glutenfri gammeldags æblekage
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sundere, glutenfri gammeldags æblekage

glutenfri gammeldags æblekage

Sundere, glutenfri gammeldags æblekage med knas. Jeg kunne spise denne lille morgenmads-dessert hver dag. Jeg fik altid gammeldags æblekage hos min farmor, ligesom jeg fik verdens bedste havregrød hjemme hos hende. Fordi den var smækfyldt med (mange spsk.) sukker. Jeg spiser alt, og nogle gange gir’ jeg den fuld smadder (jeg har fx ikke været helt så god til at teste min egen vægttabspakke, som jeg er i gang med i min story på Instagram @sydhavnsmor.dk – I kan se resultatet, som jeg selv er meget spændt på i morgen – i min story som sagt!), og andre gange er jeg god til at spise sundt.

Jeg elsker at eksperimentere med klassiske retter, der er propfyldt med kcal, og gøre dem kalorielette, men stadig med fuld af smag. Synes det er lykkedes rigtig godt med denne gammeldags æblekage – prøv den selv, hvis I vil <3

Sundere, glutenfri gammeldags æblekage

Det skal du bruge til 2 personer

1 dl glutenfri havregryn, finvalsede

2 spsk. hakkede valnødder (eller anden type nød, fx mandel eller hassel)

10 g smør

2 spsk. Sukrin Gold

2 dl vaniljeskyr (jeg bruger Cheasy)

4 dl æblegrød (lav det selv, med Sukrin Gold eller køb det færdigt, usødet, fra Urtekram fx)

Sådan gør du

Smelt smørret på en pande, vend havregryn, Sukrin Gold & hakkede nødder heri. Brun af.

Lad det køle. Fordel halvdelen af det i bunden af 2 glas og læg herefter et lag æblegrød over. Fordel resten af havregrynsblandingen over og til sidst vaniljeskyren.

Smager hamrende godt, og er både god som morgenmad og sundere dessert.

Hver portion indeholder 278 kcal.

Du er velkommen til at følge @sydhavnsmor.dk for flere opskrifter og mere inspiration.

Find mange flere glutenfri og sukkerfri opskrifter på sydhavnsmor.dk.

Del på Facebook

5 kommentarer til “Sundere, glutenfri gammeldags æblekage”

  1. Hvis man selv vil lave æblegrød, skal man så bruge samme mængde Sukrin, som man ville bruge sukker til en alm. æblegrød? 🙂

    1. Kære Marianne du kommenterer på mange af mine opskrifter med mærkelige kommentarer, det behøver du ikke bruge din tid på <3

      1. Marianne Pilgaard

        Hvilke mærkelige kommentarer? Du lægger to opskrifter op på sukkerfri æblekage. Den ene er der rasp i, den anden er der havregryn i. Er det mærkeligt at kommentere på, at der er masser af kulhydrater i?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top