om at blogge
May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Om reklamer og indtjening på at blogge

indtjening på at blogge

Hej venner! Det er ikke første gang jeg er inde på det her emne, men det kan sagtens lige komme på banen igen, for det er noget jeg dagligt bliver spurgt om. Og noget jeg ofte oplever at folk bliver ‘skræmte’ over. At vi bloggere laver samarbejder med firmaer og kan tjene penge på at blogge. For det er langt fra alle bloggere, der tjener penge på at blogge, også selvom der står ‘reklame’. Og det er langt fra de fleste der bare opretter en blog, og vupti – “så skovler ind ved kasse 1”. Så nu skriver jeg lidt om reklamer og indtjening på at blogge, så I kan få et bedre indblik i denne nyere, fagre verden 🙂

Fra skribent på M! til sydhavnsmor.dk

For knap fem år siden havde jeg aldrig læst en blog. Ikke hvad jeg ved af, i hvert fald. Og måske alligevel, for mange af de opskrifter man finder på nettet, ligger jo på blogs. For fem år siden var ikke vildt stort i Danmark, det her med at have sin egen hjemmeside, og tjene penge på det, og slet ikke at leve af det. Det var der meget få der gjorde. En gammel veninde, der havde succes som skuespiller, blev spurgt af et blognetværk om hun kunne tænke sig at starte en blog, så ville de hjælpe hende med kampagner osv. De tænkte nok at hun nemt kunne få en masse læsere, da hun var en interessant person, og hun på den måde havde medvind fra starten. Og dén veninde, vidste at jeg, i 12 år, havde skrevet for diverse magasiner. Jeg havde bl.a. været fast skribent for mandemagasinet M!, hvor jeg hver måned lavede noget der hed “Pigernes hemmeligheder”. Ja, gu’ fanden om jeg ikke rendte rundt (helt indtil jeg næsten ikke ku’ vralte afsted mere, fordi min mave var så stor – og der kun var to uger til Uma kom til verden, i 2012), og spurgte piger om ekstremt private sex-spørgsmål, som jeg aldrig, i min vildeste fantasi, kunne finde på, selv at svare på.

Det var sjovt. Og det var et godt supplement til min SU. Den gang var jeg nemlig i gang med min kandidat i pædagogisk antropologi, som jeg blev færdig med i september 2013. Jeg startede med at skrive for avisen Urban i 2001, og sluttede, lige inden termin, med M! i 2013. Derimellem havde jeg været freelancer for blade som Sirene, Vi Unge, Cover, Chili og Frikvarter mf. Jeg havde også været praktikant på Chilinet i 2006, og søgt ind på journalisthøjskolen i Aarhus. Men jeg kom ikke ind, så intet Jylland til mig. Hvilket var en lettelse, for jeg kendte ikke et øje i byen dengang, og uden at lyde som et røvhul, var jeg ikke særligt fascineret af tanken om at bo derovre. Kbh var for mig verdens navne. I dag elsker jeg Aarhus og ku’ godt, hvis alle venner og familie flyttede med – den by er jo TOP charmerende!!!!

At tjene penge på at skrive

Jeg kan huske at jeg tjente mellem 3-6.000 kr for en artikel. Uden at nævne navne var nogle mere nærige end andre. Det kunne tage mig alt fra 3-4 timer til et par dage at skrive den. Ofte krævede det jo også at jeg tog nogle billeder. Nogle skulle gennem flere gennemlæsninger, andre røg direkte i magasinet. Jeg øvede mig som en gal på grammatik og kommaer, hvilket var det værste jeg vidste. Jeg er stadig pisse skidt til det. Trods for jeg lærte det dengang, har jeg svedt det ud igen.

I dag tjener jeg penge på at skrive artikler på min egen side, sydhavnsmor.dk. Og det er der mange der ikke helt forstår hvordan man kan. Det forstår jeg sørme godt, for det er da heller ikke nødvendigvis helt lige til, at finde ud af 🙂 Det er MEGET individuelt hvad jeg tjener af penge på et indlæg. Det afhænger helt af hvor meget content firmaet jeg samarbejder med forventer; om jeg skal bruge meget tid på at teste produkter, skal opholde mig fysisk i flere dage et andet sted end hjemme i Sydhavnshytten, om jeg skal lave videoer til min Instagram eller Youtube-kanal, hvilken kvalitet billederne skal have, osv. osv. Nogle forstår ikke hvordan, andre forstår ikke hvorfor, at firmaer betaler bloggere for at reklamere på eget domæne. Hvordan fungerer det? Jeg forstår godt man kan have svært ved at forstå hvordan det hele hænger sammen. Men én ting jeg ikke forstår, er hvorfor nogle kan synes at det er forkert at man skal kunne tjene penge på at blogge.

I dag har jeg mellem 40.000-50.000 læsere på min blog om måneden. Jeg lever af at kommunikere ud, inspirere, opsøge, undersøge, teste, bruge mange timer på at svare på beskeder fra søde læsere på min Instagram, bloggen og via mails dagligt, udvikle opskrifter og skrive. Og meget mere. Det hele tager (meget) tid, koster penge (det koster mange penge at opdatere bloggen så den er brugervenlig, Jeg brugte ca. 60.000 kr forrige- og sidste år udelukkende på blog-optimering), at udvikle opskrifter mv. Når jeg deler en opskrift skal jeg bage, ofte flere, kager for at finde frem til den bedste opskrift. Det kan sagtens koste mig et par hunderede kroner hver gang. Når jeg tester spisesteder, museer, oplevelser osv. Der er altså flere udgifter forbundet med at drive en professionel blog.

Jeg har brugt snart fem år på at opbygge mit eget firma, sydhavnsmor.dk, og jeg kan aldrig holde helt fri. I min sommerferie er jeg priviligeret at kunne opholde mig hvor jeg vil fysisk, men jeg er altid. Og det er jeg nødt til, for at køre denne form for forretning. Heldigvis synes jeg jo det er skide sjovt, så jeg klager bestemt ikke 😉 Jeg prøver blot at forklare hvordan det hænger sammen 🙂 Samtidigt er langt det meste indhold på mine kanaler (sikkert 95 % eller mere) ubetalt, og for at have tid til at lave interessant & gratis indhold til mine læsere på bloggen og mine følgere på IG, kræver det også at jeg laver betalte samarbejder engang i mellem. Jeg kan jo ikke betale mine regninger ellers <3

I år, altså siden januar, har jeg haft mere end 100.000 kr i udgifter i mit lille firma her. Og jeg kan godt afsløre at jeg på ingen måde, ligesom de fleste andre af mine kollegaer, skovler penge ind på ‘nemme samarbejder’ eller bliver bombarderet med vilde gaver hele tiden. Jeg – og alle andre influencere, skal betale skat af alt vi modtager, og derfor takker jeg nej til stort set alle gaver, med mindre det er noget der giver mening for mig. Som fx et cafébesøg, som jeg kan anmelde og evt. anbefale, hvis det er særligt godt.

Reklame’-markering

Når jeg skriver ‘reklame’ på et opslag på IG, FB eller bloggen kan det betyde mange ting. Influencere skal nemlig markere alle gaver (også selvom det er en gammel gave vi har modtaget for 3 år siden i en kampagne) med ‘reklame’, hvis den er med på et opslag/billede. Vi skal skrive ‘reklame’, når vi fx deler affiliatelinks/reklamelinks (links, som vi KUN tjener penge på hvis I KØBER noget igennem). Vi skal også skrive ‘reklame’ hvis vi får betaling eller vi er inviteret til et event, hvor intentionen med eventet ikke handler om os, men om et firma, som ikke betaler os for at dukke op, men blot ønsker at promoveres, og dermed inviterer til event. Hvorfor kommer vi så – når vi ikke får penge? Fordi denne verden er skruet sådan sammen, at hvis vi ikke dukker op til events mm. så kommer vi heller ikke i kontakt med firmaer vi synes er interessante at samarbejde med. Det er faktisk ligesom at det er en god idé at ringe til en potentiel ny arbejdsgiver, og vise interesse, hvis det er et sted vi søger job, og ønsker at de skal lægge mærke til os, fordi vi gerne vil dem. Vi skal sågar skrive ‘reklame’, hvis vi fortæller om nogle af vores egne produkter på vores egne profiler, fx min EGEN bog (!). Så derfor står der nærmest ‘reklame’ på alt vi lægger op – fordi det er sådan vi skal gøre, for at følge retningslinierne som forbrugerombudsmanden (som i øvrigt er en kvinde) har skitseret.

Det er meget ok for mig, men det er også en hæmsko. Fordi mange af vores læsere og følgere – altså jer, måske bliver skræmte, og tror at vi vi bliver betalt for alle vores anbefalinger, hvilket kan gøre vores arbejde utroværdigt. Den hører jeg i hvert fald engang imellem. Og det gør mig sgu ked af det, for jeg ser netop bloggen som et sted hvor jeg deler ud af mine bedste anbefalinger, og mine holdninger. Ikke andres. sydhavnsmor.dk er jo mit eget lille magasin, med egne holdninger, som jeg gerne vil dele ud af, fordi jeg håber de kan inspirere.

Ligesom når jeg læser dameblade (hvor der i øvrigt har været langt mere uigennemsigtighed med reklamer, fordi bloggere/influencere er dem der er fokuseret mest på ift. skjult reklame). Jeg har sagt det før, og jeg gentager det meget gerne: Jeg kunne ALDRIG finde på at indgå et betalt samarbejde med nogle jeg ikke kan stå inde for. Alt indhold på mine profiler er 100 % egne anbefalinger og ord. Jeg har flere gange takket nej til samarbejder fordi de ønskede en vinkel eller et produkt, der ikke passer ind i mit univers. At skrive herinde er mit arbejde, og jeg vil gerne gøre det godt, i øjenhøjde, med humor og troværdighed.

Men vi har også brug for at I støtter os <3

Når det er sagt er det også vigtigt at fortælle, at det gør en kæmpe forskel for mig og de andre i denne, nye, branche, når I støtter op omkring vores samarbejder. Igen – jeg vil ikke anbefale et produkt jeg ikke selv kan stå inde for, og som jeg heller ikke ville anbefale mine bedste venner.

Den bedste måde I kan støtte mig på, er ved at smide et like på IG & FB og/eller en kommentar på bloggen osv. til mine samarbejder. For hvis de performer dårligt, er der ingen der vil arbejde med mig, og så får jeg altså ingen indtjening, og må finde et andet job. Og det betyder at jeg må lukke mine kanaler og den gode korrespondence jeg har med jer. Det vil jeg så nødigt. Jeg ELSKER at udvikle opskrifter, braine på indlæg, at skrive, at kommunikere med jer, og det gør mig så hamrende glad når I også begejstres og kan bruge mit stof, og synes mine kager eller tips er gode! Ligesom en kok eller madskribent får penge for at lave mad og dele sin viden om kost, eller en journalist på et magasin/avis kan få løn (via alle de reklamer I ser mellem teksterne), så er jeg altså også nødt til at tjene nogle penge på mit virke her, som jeg bruger mere end fuldtid på ugentligt, og som nævnt, kræver økonomisk investering og mange udgifter, for at få til at rulle.

Så tusind tak fordi I gider hjælpe med et lille like eller en kommentar – det gør en stor forskel for mig, og koster dig igenting, og gør at jeg kan fortsætte med at dele gratis indhold til jer her og på min Instagram <3

Hvis der er noget I gerne vil vide angående blogging; hvordan det hænger sammen – anything! Så skriv endelig en kommentar herunder, så svarer jeg så godt jeg kan <3 Rigtig god dag, og tak for du gad læse mit lange skriv, om mit budskab, som var vigtig for mig at dele <3

Del på Facebook

9 kommentarer til “Om reklamer og indtjening på at blogge”

 1. Super interessant – jeg har ofte undret mig over hvordan det mon hang sammen.. Tak for at gøre det lidt mere gennemsigtigt ??
  …..og så er du altså pissesjov oveni hatten, du er så hyggelig at følge ?

  1. Hvor er du skide sød, tusind mange tak for at sige det! Rigtig god dag 🙂 Kram

 2. AMEN ! Hvor det godt skrevet, jeg er stadig såååå ny og har stadig “kun” min blog som sjov og glæde men nøj det tager tid, kræfter og penge og ja jeg gør det fordi jeg ELSKER det men netop feed backen er altafgørende, at det man sender ud bliver mødt betyder jo alverden ! Du gør det piv godt og respekt for det du har bygget op. Tror blot desværre de færreste forstår HVOR meget tid og ressourcer der ligges i det.
  Krammer og high five fra Amager

  1. Hj Alberte, tak for søde ord – og ja, det er et stort arbejde at holde det kørende, og jeg elsker det jo, så gør det gerne (så længe det kan lade sig gøre:) – Jeg tror du har ret, og jeg forstår godt, at folk synes det er svært at forstå hvor meget tid det kræver… jeg har en stor frihed i det, fordi jeg selv bestemmer hvornår jeg arbejder men der skal noget ud hele tiden hvis det skal rulle, så det kræver meget tid og arbejde, men gudskelov er det sjovt 🙂 Pøj med din blog – krammer tilbage 🙂

 3. Jeg skriver gerne en kommentar – det er dejligt at følge dig både her og på Instagram.
  Kæmpe respekt til dig for det, du gør. Personligt ville jeg ALDRIG kunne leve med at være usikker på hvordan min indtægt er om en måned eller to. Jeg trives med forudsigelighed, og den ro det giver mig at vide at den faste løn går ind hver måned, at jeg ikke risikerer at få et skattesmæk fordi jeg har glemt at anføre et fradrag korrekt osv fordi SKAT får alle mine oplysninger automatisk. Den ro har jeg brug for, men heldigvis er vi forskellige, og du inspirerer mere end du aner!
  For mig, der læser med, er det bare vigtigt at vide NÅR noget er reklame, modtaget i gave eller et betalt partnerskab. Jeg følger også et par andre bloggere/instagrammere, nogle af dem er meget store med ½ million følgere eller mere. De siger, at de udover altid at skrive når noget er reklame, modtaget i gave, betalt partnerskab osv, også altid skriver når noget IKKE er et modtaget i gave, IKKE er en reklame osv. Helt ned til bittesmå ting som en flaske god hvidvin fra Netto, der kan det være nødvendigt at understrege at man selv har købt og betalt den. Fordi de godt ved at de, med så mange følgere, er ekstra udsatte i fht tjek on de nu overholder alle regler osv. Det er nok desværre et nødvending onde, der følger med… God weekend til dig, May 🙂

  1. Tak for søde ord Rie – det var dejligt at høre fra dig og ja det følger med. Men det er næsten også skørt man skal skrive når noget IKKE er reklame ikke? For det meste jeg lægger op er jo IKKE reklame, det er i virkelighden meget lidt, selvom jeg føler jeg hele tiden skal skrive det 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Livsstil
Sydhavnsmor

Må man farve børns hår?

Tror I ikke jeg lige havde forfattet det længste indlæg med anekdoter fra min farverige, vilde ungdom, hvor jeg både begav mig ud i grønt

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top