May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Er vi snobbede eller uvidende?

Vesterbro er den mest eftertragtede bydel i København. Klods op af Vesterbro ligger Sydhavnen. Muligvis Københavns mindst eftertragtede bydel.
Vesterbro er næst dyrest efter København K hvis man vil købe en ejerbolig. Sydhavnen er muligvis det sted du kan hapse en ejerbolig billigst.
Det hele handler om beliggenhed.
Priserne er steget de sidste to år i Sydhavnen men ikke i samme grad som på Vesterbro. Eller jo – på Sluseholmen er priserne også løbet løbsk og mange har tjent en million eller mere. Sluseholmen har vandet (Københavns kanal) lige udenfor deres dør. Det er virkelig lækkert! Og det trækker priserne og efterspørgslen på lejlighederne op.

Skællet mellem Vesterbro og Sydhavnen går ved Enghave station. På den ene side af stationen starter postnumrene med 16 og 17. På den anden side hedder de 2450.  Lejlighederne i vest koster det dobbelte af lejlighederne i syd trods for at de kun ligger 100 meter fra hinanden.

Er vi snobbede eller uvidende når vi køber på den rigtige side af stationen?

Da vi skulle flytte fra København K nægtede jeg hårdtnakket at kigge på lejligheder andre steder end København K og V. Østerbro var for pænt, Amager for langt væk (og jeg kendte ikke bydelen særlig godt), Frederiksberg var bare ikke København og Nørrebro bare ikke Vesterbro – hmm ja… det havde en god smag i munden. På Vesterbro er der alt som jeg satte pris på – gode cafeer, butikker, ikke mindst venner og så selvfølgelig min datters institution. Meeeen hvad med økonomios?

Jeg skrev speciale da vi rykkede ud af Kattesundet. Vi havde ikke fundet et sted at bo efter salget og måtte bo midlertidigt hos mine forældre på Sluseholmen. Og som månederne gik – gik jeg med. Jeg vadede hele Sydhavnen tynd sammen med Uma og fandt fantastiske grønne områder, legepladser, mennesker, oaser, haveforeninger og en kærlighed til bydelen. En bydel jeg slet ikke kendte til, men kun havde forestillinger om. Til trods for at jeg synes Sydhavnen – Kongens Enghave lød meget langt væk fra alt byliv og min vante gang, var det på mit (!) initiativ at vi rykkede til havnen. Sydhavnen. Vi fik et scoop af en fem værelses lejlighed smækfyldt med lys, varme, hyggekroge, højt til loftet, to altaner og RO! Og så tar’ det jo altså ikke mere end otte stive minutter at cykle hjemmefra til Vesterbro. Enghave station! Min postnummerforskrækkelse er forsvundet og hvem ved – måske en dag ender jeg med et endnu højere postnummer?

Jeg skal dog indrømme at jeg stadig har en kæmpe forkærlighed til Vesterbro (og resten af byen) og jeg har sikkert også en lille (usmart) hipster gemt inden i mig. Men hvem har ikke det?

Hvor meget betyder det mon for vores identitet, hvilket postnummer vi har?

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top