May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Kender du mortypen?

mortyper

Jeg har lige taget sådan en Hvilken-type-mor-er-du? test på nettet og den kom frem til, at jeg var “den afslappede mor”. Det var sgu i orden, tænkte jeg. Indtil jeg læste sidste sætning, hvori der stod, at jeg skulle passe på min afslappede attitude ikke bliver til dovenskab. Bevares!

Jeg har med inspiration fra andre bloggere, mor-artikler und so weiter, lavet et lille sammensurium af forskellige mor-typer. Kan du kende dig selv i en – eller flere af dem?

Passende er det jo så for mig, at starte med –

Den relaaaaxed mor

Ingenting står i vejen for, at hun kører den helt rolige stil. Et enkelt glas rødvin – eller to, røg der sikkert også ned under graviditeten og hun mener, at et liv uden sukker er et kedeligt liv.

Latte/spelt-moren

Miljø, natur, kost og sundhed er vigtig for hende. Hun handler madvarer i helsekostforretninger og går op i økologi. Aftensmaden bliver lavet fra bunden, af gode råvarer, hun dropper sukkeret og vasker (naturligvis) alt sit tøj i Ecoballs. Hun er typen de fleste ikke kan lade være med at beundre, men som mange også kan blive lidt trætte af at høre plapre løs om hendes øko-korrekte trip.

Den irriterende pæne mor

Under graviditeten tog hun otte kg på og smuttede ned i sine pre-prego bukser få dage efter fødslen. Da man mødte hende en uge efter fødslen, i høje hæle og Redken-hår spadserende rundt søerne med barnevognen, kunne man på ingen måde se, at hun lige var blevet mor. Flad mave, stort smil og med en glød alle ville dø for! Ingen strækmærker, skide pæn naturlig og endnu mere irriterende – skide rar at være sammen med!

Den pyldrede og lidt nervøse mor 

Forudser hele tiden vanskeligheder og er konstant bange for at ‘lille pus’ skal komme til skade. Tør ikke lade andre holde sin baby og bliver hjemme for ‘en sikkerheds skyld’, i stedet for at tage ud og favne verden.

Multi-task mor
Familie og karriere er begge vigtige instanser i hendes liv. Familielivet er super organiseret, ernæring og sundhed er også drøn vigtig for hende. Og lige så vigtigt er det, at børnene også forstår det. Hun går op i kvalitet og er meget mærkebevidst.

Den forvirrede mor

Barnet kom liiidt uventet, men som en kæmpe kærlighedsgave. Tjek på sundhedsstyrelsen anbefalinger har hun ikke, men når det handler om hendes børn, forsøger hun at gøre det ‘rigtige’. Hun glemmer forældremøderne, selvom hun samme dag havde snakket med en anden mor i institution om aftenens møde og madpakken bliver nogle gange bare en tyk skive ost med nogle løse grøntsager ved siden af, fordi hun havde glemt at handle ind dagen før.

 Overskudsmoren

Der dufter altid af nybagte boller når man kommer forbi til en kop kaffe. Selvom hun er mor til fire børn under fem år. “Nej, det er slet ingenting, jeg kastede bare lige noget mel i en skål og op på bagepladen. Det tog mig fem minutter”. Hendes børn går altid i nystrøget tøj og man kan ikke opstøve en eneste fnuller i hendes hjem. Hun har både tid til at gå på kaffebarer med veninderne og opdatere (perfekte) billeder af hendes (perfekte) familie på facebook. Flere gange dagligt.

Den uheldige mor

Hele graviditeten igennem lå hun med røven i vejret og ansigtet i kummen. Hun tog 30 kg på under graviditeten og fik aldrig rigtig tabt mere end hvad baby + fostervand vejede bagefter. Og hun fik voldsomt mange strækmærker. Fødslen var ikke som forventet, men lang og kompliceret. Babyen havde kolik og – hun var alenemor.

Den sjove mor

Hende alle elsker. Også de andre fædre, for hendes spruttende humør. Hun tager sig altid tid til at snakke med både pædagoger og forældre og er den første til at melde sig på banen så snart der skal arrangeres fester for børnene i institutionen eller i skolen. Hun skriger af grin efter hver sætning og får alle omkring sig til at føle sig godt tilpas. Ungerne – både hendes egne og de andres elsker hende og flokkes altid om benene på hende. Sådan én alle egentlig ønskede de havde overskud og humør til at være.

Cindy fra Beverly Hills.

Do I need to say more?

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

 

Del på Facebook

4 kommentarer til “Kender du mortypen?”

  1. Jeg synes ikke rigtig, jeg falder ind under nogen af kategorierne… Findes “den almindelige mor”, som er lidt af det hele?
    Og sjovt nok kan jeg sagtens se andre mødre falde i de kategorier

    1. Du har ret, den almindelig mor er slet ikke nævnt. Dog tænker jeg, at der MÅ være et par genkendeligheder i de andre, eller skiller du dig ud i egen kategori? 😉 I så fald, hvordan skal den beskrives? 😉 – Og jeg tror også selv jeg er et kæmpe mix af de fleste af dem, men nu nok alligevel mest den forvirrede, glemsomme, distræte type… håber det ændrer sig lidt med tiden, når jeg får lidt mere søvn 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

Besøgsbondegården

Sådan en bette besøgsbondegårdstur, havde jeg ikke regnet med skulle ende så dramatisk. Men det var sgu noget af et chok vi fik os, sådan

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top