May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Vis os din børnevenlige bydel – København K

nanalou

Nana Nørgaard er sangerinde i bandet The Bowdashes og 27 år. Hun bor i Pisserenden i Kbh K med sin kæreste og sønnen Lou på knap et år.

Nana er født og opvokset i Pisserenden, så hun har selv været et indre by-barn ligesom hendes søn nu er.

Tre børnevenlige spots:

Fordi Lou stadig er så lille og ikke som sådan “bruger” byen, vil jeg tillade mig at nævne tre mor og far-venlige spots (som også er nogenlunde rare for de små).

1.Den lokale café – Next Door Café i Larsbjørnsstræde. Udover alle de lækre ting på menuen, så er personalet og kunderne enormt søde og der er altid nogen til lige at snakke med ens barn, hvis man skal ned og hente sig endnu en kop kaffe. Eller kage. Eller juice. Eller endnu en kage.

2.Københavnerparken Ørstedsparken, som har to sjove legepladser, eventyrlige kroge og om sommeren en café, hvor man kan sidde med næsen lige i solen og svede. Her kommer alle mulige forskellige mennesker og er fælles om at nyde, at parken er et smukt og afslappet åndehul. Lige ved siden af ligger Israels Plads, som har fået sig noget af en renovering og som man også kan lege på/sidde i solen med en kaffe og se på mennesker (og sit barn, der leger).

3. Trampolinerne i Havnegade er sjove. Så kan man stå der og hoppe, mens man kigger på vandet. Eller man kan se andre mennesker hoppe – unge som gamle.

Hvad gør din bydel mere børnevenlig end andre bydele?

Jeg har altid hørt folk sige, “at børn har bedst af at vokse op på landet. Det er tryggest. Og så er der jo den friske luft…” Jeg har altid følt mig tryg i København. Jeg gik i vuggestue på 3.sal på Købmagergade og vi vandrede byen tynd for at besøge de forskellige legepladser. København er meget stor, når man ikke engang er i øjenhøjde med folks numser, men fordi jeg som blebarn bare blev kastet ud i den, byen, så har jeg altid følt mig tryg. Det håber jeg også at min søn kommer til.

Frisk luft eller ej, man skal ikke så langt fra Nørreport, før der er dejlige, grønne områder. Jeg begyndte til ridning på Christiania som 5årig, og det var en fantastisk måde at lære sin by at kende. Vi rendte rundt både inde på Christiania, på Volden, igennem Pusherstreet og udenom Christiania bl.a på Holmen. Man kan stadig gå til ridning derude.

En børnevenlig måde at gå til koncert på er f.eks. Fredagsrock i Tivoli, hvor det for en gangs skyld er et plus, at de ikke må skrue højere op for musikken. Selvom musikken er i den lavere ende har Lou altid sine ørebøffer på. Vi tager ingen chancer! Han har også været med, når jeg har sunget til God Goes Deep – et smukt og  anbefalelsesværdig chillout-koncert-arrangement i Vor Frue Kirke, som man sagtens kan have børn med til, hvis de kan tie nogenlunde stille. Musik, lys og folk, der blunder lidt på kirkebænkene.

Når jeg her d.11. og 12.december skal spille med mit nye band The Bowdashes på henholdsvis Rust og i Huset skal Lou også lufte sine ørebøffer.

Børnevenlige caféer og restauranter i Kbh K

Når vi går ud, går vi ikke specifikt efter børnevenlige spisesteder hvor børn må løbe rundt og skrige. Da jeg var gravid talte min kæreste og jeg meget om, at det var vigtigt for os, at vores søn kunne være med ude til ting. F.eks. på restaurant. At han kunne finde ud af at falde i søvn på to sammentrukne stole til lyden af voksensnak eller bare det at kunne sidde og hygge sig med at tegne på papirsduen (hvilket han dog stadig er for lille til).

Noget andet er, at jeg altid bliver lidt trist, når restauranters børnemenuer kun byder på fiskefilét, pommes frites og burgere. Så hellere små udgaver af voksenportionerne. Det må da være muligt at tilbyde børn noget mere interessant.

Og så er der amningen. Jeg vil ikke finde mig i, at amning skal gøres til noget, man rynker på næsen af. Jeg har hevet brysterne frem (for at amme), hver gang Lou havde brug for at spise. Og jeg håber inderligt, at andre kvinder ikke føler skam over at fodre deres babyer. Så må dem, der ikke kan tåle mosten kigge væk. Måske ind i sig selv for at finde ud af, hvad det i virkeligheden handler om.

Det bedste og det værste ved at være barn/have barn i indre by.

Jeg er heldig, at der i Pisserenden bor så mange mennesker. At man kommer hinanden ved også selvom man ikke kender hinanden. Endnu. Det må være det dejligste ved at have et barn lige netop her.

Det værste ved at bo her er det samme, som desværre er gældende for mange steder i Indre By – at der er åbnet en masse billig-barer, 10 shots for en hund-barer, som holder åbent til kl.5 om morgenen og tiltrækker skrigende piger og brølende mænd (hvad er det egentlig også for en måde at være fuld på? Jeg har tit været fuld, men ikke på den måde). Dem har vi også her, og det er så ærgerligt. Man kan sagtens finde en balance mellem gang i gaden og “roen”, der gør, at her er til at bo, og ikke bare er et sted, man går igennem om lørdagen på sin shopperute.

Pisserenden har aldrig været et stille kvarter, og det skal det heller ikke være. Men hvis Pisserenden, eller et andet indre by-kvarter, mister sine beboere, mister det også den stemning, der gør kvarteret til noget særligt. Og så er det ikke det samme hverken at vokse op her eller at hænge foran cafeen med sin barnevogn.

Du kan også læse ‘Vis os din børnevenlige bydel – Østerbro & Nørrebro/Nord Vest’

Pssst! Husk at du kan deltage i min konkurrence om en herre/dame – eller børneklip (værdi 500 kr.) hos frisørsalonen S29 på Vesterbro – her!

Følg Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top