May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Tøm dine køkkenskabe-projekt – sydhavnsmor.dk

e1ae3fda-ce38-4c23-af19-2f1b284d8008

Billedet har jeg taget på Møn (læs her), men herhjemme kunne det hurtigt gå hen og blive tapas-agtigt at tømme køleskabet. Måske lidt mindre fint stillet op, men altså 😉 

Måske I før har fulgt med i mit lille spareeksperiment, hvor billigt man kunne brødføde en familie på 4? Ikke desto mindre har jeg ikke været god til at holde mine resultater efterfølgende, og bruger ofte mange flere penge på mad end vi måske behøvede. Dog er det vigtigt for mig at spise økologisk. Her jeg også skrevet om 10 veje til en billigere og nemmere hverdag med økologi, og 10 gode grunde til at leve økologiskSå hvis I klikker dér behøver jeg ikke komme yderligere ind på hvorfor, hvis I i forvejen ikke er klar over hvorfor 🙂 MEN jeg prøver ihærdigt, ligesom så mange andre, at tænke lidt mere over madspild, undgå for meget kød osv. men er ikke altid skide god til det, for jeg elsker for det første kød og fisk, og jeg elsker god mad (der ikke er for meget pasta-kødsovs over). Nå, men jeg har lige kastet mig over et lille eksperiment i Sydhavnshytten der går ud på at jeg skal tømme køleren, fryseren og køkkenskabene den næste uge. For det BUGNER med mad, som bør kværnes inden jeg damper mit dankort i Irma eller Super Brugsens maskine igen. Der ligger mange poser frossen spinat i min fryser – og hvad fanden skal jeg bruge dem til? Der ligger også jordskokker i fryseren, men dem har jeg tænkt mig at lave det her lækre foccaciabrød af, og lave noget tapas-lignende on the side fra skabene, hvor fx er kikærter til hummus. Den anden dag havde jeg voldsomt lyst til denne salat, der er min absolutte favorit, men havde ingen aubergine så fik i stedet lavet en smæk-lækker tærte af mit spinat (fra frost), gedeost og en bund lavet af havregryn, der blev virkelig god og sprød. I får altså opskriften snart 🙂 Ved siden af lavede jeg nogle falafler (af kikærterne). Det blev sgu godt! Så var den første skuffe og hylde næsten tømt, og jeg googlede mine køle/fryse- og køkkenskabes ingredienser og fik lavet et hav af gode retter til hele ugen. Man kan sgu komme langt med nogle hakkede tomater, kokosmælk (fx suppe lign. denne), og nogle gulerødder, søde kartofler (se min livret, hvor jeg fik brugt resten af min gedeost og lavet karamelliserede løg til på ingen tid af få ingredienser! 🙂 ).

Prøv engang at gi’ den gas med at tømme dit køkken – du bliver altså overrasket over hvad der gemmer sig nederst i skuffen (som stadig kan bruges 😉 ), og hvad du nemt får ud af det. Hvis du mangler inspiration til 10 billige økologiske retter til under en 20’er per mand så flyv lige ind i det her indlæg, hvor jeg stikker dig nogle lækre og nemme opskrifter, hvis jeg selv skal sige det 🙂

Hvilke retter er jeres favoritter – og har I nogle gode opskrifter, der er NEMME, som I laver igen igen?, så smid endelig en kommentar herunder, tak 🙂

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

Fra bymødre til forstadsfruer

 Line og Louise er gode veninder, tilbage fra pædagogstudiet. De er også familiemødre til hver deres to piger. Sammen med deres børn og mænd har

Læs mere »
Bolig
Sydhavnsmor

DIY: Lav din egen billedvæg

Jeg har altid været fascineret af hjem fyldt med kunst og fotos på væggene. I Sydhavnshytten har vi en del af min fars malerier hængende,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top