SUND SNACK: Sprøde grønkålschips med sour cream and onion

De er blevet en all time favorite herhjemme – de super sunde og sprøde GRØNKÅL (!) chips! Også mine unger kaster dem gladeligt i skrutten, og jeg elsker at se dem gøre det 😉

grønkål5r

Disse grønkålschips med sour cream and onion smag, blev jeg helt rød i hovedet af ren kærlighed over at smage første, anden og… stadig! . Hvem f***** skulle tro, at man kunne lave chips, der rent faktisk smager HIMMELSK, af grønkål? Nu kan ungerne og vi voksne (næsten) hver dag snacke os gennem den helt store skål chips, uden nogen form for ballade med vægten – det her skal du bruge:

200 g. hele grønkålsblade (det svarer ofte til et almindelig bundt i supermarkedet)

1,5 dl. cashewnødder

1 dl. vand

1 tsk hvidløgspulver (fås i mange eksotiske købmænd eller af Urtekram)

1 spsk løgpulver ( køb i købmand eller Urtekram)

2 spsk æblecidereddike

1 tsk grov salt

grønkål4

Start med at læg cashewnødderne i vand over natten

Hæld derefter vandet fra og tilsæt 1 dl. frisk vand samt resten af ingredienserne til ‘dippen’ (alt minus grønkål). Blend.

Sæt ovnen på 100 C.

Beklæd to bageplader med bagepapir.

grønkål3

Vask grønkålen godt og riv bladene i mundrette stykker, fra stilken. Stilken smides ud og bladene lægges på et rent visketykke til tørring. Hæld dem derefter i en skål og vend ‘dippen’ over og vend hele balladen rundt.

Spred grønkålen ud på bagepapiret og sæt pladerne i ovnen i 1 1/2 time – 2 timer – til de er sprøde. De skal ikke være våde.

Og haps – så er de klar til mega-indtagelse! 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Kommentarer (11)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *