May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Chiagrød med jordbær

chiagrød

H.O.L.D nu H E L T kaje, hvor er jeg glad for jeg igen blev minder om, hvor godt denne chiagrød med jordbær smager. Chiagrøden med jordbærgrød, som det i virkeligheden er, er hamrende nem at lave, og smager S K I D E lækkert!

I ved jeg elsker at eksperimentere med søde sager og kager. Og mad, men er bedst til førstnævnte 😉 Jeg forsøger at få grønt ind i de fleste ting jeg bager, og derfor vil jeg også anbefale jer, at prøve chiagrøden med rabarbergrød i stedet, da rabarber er en grøntsag som indeholder meget få kcal, mange fibre og derfor mætter godt. Rabarbergrød er utroligt nemt at lave, og min sukkerfri version kræver blot 2 ingredienser.

Vil du bage lækre glutenfri kager, som snickerskage, brownie, rabarbercrumble, citronkage mm. der er propfyldt med grøntsager, men smager syndigt? Så nap bogen “Søde sager med grøntsager” fx her (reklamelink).

chiagrød

Chiagrød med jordbær / rabarber er den perfekte, mættende og proteinrige morgenmad eller dessert. Chia har et tårnhøjt indhold af kostfibre, og spiser du 2 spsk chiafrø (som hver portion indeholder) får du flere Omega 3-fedtsyrer end fra et stykke bagt laks. Husk blot at der både findes animalske og vegetabilske fedtsyrer og de animalske er vigtigst, så chiafrø erstatter ikke dit laksemåltid 😉

Desuden er der et højt indhold protein i chiafrø, og derfor er de meget mættende, og for lige at knalde de sidste lækre chia-facts af, så indeholder de også mange antioxidanter der styrker kroppen og dens immunforsvar. Så hvorfor ikke hoppe ud i denne lækre morgenmad eller dessert?

Det skal du bruge til 2 portioner chiagrød med jordbær

4 spsk chiafrø

400 ml kokosmælk light

Lidt vaniljepulver

Et nip flagesalt

250 g frosne jordbær

1 spsk. Sukrin Gold (eller alm. sukker, hvis du ikke ønsker den sukkerfri)

Sådan laver du chiagrøden med jordbær

Chiafrø, kokosmælk & vaniljepulver + flagesalt røres sammen i en skål, og sættes i køleskabet over natten. Rør evt. i blandingen et par gange, hvis muligt.

Jordbærgrøden laves ved at varme de frosne jordbær i en gryde, hvortil Sukrin Gold tilsættes. Rør jordbærene ud og blend evt. hurtigt efter de er tøet op. Sæt grøden på køl.

Næste morgen fordeler du chiagrøden i nogle glas / skåle og fordeler jordbærgrøden ovenpå, eller som jeg – skiftevis i lag.

Hver portion indeholder følgende:

343 kcal / 9 g protein / 24 g kulhydrater /24 g fedt

Vil du have flere sukkerfri opskrifter så kig med her og følg mig gerne på Instagram @sydhavnsmor.dk, hvis du har lyst <3

chiagrød
Del på Facebook

3 kommentarer til “Chiagrød med jordbær”

    1. Jeg har ikke prøvet, men det lyder virkelig lækkert. Man kan i hvert fald bruge mandel eller andre slags mælk i stedet 🙂

  1. Hejsa…
    Ved du hvor længe de kan holde sig i køleskabet, efter de er kommet på glas?

    Ps. Sikke mange gode opskrifter, tak for dig 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top