May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sund og spicy mexi bowl

Sponsoreret af Uncle Ben’s – Sund og spicy mexi bowl

mexibowl1

Drop den traditionelle salat – nu gælder det bowlen! Det er blevet super hipt at lave – og spise bowls. Og jeg forstår det godt, for det er hamrende lækkert, at kunne se hvad man indtager, samtidigt med at ingredienserne ikke bliver kedelige og slaskede, fordi de i bowlen ikke bliver blandet rundt. Èn af mine klare favorit-bowls er den mexikanske. Den er krydret og sund, og mega nem at lave! Proteinerne kommer fra bønnemosen, som er typisk mexikansk, og så indeholder den en masse grøntsager, salsa og en god gang jalapenos. Men man skal ikke glemme at få sine gode, kulhydrater og det får man her i bowlen, fra Uncle Ben’s nye ris- og quinoablanding, som koges i poser, og derfor er nærmest umulige at overkoge og brænde på. Dét gør det hamrende overskueligt, og opvasken mindre for én som mig, som altid brænder risene på 😉 Jeg synes ris er en overset spise. Faktisk er ris generelt mere nærende end pasta. I Danmark spiser vi ofte ris til vores mad, men sjældent ses ris i en (sommer)salat – og dét er synd, synes jeg! For det en god ide at tilføje ris i en salat, så mætter den også bedre. Bowlen her, kan spises alene – eller som tilbehør til alle de gode ting du smækker på grillen, her i grillsæsonen.

mexibowl2

Sund og spicy mexi bowl

Her er hvad du skal bruge til 2 personer: 

Salat:

1 pakke Uncle Ben’s Ris & Quinoa (125 g)

2 store tomater, hakket i mindre tern

140 g majskerner

1 rød peberfrugt

1 frisk lime

frisk koriander

tomatsalsa (jeg bruger en købt – den hotte!)

jalapenos (på glas)

30-40 g. tortillachips (ca. 10-14 hele chips)

Bønnemos

1 dåse kidneybønner (240 g. uden vand)

Olivenolie (til stegning)

2-3 fed hvidløg, presset

1 lille løg, finthakket

1,5 dl grøntsagsbouillon

salt

Evt. lidt spidskommen og/eller oregano

Guacamole

1 avocado

en halv tomat, finthakket

2-3 fed hvidløg

saft fra lime eller citron

salt og peber

mexibowl

Sådan gør du:

Kog Uncle Ben’s Ris & Quinoa-blanding i posen i 10 minutter.

Lav din bønnemos:

Snit dit lille løg fint og hvidløgene. Hæld lidt olie i bunden af en gryde og tilføj løg, hvidløg og jalapenos (fra glas). Hæld vandet fra dåsebønnerne, og hæld bønnerne i gryden. Knus gerne bønnerne lidt ud med skeen, og tilføj bouillon. Herefter tilføjes evt. lidt spidskommen og oregano. Lad det småsimre i 10 minutter. Blend det herefter til mos, med en grov konsistens. Tilsæt nu lidt salt efter smag. Mosen kan spises varm, men er også lækker kold.

Lav guacamolen:

Tag kødet fra skrællen i en skål. Tilsæt frisk lime/citron, hakket hvidløg og tomat, salt og peber. Blend groft, med en blender. Stil på køl til den skal anrettes.

Skær peberfrugten i lange tynde stænger, hæld væden fra dine majs og hak din koriander og bland dem med de hakkede tomater.

Find to skåle, og dæk bunden med ris, og lad nogle af risene sidde i en ‘klump’, op ad en af siderne på skålen. Fordel herefter – samlet – guacamolen, dine majs, tomat/koriander-blandingen, salsa og bønnemos i skålen. Sæt dine chips ned i guacamolen, og strø jalapenos og frisk koriander over den lækre salat i bowlen.

Sammensætningen er virkelig lækker og mættende.

God fornøjelse, med den lækre sommersalat, som holder hele året 🙂

Find også opskrifter på

Ærte-edamamecreme med Ris & Quinoa på 20 minutter

c1baee2e-4ff6-46cf-a69c-0199ac96740a

og

Bagte søde kartofler med karamelliserede løg og gedeost

(opskriften indeholder mindre end 500 kcal per mand)

bagtekartofler

 På Alt.dk finder du mange flere lækre, sunde opskrifter på aftensmad

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top