May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Årets bedste SydhavnsHUSmorråd: Mod tør hoste – sydhavnsmor.dk

Det her råd slår alle husmoderråd!

img_9927

I weekenden var jeg alene hjemme med Sofus som hostede voldsommere end en gammel syg mand om natten. Hosten var tør, og jeg lyver ikke når jeg siger, at den to-årige hostede hvert TYVENDE sekund HELE natten igennem. Ingen af os sov.

Da jeg skulle til køjs dagen efter og havde hørt ham hoste løs de sidste par timer, skrev jeg i desperation en besked ud på fjæsen, da jeg håbede nogen kunne komme med et lille tip der kunne give familien Søvnløs nogle timer på øjet, inden arbejdet igen mandag kaldte på den døde Sydhavnsmor – og far.

Overraskende røg der flere svar ind fra tidligere klassekammerater, bar-kolleger og en rapper jeg kendte tilbage i 00’erne, da jeg var festlig, sjov og klorinmarineret. Det var mændene (der nu i dag er fornuftige fædre, og ikke længere ligger og sover deres brandert ud i et baglokale på Pilegården eller Månefiskeren) der skar igennem og tippede løs om diverse gode råd mod tør hoste om natten. Det første husmoderråd der klikkede ind var “et løg under sengen”. Det lød sgu’tte mærkeligt, men el rappis der skrev forsikrede om, at den var god nok, og at det var et ældgammelt råd, så jeg hoppede med på vognen og løb direkte ud i køkkenet og flækkede et løg. Jeg lagde det under Sofus seng, og vupti – få minutter efter hostede han nærmest ikke mere resten af natten. Så hermed er årets bedste husmoderråd givet videre til alle jer med tør hoste, der ikke får sovet – og til jer med baryler der holder hele hytten vågne.

 

Skær et løg over – evt. i både og smid i en skål eller på en tallerken og sæt den under sengen/tæt ved den (snart) sovende, hostende person. Voilá! Og sov godt!

Hvis du er nysgerrig på hvad andre kom med af gode råd, findes de her…

 • Pude under hovedet, så man nærmest sidder
 • En ske honning (men i Norge må børn ikke få honning før de er tre år… – hvorfor må de så fra de er 1 her?!)
 • Akupressur og zoneterapi
 • Flydende propolis (smager af lakridspibe i flydende form)
 • Eucalyptus grene hændende i værelset, snotty grotty spray eller Brocosin hostesaft (naturligt produkt)
 • Morfin. Bevares, jeg tror jeg springer over 😉
 • Kamille the og honning
 • Timian the og honning
 • Amning…
 • Frisk luft
 • The lavet af bukkehornsfrø, kamille og ingefær med honning. Bukkehornsfrø virker betændelsesfordrivende, ingefær styrker immumforsvaret og kamille lindrer, mens honning mindsker irritation i halsen
 • Whiskey (til forældrene – så de sover fra det hele)
 • Iskoldt vand og Benadryl. Mycoplasma podning i hals hos lægen (et råd fra læge-veninden)

PS: Jo, jeg er vist begyndt at være ‘med de unge’ på snappen – dér hedder jeg maysilja 😉

Del på Facebook

2 kommentarer til “Årets bedste SydhavnsHUSmorråd: Mod tør hoste – sydhavnsmor.dk”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top