May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Jeg rejser snart til … – sydhavnsmor.dk

cuba1

Billederne er taget fra min og Martins ferie i Cuba i 2009

Jeg har altid rejst meget. Min første ‘store’ tur uden familien, var i 2003, hvor jeg sammen med en veninde tog til Brasilien og svømmede med alligatorer. Jeg ringede dernedefra til mine forældre og sagde – totalt koldt og late teen-agtigt – “mor og far, Anna og jeg tager ud i junglen nu. Vi skal svømme med alligatorer, gå på puma-jagt og ae anakondaer”. Mine forældre var rædselsslagene og sov ikke før jeg fem dage senere (hvor der først igen var en telefon jeg kunne ringe fra), informere dem om at vi overlevede. Derefter tog jeg med denne smukke pige til Australien, som jeg har skrevet om her. Og sidenhen har jeg brugt stort set alle mine penge på at rejse verden rundt med venner, familie, søster og mig selv. Men jeg føler slet ikke at jeg er færdig med at opleve verden, for at rejse, er jo at leve, hvis du spørger mig! Jeg vil så gerne give mine børn de samme oplevelser, som mine forældre har givet min søster og jeg. Vores families stamland har været Grækenland. Her har mine forældre rejst – særligt på ø-hop på Kykladerne – flere gange årligt, siden jeg var helt lille. Hvortil jeg har lavet en lille budgetvenlig rejseguide til her, og så vil jeg sgu’tte også i samme omgang endnu engang lige anbefale jer, at læse dette indlæg, om en for vild rejse jeg har haft til Malta, hvor jeg boede på et gammelt slot/borg. Som du også ret billigt kan komme til at bo på!

Og nosser’ jeg lige sidder her, og tænker på HVOR min næste ferie skal gå til, ja, så ved jeg det jo egentlig godt, for det er til London. Her var jeg sidst med Martin og Sofus – da han var ni måneder, imens Uma blev hjemme hos mine forældre. Og det var fedt. Næste gang er til foråret, hvor mine australske venner skal holde deres anden bryllupsfest (første blev vi også inviteret til i Melbourne, som blev afholdt for få dage siden, men jeg havde desværre ikke lige råd…), og her er det UDEN kids. Og fårk af, jeg glæder mig. For London er altså feeee’ – men dyr! Sidst boede vi på Caring Hotel i Bayswater, 100 meter fra Hyde Park og i gå afstand, med lidt gode sko, til centrum. Vi var meget tilfredse, men vi er altså heller ikke suckere for luksushoteller. Måske aller mest fordi vi ikke kan tillade os at være det, med to slatne indkomster 😉

Men bortset fra London har jeg ingen fastplanlagte rejseplaner, sådan til det store udland, altså bortset fra, hvis Sverige tæller med. For her skal jeg også feriere snarligt, og jeg glæder mig helt voldsomt til at hænge og bælle litervis af vino i en uge, sammen med ungerne og min mand, inkl. hans søde familie i en ægte træhytte. Jeg forestiller mig noget med nøgenbadning, lange snakke, for meget alkohol og endnu mere alkohol. Noget lignende 😉

Indenfor de næste fem år VIL jeg godylme til følgende lande. Nogle af dem kan måske slås sammen, hvis man ender på samme kontinent 😉 :

USA – hvor jeg vil (igen) vil rejse rundt i Californien.. Denne gang i en camper, så det er lidt nemmere med ungerne. Og så skal jeg selvfølgelig endnu engang i Universal Studios, for første gang kramme Minnie Mouse i Disneyland, og vinde kasssssen(!!!) i Las Vegas. Sidst spillede jeg ikke. Kun fandango. Til gengæld så jeg både en af dem fra Back Street Boys, og Pamela Anderson. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at køre helt igennem USA og stoppe turen i New York, hvor jeg har været flere gange. Og som jeg ELSKER! Har I været der? Hvis ikke – skynd jer afsted. Jeg vil anbefale jer at bo på St. Marks Hotel i Lower East, hvis I heller ikke har kassen og gerne vil bo super centralt, til overkommelige penge (når man tænker på de syge priser det koster at bo på Manhatten). Man kan jo faktisk også rejse til New York for bare et par tusinde kroner i dag. Billetterne findes her 🙂

ROM – Jeg har længe ville kidnappe Martin et par dage til Rom. Han har aldrig været der og jeg har ikke været der længe! Der er SÅ fantastisk, flot, romantisk, de laver latterlig god mad, er pæne, søde og jeg elsker deres sprog! Jeg fandt lige et tilbud på et par overnatninger på hotel – inkl. fly, morgenmad, og adgang til et lækker spa for 1059 kroner pr mand(!!!). Se her. Skal jeg gøre det? 🙂

BUDAPEST – Østeuropas Paris, siges det. Jeg har ikke været der endnu, men det ligger umiddelbart på min top 1, at rejse til Budapest! Også her har jeg fundet en virkelig billig rejse til, inkl. fly, 4-stjernet hotel, morgenmad, transport til og fra lufthavn. Ammen, det er da for godt til at være sandt? Se lige her mand! 🙂 Har I været der? Hvad skal jeg se og opleve? Jeg vil jo vildt gerne dase en helt masse i sådan noget kurbad-noget, for det ved I jo måske herfra, at jeg er ret vild med 😉

PUERTO RICO – HER vil jeg simpelthen også snartligt placere min store mås med appelsinhud. Jeg kender ret mange, også flere børnefamilier, der er rejst hertil indenfor de sidste par år, og siger det er vidunderligt. Naturen er fantastisk! Og så er der jo noget med det der Mellemamerika jeg ret godt ka’ li. Jeg har været en måned på Cuba i 2009, med Martin og det var LÆKKERT og SPÆNDENDE! Man kan jo komme – direkte endda – til Puerto Rico for 2500 kroner (se her). Det er da ikke til at stå for, synes Sydhavnsmoren. Avl, mand (hvis man opfører sig ordentlig) og alle andre er velkomne – skal vi booke med det samme?

TULUM – i Mexico. Da vi rejste til Cuba mellemlandede vi i Mexico City og Can Cun. Ikke nogle steder jeg virkelig higer efter at opstøve igen. MEN det gør jeg til gengæld når der snakkes om Tulum, hvor jeg endnu ikke har været. Jeg har på det seneste hørt så meget godt om stedet, som dog ikke umiddelbart passer perfekt til en Sydhavnsmors budget, men man har vel lov at drømme. Og en dag kan det måske blive virkeligt 🙂 Skriv endelig, hvis du har gode råd eller fifs til min fremtid 😉

Og ja… der er virkelig mange andre steder jeg drømmer om at besøge. Fx Zanzibar, Sydafrika, Senegal (hvor mine forældres venner har hus), Nordnorge (bare for at være lidt jordnær 😉 ), Stockholm, som jeg sygt nok, stadig aldrig har betrådt, Miami, Canada, New Zealand, Tibet, Vietnam, de baltiske lande, og resten af verden 😉

Hvilket land – eller rejseoplevelse har du været mest begejstret over? Fortæl endelig i en kommentar herunder 🙂

cuba3

Indeholder affiliatelinks 

 

Del på Facebook

1 kommentar til “Jeg rejser snart til … – sydhavnsmor.dk”

  1. Gustavo Woltmann

    De siger at rejse er at leve, og det er der bestemt noget om. Hav et godt rejseår.

    Gustavo Woltmann

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top