May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Tøsetur – not for the boys!

tøse1

Det kan godt være lidt svært nogle gange, at have en lillebror. Når man får sådan én er det ekstra vigtigt, at vi forældre husker, at lave noget sammen med den store – uden den lille. Det gjorde jeg i går, med Uma. Det var ‘tøsedag’, og Sofus og andre hankøn var not invited.

tøse2JUL-Det-er-TANKEN-der-tæller-Teater-Hund-Foto-Søren-Meisner-Nissesang

(fotoet til højre er taget af fotografen Søren Meisner)

Vi ‘pjækkede’ fra børnehave og smuttede tidligt hjemmefra, hvor farmand Martin og lillebror Soffe, nød dagen sammen, mens vi var i Musikteatret i Kronprinsensgade, i Indre København og se “JUL det er TANKEN der tæller” af Teaterhund. Helt utrolig fint og musikalsk tempobelagt teater for de små (fra 5 år) og vi voksne.
Uma var fint koncenteret selvom hun først blir 4 til marts. Forestillingen varede ca. 50 minutter og der var fuld blæs på under alle minutterne, så der var ikke tid til at kede sig – men efter en halv time, brægede hun højlydt – lige i et sekunds stilhed “Det er kedeligt!” hvilket hun gentog fem gange, efter jeg havde forsøgt at schhh’e på hende. Mega pinligt synes jeg og proppede mere af det slik i munden på hende, som vi havde fået da vi ankom, som en slags velkomstgave, fra teatret. Således var hun igen koncenteret og sagde efterfølgende (da stykket var slut og hun med hujen og hajen havde klappet hændernes håndflader hudløse af ren begejstring) “Tak mor, det var viiiirkelig sjovt” og kastede sig om halsen på mig. Godt så; det var en succes!

tøse3

Nu var vi (endelig) alene og jeg skulle edderrådme nok sørge for, at forkæle hende igennem på de timer vi havde; vi tog mod Nytorv – (med et stop i Disney shoppen, som jeg aldrig havde forestillet mig at sætte mine ben i med mit barn; “Mor må jeg få det her? (en giga Frost dukke af en art), “eller den her, mor?” (et børnestørrelse-slot jeg selv kunne være indeni…øhhh) “eller dem her???” (Belle, Askepot, Klokkeblomst, Tornerose, Snehvide – og alle de andre Disneytøsers sko, åhhhh) –  for at prøve det gigantiske pariserhjul, der pt. står på torvet. Desværre var det til stor skuffelse lukket, men en anden mor med sin datter forsøgte virkelig at overtale den søde mand der styrede maskinen, til at åbne en time før, ved at betale ekstra penge for at få en tur. Uden held, og med lidt vemod fra Umas side løb vi i stedet i direkte kurs mod en chokoladeovertrukket banan i en julebod og kastede os frådende over den. Hvad slik og chokolade dog ikke kan hjælpe på…

Vi satte kurs mod rådhuspladsen og gik forbi Kattesundet, hvor Uma har boet de første par år af hendes liv, og jeg pegede og sagde ‘derinde har du boet!”. Uma kiggede på mig med rynkede øjenbryn og sagde “Arh, mor. Helt alene?”, “Nej, da sammen med far og mig”. Det troede hun slet ikke på og sagde, at det var løgn for hun kunne kun huske, at hun havde boet sammen med “ham der” (her peger hun på Fætter BR logoet) som hun også gik i børnehave med. Jo jo da, så…

Nå men altså… jeg vil anbefale en tur i Musikteatret og se “JUL – det er TANKEN der tæller” (hvis dit barn er over fem eller du har et tålmodigt mindre barn der er god til at sidde stille 😉 – og så snup en tur i pariserhjulet på Nytorv efter, det er enormt stort og sejt, men ellers hop et smut i Posthus Museet (Købmagergade), på 4. sal i gratis legeland med fire rutsjebaner, ungerne elsker det… men gør det inden de flytter til Østerbro i det nye år)!

Pssst! Husk at du kan deltage i min konkurrence om en herre/dame – eller børneklip (værdi 500 kr.) hos frisørsalonen S29 på Vesterbro – her!

Hvis du vil læse mere Sydhavnsmor er du meget velkommen til at følge med på FacebookBloglovin’ og Instagram

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top