May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Verdens bedste melfri franskbrød med sprød skorpe! – Sydhavnsmor.dk

img_0743

Hvidt brød og tandsmør hænger gevaldigt godt sammen i min verden. Gerne med ost – eller chokoBørge ovenpå. Fx min protein nutella uden sukker… OG nu har jeg franskbrødet du kan spise, med stor glæde for mavsen og samvittigheden, hvis du kører low carb kost, eller ikke tåler/indtager mel. Det her franskbrød er the shit, og jeg kan slet slet ikke få armene ned over, hvor fantastisk det smager, og hvor godt det erstatter det klassiske franskbrød (med hvidt mel). Det her er der altså bid i, og har noget der ligner en rigtig brødkrumme! Jeg er virkelig hårdt inspireret af minebedstelchfopskrifter.dks LCHF franskbrød – jeg har dog byttet en enkelt ingrediens ud med en anden (så den nu indeholder et 100 % naturligt sødemiddel), brugt lidt mindre æg, og leget lidt med tiden på bagningen i ovnen. Så tak for den lækre opskrift Rikke! (som jeg ikke kender, men som har god smag 😉 ).

Det skal du bruge til et franskbrød, med den lækreste sprøde skorpe er:

3 hele æg

5 æggehvider

250 revet mozzarella (anden ost kan også bruges)

2 spsk yaconsirup – læs om den særlige og fantastiske sirup HER (eller anden sirup, sukrin eller hvad du foretrækker) – KAN udelades, da mandlerne søder i sig selv.

1/2 tsk salt

2 spsk Fiber HUSK, den gule til bagning

1 dl mandler – smadret til mel i minihakker eller 1 dl mandelmel 

2 dl pofiber

2 tsk bagepulver

æg til pensling (evt blommen fra dine hvider)

chia -, sesamfrø, eller blå birkes (som jeg har brugt) til drys

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 C.

Bland alle tørre ingredienser, minus frø/birkes til drys, sammen. Smid din ost i en foodprocessor eller minihakker så den bliver hakket helt fin. Smid ost, æg, æggehvider sammen i en skål og pisk sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og lad dejen hvile i ca. 10 minutter til den har samlet sig. Herefter formes et franskbrød, hvori der skæres seks riller på tværs, pensles med æg, drysses med frø og evt. lidt pofiber, så brødet får sit mel-look.  Sæt brødet på en bageplade med bagepapir midt i ovnen, og bag det ca. 45 minutter. Hold øje med farven (gylden) efter fyrre min, og giv den op til 15 min. mere alt efter ovn. Skru evt. ned for varmen de sidste 10 minutter. Mit var færdigt efter 40 minutter 🙂

KVÆRN dit lækre franskbrød med masser af smør, eller hvad du foretrækker, på dit lune franskbrød! Det smager endnu bedre dagen efter, og kan også fryses.

Og det ER ingen overdrivelse at kalde det verdens bedste melfri franskbrød, for det er altså knivskarpt det her!

3b803cd3-7b05-475a-9459-6dfc0ce9b4e5

Indeholder affiliatelinks

 

 

Del på facebook
Del på Facebook

59 kommentarer til “Verdens bedste melfri franskbrød med sprød skorpe! – Sydhavnsmor.dk”

  1. DET skal jeg lave i dag, tusinde tak for altid at finde – og lave, de bedste opskrifter! 🙂 Tak for en god blog

    1. Umiddelbart er alternativet mel – pofiber kan købes i de fleste supermarkeder henne ved helse/vitaminpille afdelingen, mener jeg 😉 Og ellers i linket her 🙂

  2. Hej,
    Det ser godt nok lækkert ud. Lige et lille spørgsmål. Jeg bor selv i Holland og kan ikke sådan lige få fiber husk her. Jeg har selv den grønne, kan den også bruges? I så fald hvor meget skal jeg bruge af den?

    Hilsen Christina

    1. Hej Christina.

      Jeg er lidt i tvivl, da jeg aldrig bruger den grønne selv, men mener den gule suger mere væske end den grønne så ved faktisk ikke om man så ka bruge lidt mere grønt i? Måske det slet kkke er godt i bagning? 😏

    2. Wendy Jean Bishop

      Hvis du blender den grønne bliver den til ” gul” husk.
      Alternativt dobler du mængden af d3n gule, så kan du bruge din grønne husk 😎

  3. Hej
    Så er franskbrød i ovnen, glæder mig til at smage den 🙂
    Sidder og tænker på om hytteost kan bruges i stedet for?
    På forhånd tak 🙂

    1. Måske med hytteost – men det skal jo kværnes helt fint i minihakker, osten, så ved ikke om hytteosten blir for cremet, men spændende forsøg 🙂 Blev brødet godt?

  4. Jeg har lige bagt dit melfri franskbrød., og det smager skønt, men det dufter (lugtet) af salmiak. Det virker helt forkert for mig. Der er en lille forskel på dit og mit brød, nemlig at jeg har brugt loppefrøskaller. Jeg havde ikke mere gul husk. Jeg kan ikke forstå, hvor den lugt kommer fra.
    Iøvrigt tusind tak for skønne opskrifter.

    1. Dejligt du kan lide opskrifterne 🙂

      Hmm, det lyder godt nok mærkeligt med salmiaklugt. Det gør mit ikke… det har ikke været i nærheden af noget salmiak? hmm …

  5. Hej 😃 Dit brød smager helt fantastisk 😃 Ved du hvor mange kalorier er der ca i brødet eller en Skive?

    1. Ja, er det ikke FANTASTISK? Og slet ikke ostet eller ægget selvom det nærmest kun indeholder de ingredienser, vel? 🙂 Jeg har regnet det ud før, og mener det indeholder ca. 1600 kcal for et helt brød – hvilket hos mig bliver ca. 100 kcal for en skive så. Det synes jeg slet ikke er slemt, når man tænker på hvor proteinrigt det er 🙂

  6. Sidder lige og bliver helt i tvivl. Du har skrevet revet mozzarella. Er det alm. Ost eller er det “den i en pose vand” som skal rives??

  7. Din opskrif er helt igennem fantastisk. Tusind tak fra en diabetiker og glutenallergier. Hvordan opbevare du dit brød? I pose? I eller uden for køleskabet? På forhånd tusind tak.

  8. Hej…har lige bagt brød efter din opskrift…lækkert ser det ud i ovnen. Men ikke længe efter jeg tog det ud på risten, for at afkøle….faldt det sammen som en rynket rosin???
    Mvh Jette Bakke

    1. Gjorde det???? Det har jeg aldrig oplevet, hvor mærkeligt – har du fulgt opskriften til punkt og prikke?

    2. Ole Hanghøj

      Det samme sker for mig, når jeg laver nogle af de mange lækre keto-boller, der er herinde. Efter 10 minutter er de store og luftige – men lyse. Og efter de 20 minutter er de flade og rynkede som Oopsies. Ærgerligt – det ville da være skønt at vide hvorfor.
      Men nu vil jeg prøve, om det samme sker, hvis jeg forsøger med det flotte brød her.

      1. Jeg er stensikker på det her ikke bliver sådan – jeg har aldrig kikset med det 🙂 Det er helt fantastisk. God bagelyst!

  9. Tak for opskriften 🙂
    To spørgsmål.
    180 grader, er det varmluft eller alm?
    Hvordan ved du at brødet er færdigt?
    Mit har nu bagt i 45 min ved 180 grader alm, og det føles overhovedet ikke sprødt…

    1. Alm og jeg ved det er færdigt når det er gyldent og har fået den bagetid jeg anviser – det plejer at sidde i skabet hver gang <3

  10. Otilia Henriksen

    Jeg har bagt Keto to år, og denne opskrift er den allerbedste jeg har prøvet ? for mig gik alt er bogen ved 180 g varmluft i 43 minutter. Der er en god krumme og skorpe. Næste gang vil jeg prøve med kerner i. Jeg er så taknemmelig for dette brød ???

  11. Hej kan man bytte mandel ud med noget andet, kan ikke tåle nødder, vil også undgå mel

    1. Jeg har desværre ikke erfaring med andet men kokosfibermel måske? 🙂 bare i halv portionsstr. da det suger mere væske 🙂

  12. lene kristensen

    Hej

    Jeg har bagt dit brød med Alminde revet ost. (Havde læst forkert 🙂 ) Det har den rette konsistens og nu har jeg et dejligt ostebrød til supper.
    I dag har jeg bagt brødet med halv mozzarella og halv hytte ost og det smager skønt.

    Hilsen Lene

    1. Kære Lene

      Tak for at skrive de søde ord og for gode tips kh og rigtig god weekend May

  13. Tanja Andersen

    Herhjemme bager vi det et par gange om ugen 🙈
    I dag blev det til rundstykker, hvidløgsflute til aftensmad og et stort franskbrød som vi kom to dl frø i samt 2 dl vand ( bagte 4 dobbelt portion i alt)
    Elsker simpelthen det brød ❤️

  14. Hej.
    Tak for en lækker opskrift.
    Mit er dog ikke blevet i nærheden af sprødt udenpå.
    Har du et bud på årsagen til dette?
    Tak

    1. Hej med dig, uh har du lavet det lige efter bogen? Måske god ekstra varme i starten kan hjælpe næste gang? 🙂

  15. Jeg har lige bagt brødet for første gang. MUMS det blev lækkert og sprødt😊 hele familien er vilde med det. Jeg gav det 30 min varmluft, lagde det på en bagerist og gav det de sidste 15 min👌 Har også tilføjet 3 revne gulerødder.

  16. Jeg brugte mozralla i posen den med vand i og kom det i en hakker så det blev en hvid masse (troede det var den der skulle bruges ) men mums det er godt

  17. Elli Nielsen

    Det smager rasende godt og er superlet at lave.
    Tak for det. Jeg har virkelig savnet et brød a la franskbrød, som kan serveres for hele familien. ❤️😁

  18. Hejsa. Har du ud fra din erfaring en ca ide om hvor længe det skal have i ovnen, hvis jeg former til boller i alm ovn….. altså ikke varmluft??.😊😊

  19. Hej.
    Jeg har været flere steder.
    Får samme besked ingen forhandler Husk før sep/okt.
    Er der mulighed for, at bruge noget andet 🤗

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen