Verdens bedste melfri franskbrød med sprød skorpe! – Sydhavnsmor.dk

img_0743

Hvidt brød og tandsmør hænger gevaldigt godt sammen i min verden. Gerne med ost – eller chokoBørge ovenpå. Fx min protein nutella uden sukker… OG nu har jeg franskbrødet du kan spise, med stor glæde for mavsen og samvittigheden, hvis du kører low carb kost, eller ikke tåler/indtager mel. Det her franskbrød er the shit, og jeg kan slet slet ikke få armene ned over, hvor fantastisk det smager, og hvor godt det erstatter det klassiske franskbrød (med hvidt mel). Det her er der altså bid i, og har noget der ligner en rigtig brødkrumme! Jeg er virkelig hårdt inspireret af minebedstelchfopskrifter.dks LCHF franskbrød – jeg har dog byttet en enkelt ingrediens ud med en anden (så den nu indeholder et 100 % naturligt sødemiddel), brugt lidt mindre æg, og leget lidt med tiden på bagningen i ovnen. Så tak for den lækre opskrift Rikke! (som jeg ikke kender, men som har god smag 😉 ).

Det skal du bruge til et franskbrød, med den lækreste sprøde skorpe er:

3 hele æg

5 æggehvider

250 revet mozzarella (anden ost kan også bruges)

2 spsk yaconsirup – læs om den særlige og fantastiske sirup HER (eller anden sirup, sukrin eller hvad du foretrækker) – KAN udelades, da mandlerne søder i sig selv.

1/2 tsk salt

2 spsk Fiber HUSK, den gule til bagning

1 dl mandler – smadret til mel i minihakker eller 1 dl mandelmel 

2 dl pofiber

2 tsk bagepulver

æg til pensling (evt blommen fra dine hvider)

chia -, sesamfrø, eller blå birkes (som jeg har brugt) til drys

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 C.

Bland alle tørre ingredienser, minus frø/birkes til drys, sammen. Smid din ost i en foodprocessor eller minihakker så den bliver hakket helt fin. Smid ost, æg, æggehvider sammen i en skål og pisk sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og lad dejen hvile i ca. 10 minutter til den har samlet sig. Herefter formes et franskbrød, hvori der skæres seks riller på tværs, pensles med æg, drysses med frø og evt. lidt pofiber, så brødet får sit mel-look.  Sæt brødet på en bageplade med bagepapir midt i ovnen, og bag det ca. 45 minutter. Hold øje med farven (gylden) efter fyrre min, og giv den op til 15 min. mere alt efter ovn. Skru evt. ned for varmen de sidste 10 minutter. Mit var færdigt efter 40 minutter 🙂

KVÆRN dit lækre franskbrød med masser af smør, eller hvad du foretrækker, på dit lune franskbrød! Det smager endnu bedre dagen efter, og kan også fryses.

Og det ER ingen overdrivelse at kalde det verdens bedste melfri franskbrød, for det er altså knivskarpt det her!

3b803cd3-7b05-475a-9459-6dfc0ce9b4e5

Indeholder affiliatelinks

 

 

Kommentarer (28)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *