Facebook

9 kommentarer til “VERDENS BEDSTE VEGANSKE ÆBLETÆRTE UDEN MEL OG SUKKER”

 1. Skal der ikke noget væde i bunden? Jeg prøvede lige at lave den, men bunden blev simpelthen så tør, det var som at spise mel 🙁

   1. Jeg havde puttet kokosolie i, men den var så tør alligevel.. Var din kokosolie helt flydende, da du tilsatte den, eller var den også lidt mere fast som min?

    1. Lidt flydende… man kan også putte et æg i men da er den ikke vegansk. ØV at den blev helt tør 🙁 måske prøv med lidt kokosmælk i…? For sent nu selvfølgelig, men…

 2. Tak for en meget nem og lækker opskrift! Jeg blendede nødderne, så bunden blev meget porøs (ikke en fast dej). Men kagen var tæske-lækker alligevel 🙂

 3. Hejsa. Spændende opskrift. Hvis vi ikke bruger kokosolie, hvad kan jeg bruge i stedet? Skal jeg bare samle det med æg, og hvor mange cirka? Tænker så, at der vil mangle fedtstof i.

 4. Githa lykkeskov nielsen

  Kan man mon fryse den ned. Har pt masser aft tid, men skal bruge en vegansk kage sidst i februar, hvor jeg har mindre tid.vh Githa

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top