May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Cremet cheesecake uden sukker og gluten – Sydhavnsmor.dk

 

ef206595-4ffe-49fa-8d40-7a7a41e17f49

Billedet er taget i Sydhavnen, ved mit bådhus <3 

Forrige fredag havde min mand fødselsdag og derfor måtte den bette sydhavnskone jo bage en god kage til den flotte mand. Jeg kastede mig ud i et projekt, som heldigvis endte godt (igen) – en cheesecake hvor kiksebunden var skiftet ud med mandelbund og hvor sukkeret var erstattet med sukrin gold, og dermed sukkerfri og lidt mere kalorielet (det er dog ikke en slankekage, men hvem f***** gider også dét på ens fødselsdag?). Tidligere har jeg jo kastet min kærlighed på en 3-ingrediens glutenfri cheesecake, men nu var det tid til en mere ‘original’ version af kagen 🙂

Min mands ven fra bådklubben, som ellers ikke er kagespiser (påstår han), åd rub og stub af det store stykke kage jeg serverede for ham, og han sagde han normalt ikke var glad for kage, men at denne var skudt lige i papegøjen eller hvad det nu er man siger 😉

Og nej – køn blev den sgu ikke. Men den var sgu god!

Det skal du bruge til 8-10 personer:

Bund:

200 g. mandler

3 spsk kokosolie

1 spsk fiber husk (gul)

1 tsk kanel

1 tsk vanillepulver

Fyld:

400 g flødeost (fx Philadelphia)

5 d creme fraiche (gerne den fede)

7-8 spsk Sukrin Gold

1 tsk vanillepulver

evt lidt citronskal (øko)

Friske jordbær (øko)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 C.

Først laver du bunden: du knuser mandlerne til mel i en minihakker, og blandet resten af ingredienserne i. Find nu en rund springform (alm str.), som du enten sprøjter med kokosolie eller dækker med bagepapir. Herefter fordeler du fyldet til bunden ud over hele bunden. Bag bunden i 10 min.

Imens laver du fyldet:

Flødeosten blandet du med 5 spsk Sukrin Gold, vanillepulver og evt. lidt citronskal. Lad bunden køle før du fylder første lag fyld over bunden. Bag nu midt i ovnen i 20 min. Tag kagen ud og lad den køle i 20 min. Lav imens det øverste lag fyld:

Pisk creme fraiche, resten af Sukrin Gold (2-3 spsk) sammen og fordel over kagen. Bag igen i 10-15 min. Tag kagen ud og lad den stivne i køleskabet – gerne til dagen efter. Pynt med jordbær.

SERVER din fantastiske kage for dine glade gæster, eller æd hele molevitten selv 😉

Find masser af nemme mel- og sukkerfrie opskrifter HER

Del på facebook
Del på Facebook

3 kommentarer til “Cremet cheesecake uden sukker og gluten – Sydhavnsmor.dk”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 37 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen