May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

SUND SNACK: Sprøde grønkålschips med sour cream and onion

De er blevet en all time favorite herhjemme – de super sunde og sprøde GRØNKÅL (!) chips! Også mine unger kaster dem gladeligt i skrutten, og jeg elsker at se dem gøre det 😉

grønkål5r

Disse grønkålschips med sour cream and onion smag, blev jeg helt rød i hovedet af ren kærlighed over at smage første, anden og… stadig! . Hvem f***** skulle tro, at man kunne lave chips, der rent faktisk smager HIMMELSK, af grønkål? Nu kan ungerne og vi voksne (næsten) hver dag snacke os gennem den helt store skål chips, uden nogen form for ballade med vægten – det her skal du bruge:

200 g. hele grønkålsblade (det svarer ofte til et almindelig bundt i supermarkedet)

1,5 dl. cashewnødder

1 dl. vand

1 tsk hvidløgspulver (fås i mange eksotiske købmænd eller af Urtekram)

1 spsk løgpulver ( køb i købmand eller Urtekram)

2 spsk æblecidereddike

1 tsk grov salt

grønkål4

Start med at læg cashewnødderne i vand over natten

Hæld derefter vandet fra og tilsæt 1 dl. frisk vand samt resten af ingredienserne til ‘dippen’ (alt minus grønkål). Blend.

Sæt ovnen på 100 C.

Beklæd to bageplader med bagepapir.

grønkål3

Vask grønkålen godt og riv bladene i mundrette stykker, fra stilken. Stilken smides ud og bladene lægges på et rent visketykke til tørring. Hæld dem derefter i en skål og vend ‘dippen’ over og vend hele balladen rundt.

Spred grønkålen ud på bagepapiret og sæt pladerne i ovnen i 1 1/2 time – 2 timer – til de er sprøde. De skal ikke være våde.

Og haps – så er de klar til mega-indtagelse! 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

13 kommentarer til “SUND SNACK: Sprøde grønkålschips med sour cream and onion”

 1. Har tidligere prøvet at lave grønkålschips, men jeg synes, at de blev meget bitre … det gør disse ikke?

 2. Jeg har lavet dem bare med urtesalt. Den eneste der var vild med dem var mig selv 🙂 men så har jeg også skålen det længere jo… Jeg vil da lige prøve med dit krydderi-forslag og se om de vækker mere begejstring.

  1. Jeg vil sige det giver en helt anden smag – meget bedre, selvom med salt også er godt. Jeg faldt lidt bagover, af begejstring da jeg smagte disse (med sour cream a& onion), for de smager helt åndssvagt godt inde i min mund!

 3. Lyder lækkert!
  Tror du man kan bruge andre slags nødder, hvis man ikke tåler cashewnødder?!

  1. Det står i opskriften, hvordan de laves med sour cream – onion smag 🙂 Nødderne er selve ‘cremen’, så jeg ved ikke hvordan de skulle laves uden nødder. Nogen der har et forslag? 🙂

 4. Synes ikke, at kan se hvilke temperatur de skal have i ovnen og skål det være varmluft?
  Nogle der kan hjælpe?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top