May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Verdens bedste Kajkager – uden mel!

kagkager

Tidligere på sommeren besøgte vi min søde svigerinde i Skælskør. Hun er total mester-bager, og serverede de mest fråderen Kajkager jeg (og mine unger, der spurgte efter fler’) i mit liv har smagt! Jeg skyndte mig at tage et billede af dem, for dem skulle I dælme ikke snydes for, selvom I ikke sad rundt kagebordet i Vest-Sjælland, da! Hun stak mig opskriften på de måmse-lækre kager, og selvom jeg normalt ikke spammer opskrifter der indeholder sukker, behøver man jo ikke at være så ‘ordentlig’ hele tiden vel? 😉 :

Bunden:

4 æg

400 g. mørk chokolade

Smelt chokoladen og pisk æggene i. Fordel massen på en bradepande og bag i ca 1/2 time på 170 C (uden forvarme – yes, vi er nogle spar på energi-monstre 😉 ).

Stik 6-7 runde kagebunde ud med en kop.

Fyldet:

1/4 l. piskefløde

500 g frosne jordbær

1-2 tsk sukker

Pisk fløden til flødeskum. Kog de frosne jordbær, så de optøs, og vend sukkeret i.

Vend det hele sammen til en masse og læg det ovenpå kagebundene.

Toppen:

300 g. marcipan (evt. sukkerfrit fra Easis)

Grøn frugtfarve

Ælt frugtfarven ind i marcipanen. Rul (den grønne) marcipan ud med en kagerulle og læg dem ovenpå kagen. Skær et lille hul til munden.

Øjne: 

Min svigerinde brugte hvid chokolade, men har du noget andet du kan lave øjne af, så gør det 🙂

Del på Facebook

11 kommentarer til “Verdens bedste Kajkager – uden mel!”

    1. Det kan du godt ja 🙂 Men de holder sig nok ikke godt i mange dage, men aftenen før de skal spises kan du godt lave dem og stille dem i en lufttæt beholder på køl 🙂

     1. Rita Jacobsen

      De blev meget lækre, men hvordan får man jordbærflødeskummet stift nok til at få højde på kagerne?

  1. Louise Bomholt

   Skal man bare piske æggene først og så tilsætte chokoladen ?? Og hvor lang tid skal æggene piskes ??

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top