May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

REJSEGUIDE | Maden i Malaysia

Annonce for Jysk Rejsebureau

Efter to yderst behagelige flyvninger med Thai Airways, Kbh-Bangkok, Bangkok-Kuala Lumpur, var vi fremme i Malaysia. Turen gik smooth med ungerne, der ikke klagede en eneste gang men nød den gode service og maden på flyet, bællede colaer, spiste snacks og så et par film på den lille skærm foran flysædet.

Jysk Rejsebureau som har planlagt rejsen i samarbejde med os, ud fra vores særlige ønsker om oplevelser, standarter og børnevenlige destinationer, har under hele turen sørget for at vi bliver hentet og fragtet mellem vores rejsemål i Malaysia. Dét er sådan en ting der gør at man ikke, som en lidt træt familiemor (eller far) går kold under en ferie i et land man ikke kender godt, og derfor kan læne sig tilbage og nyde hvert et sekund med familien. Kæft det er fedt ikke at skulle bruge tid og energi på at finde rundt, booke busser, taxaer og både selv. Den har de søde mennesker i Jylland sørget for. 

Vores tur er strikket sådan sammen at vi når at se lidt af det hele her i landet – kulturby, storby, jungle, kystby og bountyøer. Så meget man nu kan nå på tre uger uden at stresse rundt. Resten har vi til gode til næste gang, for sådan én er jeg allerede ret sikker på at der bliver. 

 

Melaka

Da vi landede hentede en bette sød malaysisk mand os i en minibus, kun til os, og kørte os direkte til vores hotel i Melaka. Melaka er et UNESCO verdensarvsted med en rig handelshistorie og multikulturel arv. Melaka ligger cirka to timer fra Kuala Lumpur.

Her fløj vi til bens rundt i den farverige by i to døgn, og var da både ude at køre i den berømte lidt larmende, men yderst underholdende cykel-dims som var udklædt i både Minions og Hello Kitty-bamser og andet merchandise, så det glitrede og larmede i både øjne og ører med høj international popmusik. Vi kørte gennem gaderne og vinkede til folkene der gik forbi os, ungerne var ikke til at slå ud af ren begejstring. 

Melaka Melaka Malaysia

Vi havde læst i vores guidebog at der lå en lille skomager i byen, som i tre generationer havde lavet nogle særligt kendte perle-sko i sin bette biks. Butikken lå skråt overfor vores hotel Courtyard (hvor vi havde et super fint værelse med aircon og rigtig god beliggenhed). Der sad to mænd – far og søn, tænker jeg – og arbejdede for fulde gardiner med de fine perlesko. Den unge mand, som jeg vil skyde på var i 60’erne, fortalte os livligt om butikkens historie, om de små sko de havde produceret førhen, dengang kvinderne bandt deres fødder ind fra 2-års alderen, og viste os et billede af en kvinde fra familien. Hendes voksne fødder var blot 7 cm lange! Skræmmende. 

Melaka Malaysia

To dage i Melaka var perfekt for en børnefamilie – vi så alt det vi gerne ville, og må nappe de spændende kulturelle museer næste gang vi vender tilbage, når ungerne er rykket fra reden 😉 

Kuala Lumpur 

Byen der af befolkningen selv blot kaldes KL. Hovedstaden, en stor summende, meget moderne asiatisk by – pæn, ren og nem at finde rundt i. Spændende som New York, ren som ingen anden storby jeg til nu har besøgt. Smider du et tyggegummi eller skrald på vejen vanker der bøder. Det kunne mange byer/lande, efter min mening, godt adoptere. 

Sjældent matcher storby og småbørn i min optik. Alligevel vil jeg anbefale alle der rejser med børn til Malaysia at spendere et par dage, gerne tre, i KL. For her er masser af spændende ting at se og foretage sig for både store og små. Havde Jysk Rejsebureau ikke anbefalet os dette, ville vi nok havde sprunget direkte til bountyøerne, hvilket ville have været en skam. Det har til nu været genialt at have “professionelle øjne” på vores tur. Ofte har jeg rejst ud i verden uden at vide hvad jeg har rejst til. Det har også sin charme. Men det er nemt, trygt og godt at have fået skræddersyede anbefalinger til netop vores familie af nogle der ved hvad vi snakker om, som selv har rejst i landet flere gange – også med avl. Vores behov har ændret sig fra at være alene, til et par, til nu at have to små børn vi skal tage vare på og give de bedste oplevelser i livet vi har mulighed for. 

5 gratis ting I skal se i KL (med børn)

Chinatown – her kan du finde alt billig tingeltangel og masser af kopivarer. Stemningen om aftenen er livlig! 

Little India i Brickfields – her er ægte indisk stemning. Butikker med dunkende indisk musik ud af højtalerne, masser af butikker med de mest farverige kjoler og skjorter – til billige penge (jeg fandt en super fik skjorte til 15 kr!). Smykker er her også. Og selvfølgelig street food med lækre indiske specialiteter. 

Petronas Towers – tvillinge skyskraberne (shoppingcenter). Der er 451,9 meter til toppen. 

KLCC park bagved tvillingetårnene. Her er der hver dag kl 12 (og hver aften) vandshow med et 42-meters højt springvand. 

KL Forest Eco Park – en naturlig regnskov midt i storbyen! Se aber, og gå i trætoppe på hængebroer. 


Chinatown Kuala LumpurChinatown Kuala LumpurKLCCKLCCKL Forest Eco ParkKL Forest Eco Park

Vejret

Hele året kan du finde et solrigt, varmt og tørt sted i Malaysia. Derfor er det et perfekt rejsemål hele året. Flere steder i Asien (og verden) er det regntid lige nu, men september er også et godt tidspunkt at rejse hertil landet.

 

Maden i Malaysia 

Der er så meget positivt at sige om denne ferie allerede, at jeg ikke kunne holde mig til emnet maden. Men en af de ting jeg selv rejser ud i verden for er klart maden. Jeg elsker mad, og gerne den krydrede af slagsen.

Jeg troede jeg havde giftet mig til lidt ekstra spice, eftersom Martin er halvt tuneser. Men det er mig der kokkererer i Sydhavnshytten. Jeg NYDER ikke at løfte en finger når vi rejser, blot at pege på et menukort og slubre maden i mig – og ikke skulle tænke på opvasken.

Det er ingen hemmelighed at jeg de sidste måneder har ændret livsstil og spist efter Senseprincipperne – almindelig mad i moderate mængder. Masser af grønt og protein. Men hvordan går det hånd i hånd med en ferie i Asien? 

Ærligt? Man fristes hurtigere her til at nappe en lækker snack end man gør hjemme. Her har de så mange lækre barer, friske juices, og alverdens lækre spiselige tingester på hvert gadehjørne. Og så er det hele så åndssvagt billigt! Jeg har formået at spise nogenlunde fornuftigt, dog har jeg indtaget væsentlig færre friske grøntsager end jeg gør hjemme, for at mindste risikoen for dårlig mave, pga. andre bakterier. Til gengæld har jeg spist flere nødder og muslibarer, heh.

Men det gør ingenting. For maden her er fuldstændig fantastisk! Vi spiser godt!  De første par dage bestilte jeg – på samme restaurant i Melaka – de samme retter: Friske forårsruller med sødchilidressing og Chicken Satay, som altså ikke er thai, hvilket jeg troede, men en malaysisk specialitet. En af mine absolutte favoritter!  Det er kyllingespyd med peanutsauce og det smager hjernegodt! Ungernes sluger det også råt! 

Ungerne fik pasta med tomatsauce, pizza og fritter – den klassiske de fleste børn elsker at køre uanset hvor i verden de befinder sig… Martin kastede sig ud i karry-retter med nudler og en risret med grønt og cashewnødder. Med fuld hammer på chilien. Han er vel nordafrikaner. 

Selvom Malaysia er et muslimsk land serverer de alkohol de fleste steder, både vin, øl og drinks. Øl som Tiger og Carlsberg er forholdsvis pricy, men du kan finde lokal øl til billige penge,  mens vinen koster ca 30 kr glasset – men den er god – og international!

I Kuala Lumpur er der frit slag på alle savlende hylder når det gælder maden! Det er et paradis for madører! 

Efter at ungerne havde gaflet alt velkendt mad fra vesten indenbords åbnede de mere op for de asiatiske specialiter. Spicy saucer, supper og retter er efterhånden blevet populære og særligt Uma synes (også) at det er sjovt at smage den lokale mad. At udvide deres sanse/smagsoplevelser via “gabet”, som Uma siger. Kloge valg, synes forældrene 😉 

Jeg tror ikke jeg hverken vil eller bør satse hardcore på at denne ferie bliver særligt Senset, men jeg har fået principperne så langt ind under huden efterhånden at jeg uanset hvor jeg er, nemt kan styre mit ellers normale (voldsomme) trang til at kaste mig hovedløst, frådende over hele spisekortet uden at skænke dobbelthagen en tanke. Dét skal der være plads til på en ferie – nogle dage – men eftersom jeg har gjort mit for at mindske kalkunhalsen de sidste fire måneder, er der ingen grund til at glemme alt om sund livsstil på ferien, trods for at jeg har besluttet mig for at nyde ferien på alle leder og kanter – også madmæssigt. Jeg nyder hver gang vi sætter os på en restaurant, elsker ideen om at hele (det lækre) kort kan blive mit – at spise den gode, krydrede mad sammen med min familie. 


Kæft det er livet det her! Det er så tiltrængt for den lille Sydhavner-familie at stikke af fra hverdagstrommerumlen, travlhed, skole, arbejdede, børnehave og hakkebøffer med bløde løg. Vi er nede i et helt andet, langt sundere tempo, SAMMEN her i Malaysia og jeg kan kun forestille mig at vi skal have mange flere af de her, helt særlige og eventyrlige oplevelser sammen i fremtiden.

Når jeg kigger på de to små mennesker jeg har lavet med Martin, strømmer der en glæde igennem hele blodbanen. De er så glade, nysgerrige og søde – de elsker det her: “hvornår skal vi det?” og “der skal vi se…” – de sætter mindst lige så stor pris på det intense samvær vi som familie har lige nu!  Godt eventyret varer to uger mere – for her er jeg sgu lykkelig! 

 

Taman Negara 

Vi ankom til Taman Negera i går – Malaysias ældste regnskov – helt ude i junglen, hvor vi skal være i tre døgn og bo blandt tigere, elefanter, slanger, aber, saltvandskrokodiller (siger de lokale!) og kryb. Ungerne er fuldstændig vilde over det her, og det er vi også. Det er det vildeste eventyr vi er på lige nu – der går altså tigere, bjørne og elefanter rundt væres hytter – intet hegn imellem, sgu!  Jeg vender snart tilbage med mere fortælling og billeder fra ferien. Også har jeg lovet et indlæg om hvad det koster at rejse rundt i Malaysia, for det er der mange der har efterspurgt på min Instagram @sydhavnsmor.dk hvor jeg mange gange dagligt opdaterer om vores rejse både i stories og i faste opslag – følg gerne med hvis du har lyst!

Hej hej fra Malaysia!

 

Del på Facebook

2 kommentarer til “REJSEGUIDE | Maden i Malaysia”

  1. Hvor lyder det fedt – Vi skal afsted efter nytår og vi glææææder os.
    Jeg har været i Malaysia for mange (20!) år siden – uden børn, så det bliver helt sikkert en anderledes oplevelse.

    1. Det var simpelthen SÅ fedt <3 Ih hvor er I bare mega heldige at skulle afsted om lidt - i den koldeste periode herhjemme, hvor man ikke gider DK 😉 Det bliver da helt fantastisk, hav nu en dejlig tur <3 Hvor i Malaysia skal I hen?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top