Nem, sund og melfri low-carb-dej til boller, naanbrød, pizza – og tærtebund

You’ll name it! Denne dej kan bruges til alt. Næsten 😉 I slutningen af 2015 tabte jeg lynhurtigt de fem sidste graviditetskilo, ved at droppe stivelse og spise med masse grønt, proteiner og bær (læs mere HER). Men de er røget på igen den sidste måned, hvor jeg har stukket snuden i alt for meget slik og kage. Åh! Derfor har jeg besluttet mig for, at styre mig med kulhydraterne og sukkeret, og har derfor fundet denne opskrift frem igen. Jeg er åbenbart meget-få-ingredienser-typen, og er vild med al form for bagning, der er nem og overskuelig. Som fx denne og denne kage, der kun indeholder hhv. to og tre ingredienser. Og som ikke indeholder mel, der gør min mave utroligt oppustet.

lowcarbdej

Her er opskriften på en yderst nem og lækker low-carb-dej – uden mel (her vist som burgerboller), som jeg både bruger til almindelige boller, burgerboller, til pizza, tærtebund og til naanbrød.

Det skal du bruge (til 12 boller eller to x pizza -/tærtebunde):

5 æg

175 g. flødeost natural (ikke light!)

1 tsk bagepulver

1-2 spsk HUSK/loppefrøskaller (kan undlades)

En knivspids salt

Evt. (til boller) sesam – eller andre slags frø.

Evt. tørrede krydderurter, alt efter smag og hvad du laver (fx oregano på sandwichboller…)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 C.

Del æggene i to skåle, blommer i den ene, hvider i den anden. Pisk derefter hviderne helt stive. Blommerne piskes med flødeosten, bagepulveret, salt og HUSK/loppefrøskaller til en tyk masse. Vend forsigtigt massen i hviderne med en ske.

Fordel ‘dejen’ ud på bagepapir (på bageplader) med en stor ske. Form til (12) boller, til to pizzabund eller to tærtebunde. Drys evt. med (sesam)frø på toppen af bollerne og bag pladerne én af gang i ca. 25 minutter. Hvis du laver dejen som pizza – eller tærtebund, bør du kun lade bunden bage 8-10 min. før du fylder den med topping.

Info: Dejen er efter LCHF-principper.

Voila!

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

Kommentarer (16)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *