May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Skal 8-årige piger gå med makeup?

børnmakeup

Dengang jeg var barn elskede jeg at klæde mig ud i for stort tøj, kostumer og kæmpe klovnesko. Når vi skulle til karneval eller fastelavn. Jeg var vild med at se andre mennesker iføre sig farver og sjove dragter. Malet i hele ansigtet. Men ikke med makeup.

Min egen datter er netop fyldt 4 år, er gået fra at være en ‘drenge-pige’ – udelukkende iført blåt, til nu at skrige som en gal, hvis ikke outfittet er lyserødt og/eller har et Elsa-motiv (Frost) på maven. Christ! Starter tøjkrisen allerede?!

I dag ser jeg tweens (8-12 årige børn) rende rundt med makeup til hverdag, og jeg synes edderfløjtme’, at det er en ærgerlig tendens. Jeg forstår godt, at pigerne synes at det er sjovt at tage mascara og læbestift på – ligesom mor måske gør, men det ser jo helt forkert ud til børn?! I mine øjne signalerer det noget andet, end det børnene ønsker. Ligesom lår-korte kjoler gør. Eller er det bare mig der er kedelig, bagud og gammel(daws)?

Makeup er noget der bruges, fordi vi skal smukkesere os, forbedre udseendet, dække nogle skønhedsfejl, markere eller fremhæve noget. Personligt bruger jeg selv en neutral foundation til at tage de røde plamager på huden og en mascara, fordi mine øjenvipper er albino-like. Altså virkelig blonde! Det lyder muligvis meget ‘rigtigt’, men jeg har da aldrig set et barn, hvor jeg tænkte ‘hende der bør da lige smøre en overordentlig omgang farvecreme i ansigtet’, eller ‘wow, sikke nogle lyse øjenbryn hun render rundt med. Noget farve i de øjenbryn, kunne virkelig gøre godt for hendes udseende’. Ej, ærligt talt, så synes jeg, at børn – til de er minimum (!) teenagere (og gerne ældre, hilsen moren 😉 ) er pænest uden makeup. Også selvom de måske har fået en bums eller ti. Mennesker kan både se ældre og yngre ud med makeup. Men børn ser altid mere voksne ud med krigsmaling i fjæset. Og hvorfor skal de se ældre ud, når nu de ikke er det. Men rent faktisk er (så hamrende heldige, at være) børn?

Det var bare en lille tanke fra mig 🙂 Hvad er jeres tanker om, at børn bruger makeup? Er det OK? Må de selv bestemme, eller bør vi forældre snakke dem fra det?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Familie
Sydhavnsmor

En ægte kernefamilie?

En kernefamilie er i betegnelsen en familie der består af far, mor og et eller to børn. Som lever under gode, vestlige vilkår. Sådan en

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top