May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Mød en Sydhavner – Silas Friis Nielsen

Herhjemme bliver Silas til daglig kaldt Mr. Famous af min mand, der spiller fodbold med Sydhavneren der ikke kan slås af banen 😉 Navnet blev til, da Silas for nogle år tilbage rejste til Argentina og vandt TV-showet “Wipeout”. I dag er Silas indehaver af den sunde fastfood-kæde “Calories”, som både ligger på Sluseholmen i Sydhavnen og på Amagerbrogade. Og er I så færdige jeg har kværnet adskillige laks – og avocado sandwich, giga Stallone-burgere og bællet en ‘Eastwood’ shake eller to. Efter at have portrætteret to skønne ‘gamle’ bydelsbeboere – Lisbeth og Lasse, synes jeg det var tid til, at I også skulle møde en Sydhavner fra den ‘nye’ bydel af Sydhavnen:

silas7

Silas Friis Nielsen, 32 år, ejer af Calories og bor på Teglholmen, Sydhavnen.

Hvordan synes du at Sydhavnen skiller sig positivt ud fra andre Københavnerbydele?

Jeg har boet i Krystalgade i mange år, før jeg flyttede til til Teglholmen som 26-årig. Jeg synes, at det var dejligt at komme væk fra larmen på gaden. Der er en særlig ro i Sydhavnen og om sommeren er her så dejligt med havnebad, sejlklub og at man lægger sig ned til havnefronten og soler sig. Det gør man ikke bare lige i København K. For mig er det også en fordel, at der er gode parkeringsmuligheder og at vi kun bor 5-10 minutter væk fra midten af byen. Det er jo super nemt, lige at drøne ind til byen og shoppe!

Hvor er dine favoritspots i Sydhavnen?

Om sommeren er det havnebadet, bådklubben og de røde huse der hører dertil. Jeg synes, at der sker mange fine sommerarrangementer her på Teglholmen og Sluseholmen. Om vinteren kan jeg gode lide, at være oppe i min lejlighed på 6. sal, hvor jeg har god udsigt over vandet og det hyggelige gårdmiljø. 

Tre ord der beskriver Sydhavnen? 

Jeg vil hellere sige, at Østerbro er lidt ‘fint’, Vesterbro er ‘hipster-smart’, Nørrebro ‘multikulturelt’, Indre by ‘festligt’ og Sydhavnen er ‘fredelig’. Roligt. Havnen og vandløbet med sejlsport, gør at her er et mix af alle typer. Surferne i Valbyparken og sejlerne i kanalen. Alle typer mennesker er velkomne i Sydhavnen – gamle sydhavnere, skæve typer, tilflyttere fra alle steder. Jeg føler Sydhavnen er et meget fredeligt sted, som jeg på ingen måde forbinder med ballade, som ryet tidligere har været om bydelen. Sydhavnen er en gammel havnebydel, og selvom her på Slusen og Teglholmen er meget ‘pænt’, møder man også den gamle fisker med piben og håndmaden 😉 

Hvis ikke du skulle bo i Sydhavnen, hvor ville du så bo?

Jeg ejer også en lejlighed på Vesterbro, som jeg også synes er en fed bydel. Jeg synes Vesterbro er hyggelig, har gode cafeér og er meget centralt beliggende. Men jeg blir’ i Sydhavnen 😉

Hvordan har Sydhavnen forandret sig siden 2009, hvor du flyttede hertil?

Der er sket en kæmpe forandring. Her er blevet bygget rigtig meget, siden jeg rykkede fra Krystalgade. Der er kommet en bro mellem Sluseholmen og Teglholmen, som var tiltrængt. Jeg husker da Sluseholmen slet ikke eksisterede. Der er kommet stort nyt italiensk supermarked, ny flot skole, havnebassin, kollegie osv. Her er bygget virkelig mange flotte bygninger, som der ikke er muligt i andre bydele. Der er noget helt særligt ved kanal-miljøet herude. 

Hvilket forhold har du til ‘det gamle’ Sydhavnen?

Jeg synes det er et spændende område, som har stået stille i mange år, men hvor man ser en stor udvikling nu med cafeer, nye tilflyttere af unge mennesker og familier. Et område med sin helt egen særlige stil, som er rigtig hyggelig. 

Hvad mener du ville gøre Sydhavnen endnu mere attraktiv?

Hvis Valbyparken fik et kæmpe stadion – FC Sydhavnen 😉 Flere grønne arealer og muligheder for at dyrke mere udendørs sport. 

silas3

Frokost i Bådklubben Valby på Sluseholmen

silas8

Silas og den anden ejer af Calories, Richard på ski

silas4

Fodboldholdet af dem alle – FC Dynamo

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top