glutenfri gulerodskage
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Saftig, sukker- og glutenfri gulerodskage

glutenfri gulerodskage uden sukker
Annonce for KitchenAid
glutenfri gulerodskage

En af mine mest omtalte opskrifter er mine gulerodsmuffins. Jeg er også selv vanvittig vild med dem, fordi de er nemme at lave, som al mit bagværk er, smager godt og er i den sundere ende af kage-skalaen. Men sådan en rigtig saftig, sukker- og glutenfri gulerodskage synes jeg alligevel at jeg manglede på domænet, så jeg kastede mig straks over at udvikle én, der forhåbentlig vil hitte i manges mund, da jeg for nyligt byttede min gamle køkkenmaskine ud med en ny og super lækker køkkenmaskine fra KitchenAid.

I, der følger med, ved at jeg bager ofte. Jeg elsker at bage – når det er nemt og går hurtigt, og jeg ikke skal smøres ind i dej og klister 😉 Jeg laver ofte en hurtig & nem dej til boller om aftenen, og for at få den luftig bruger min køkkenmaskine. Grunden til jeg ønskede mig en ny fra KitchenAid var, ud over den er virkelig pæn at se på, og findes i alle regnbuens farver og flere til, at den ikke fylder så meget som andre køkkenmaskiner. Jeg har et lille køkken, hvor den kan stå fremme (og se flot ud), selvom bordpladsen er meget knap. Der hører to skåle med til maskinen, en på 4,8 l & en på 3 l, plus en dejkrog, fladt piskeris, fladt piskeris med fleksibel kant & et alm. piskeris. Man kan købe alt muligt sejt tilbehør til Artisan-modellen, som jeg har. Fx en spiralizer, som jeg bruger til at skrælle, udkerne og snitte, en juicer, kødhakker, skål til is, pasta roller og meget mer’.

glutenfri og sukkerfri gulerodskage
gulerodskage lavet med KitchenAid køkkenmaskine Artisan

Det skal du bruge til en saftig sukker- og glutenfri gulerodskage

10-12 personer

4 dl glutenfri havregryn, malet til mel

100 g smeltet smør eller 80 g olie

3 store æg

6 spsk. Sukrin Gold med top

300 g revede gulerødder

1 spsk. Fiber HUSK

1-2 dl vand (mærk efter konsistensen, at den ikke bliver for blød/hård at røre i)

1 dl kokosmel

2 tsk. bagepulver

2 tsk. kanel

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. kardemomme

Evt. saft fra 1 økologisk citron

1 tsk. flagesalt

Topping

1 pakke flødeost light (200 g)

Lidt vaniljepulver

Lidt SukrinMelis (kan undlades eller erstattes af Flormelis, hvis du vil have sukker)

Lidt citronsaft

Pynt

1-2 stykker spiralized gulerødder

Økologisk citronskal

gulerodskage
KitchenAid spiralizer
Spiralizeren er genial til både at snitte, skrælle og udkerne. Den er meget nem at sætte på køkkenmaskinen og når man tænder maskinen gør den det hele selv – jeg bruger den ofte i madlavningen, fx til en omgang squashpasta.

Sådan gør du

Du starter med at male havregrynene til mel, gerne i en minihakker. Det er ikke en nødvendighed, det er blot for strukturen i kagen, så hvis du ikke har en minihakker kan du bruge finvalsede havregryn.

Herefter smelter du smørret i en gryde eller i en mikrobølgeovn. Riv gulerødderne fint på spiralizeren du kan tilkøbe til KitchenAid maskinen eller med et rivejern. Nu tilsætter du alle ingredienserne i en skål. Jeg smed alle ingredienserne i min køkkenmaskine og lod maskinen røre alt godt rundt i 5 minutter, hvorefter dejen stod og samlede sig i 10 min.

Tænd ovnen på 160 C varmluft / 180 alm.

Herefter smøres en springform Ø24 og dejen hældes i. Stil kagen i ovnen i 30-40 min. til dejen ikke længere hænger fast på en gaffel. Tag gulerodskagen ud og lad den køle af.

Mix toppingen og smør ud over den afkølede kage. Med spiralizeren, som du blot sætter ind i KitchenAid-maskinens front, laver du nemt noget sjovere fint pynt. Laver du fx en squashkage, kan du både lave et sjovt spiralized snit i kagen, og pynte med “squash-spaghetti” på toppen. Gulerødder er hårde og laver ikke det samme spaghetti-lignende look, som fx squash med spiralizeren, men man kan altså lave mange sjove og mere festlige udtryk og toppings mm. med tilbehøret til køkkenmaskinen.

Når kagen er pyntet er den klar til servering. Den smager faktisk bedst dagen efter den er bagt, så lav den gerne en dag inden den skal spises. Den holder sig fin og frisk i køleskabet, med topping, i 3-4 dage.

gulerodskage sukkerfri

Tip: Vil du gerne skære ned på kcal-indholdet kan du undvære kokosmel og skære lidt ned på smør-indholdet.

Find mange flere sukkerfri og glutenfri opskrifter på kager, mad mm. her.

Del på Facebook

8 kommentarer til “Saftig, sukker- og glutenfri gulerodskage”

 1. Det er blevet en fin kage Maj. Bare jeg også havde sådan en flot maskine. Sådan en drømmer jeg om 🙂

 2. Christina Wedel Krogh

  Hej hej
  Du bruger Sukrin Gold i opskriften, hvilket indeholder maltekstrakt (som står med fed skrift bagpå). Derfor formoder jeg at Sukrin Gold ikke er glutenfrit og derfor er din dejlige kage heller ikke. Medmindre…..
  Kender du noget til om Sukrin Gold’s maltekstrakt er udvundet på noget, der er glutenfrit?
  Jeg har ikke selv undersøgt det. Måske har du?

  1. Hmm, umiddelbart kan man nok men jeg kan ikke komme med nøjagtige forhold pga anden smag, konsistens osv. og dermed også væskemængde 🙂

 3. Catherine Lind Larsen

  Hejsa
  Det ser lækkert ud, det må prøves 🙂
  Vil du tro at den glutenfri havremel (den fra rema1000) kan bruges i samme mængde som havregrynene? Eller skal der mon mindre til?

  1. Havregryn er glutenfri i sig selv, så med mindre du har cøliaki (og er banen for det har været i kontakt med glutenholdige produkter på fabrikken) kan du bruge alm havregryn. Men ja den fra Rema eller alle andre skal du bruge samme mængde af 🙂

 4. Smager den af kokos, jeg er nemlig ikke så vild med kokos. Hvis,er der nogle erstatninger man kan bruge?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top