De her vafler er så nemme, at jeg ofte laver dem efter at have hentet unger. Jeg kyler et par stykker i løgnhalsen på dem, hvis de er skrup sultne (når jeg ikke laver deres favorit-hverdags-cookies). Snild, kan de også ryge i ungertegnedes svælg i weekenden til morgenmad (i hverdagen spiser jeg altid det her), med lidt skyr knust sammen med nogle friske bær, plus et blødkogt æg – så bliver morgenmaden ikke meget nemmere, mere lækker eller sundere vel? 😉
Det skal du bruge til 2 personer:
2 dl. (glutenfri) havregryn
2 dl. (mandel)mælk – du kan bruge den mælk du bedst kan lide
2 æg
Sådan gør du:
Blend de tre ingredienser med en (stav)blender indtil dejen er jævn og ikke klumper mere. Herefter tænder du dit vaffeljern – mit eget er et billigt, meget velfungerende vaffeljern, lignende det her, hvorefter du smører lidt fedtstof på de varme vaffeljernsplader (jeg sprøjter selv med en smagsneutrale kokosolie) og hælder dejen i. Der bliver normalt fire-fem vafler ud af denne portion. Når jeg bobber den ekstra op, smører jeg sukkerfri protein nutella, noget syltemøg eller noget Sirup/honning på. Fåååårggg, det smager altså vildt godt.
Jeg kan godt lide dem som de er – de minder meget om almindelige hvede-vafler, men vil du fyre den ekstra af, kan du putte lidt vanillepulver, revet øko-citronskal, kanel eller ligende i. Mååååms!
Indeholder affiliatelinks
22 kommentarer til “Sprøde og sunde vafler af 3 ingredienser (gluten – og laktosefrie) – sydhavnsmor.dk”
Kan man også bruge opskriften til pandekager?
jep da 🙂
Hej synes godt nok den er noget tynd dej.
Det fungerer fint. Bare mig der var for hurtig. Tak for nem og sund opskrift. Mvh.
Hvor mange vafler bliver der, af denne portion?
Hvordan sprøjter du med kokosolie
Med en kokosoliespray fra Bodystore 🙂
Puttede lidt ekstra havregryn i. Tror du den kan varrieres med spinat?
Ja, det tror jeg 🙂
Sikke da noget skrammel, de er bestemt ikke gode eller sprøde meget mærkelige dej – Jeg kom salt honning reven øko citron skald og kanel – det hjalp ikke meget hmm
Gud hvor mærkeligt, du må have lavet noget forkert – for det er en af de mest populære opskrifter jeg har og den virker hver gang jeg selv laver den og får så meget ros for den.
Skal det være mandelmælk? Eller kan der bruges almindelig komælk?
Hej.
Ved du hvor mance kcal der ca. er i pr. Vaffel? 😊
Kender du Lifesum-appen? Hvis ikke så hent den ned, den er gratis, og så kan du altid nemt udregne kcal 🙂
Lyder super lækkert! Hvis man ikke spiser æg, har du så et alternativ man kunne bruge ☺️ ? (Glutenfri og æggefri)
De er bare super gode!
Først tænkte jeg at dejen var meget tynd, men efter en tur i vaffeljernet blev de helt perfekte😁 En favorit her fra!
Hurra hvor er det bare dejligt at høre – tak for respons! Rigtig god weekend kh May
Jeg leder konstant efter gode keto-opskrifter. De er svære at finde, de rigtig gode….. men her er en vaffel, som både bliver lækker gylden, mætter og smager FANTASTISK! Jeg vil endda vove at skifte havregrynene ud med groft blendede mandler/mandelmel, da min datter er totalt ketofanatiker 😉
Tusind tak for en skøn opskrift👍
Mvh Lene
<3
Mandelmel Boghvedemel
OSV ketolike fungerer fint
Det er enkeltheden der fangede mig
En spurgte dig om der kan bruges spinat, tror ikke det dur da der er meget vand.. En anden spurgte om der kan bruges almindelig mælk, svarede du ikke, kan man det ?
MVH
Dorthe Nielsen
jeg skal være ærlig og sige jeg simpelthen ikke husker Mine opskrifter i hovedet efter flere år <3 jeg laver dem, udgiver dem og så kan der også gå laaang tid før jeg gør det igen, men jeg udgiver aldrig opskrifter der ikke virker for mig 🙂