May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Chia a la mande (sukkerfri) – sydhavnsmor.dk

d63e3b31-8ba0-40ea-9be0-b9efe880f723

Det smager virkelig meget af ris a la mande, er sukkerfri – fri for stivelse (ris) og fyldt med proteiner og Omega 3-syrer! Bedre blir’ det ik! 🙂

Det bedste ud over hyggen, julekalender i tv (som mine børn ikke gider at se, æv), al det gode julemad og den særlige stemning der er i luften i december, er den klassiske jule-dessert ris a la mande! Jeg kunne spise den hele året, uden problemer!

Her er opskiften til 4-6 personer på den ‘lette’ og sundere udgave af ris a la mande, som du helt sikkert bliver afhængig af (sorry):

6 spsk chiafrø

4 dl mandel, kokos – eller komælk

1 tsk vanillepulver

2,5 dl fløde (pisket til skum)

50 g smuttede og hakkede mandler/mandelsplitter

1 knsp salt

 

Sådan gør du:

Bland chiafrøene med mælken og sæt på køl i mindst seks timer. Rør et par gange undervejs.

Pisk flødeskummet og vend i, sammen med mandlerne og vanillepulveret. Ta ta ta – herefter har du den lækreste juledesssert.

Den smager fantastisk ‘rå’, men du kan også lave din egen sundere sauce til af jordbær eller hindbær varmet i en gryde, tilsat lidt Yacon sirup og en 1/2 tsk vanillepulver.

 

Gooood jul 🙂

Del på Facebook

3 kommentarer til “Chia a la mande (sukkerfri) – sydhavnsmor.dk”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top