May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

HAVTORN – naturens vitaminpille

havtorn2

Der ligger 100.000 appelsiner, eller det der svarer dertil i C-vitamin, i min lille fryser. Min søde mor har nemlig plukket et hav af havtorn til mig og min fryser.

Jeg plaprer her, om bærret der er hamrende god for dig, og hvad det kan bruges til. Sæsonen for havtorn er netop skudt igang – og varer ved til og med oktober, og lige her, kan du nemt via den geniale app, finde frem til (gratis) plukning af vidunderbærret. Skynd dig afsted, og tak mig senere 😉

Havtorn er ikke større end en lillefingernegl, men indeholder alligevel samme mængde C-vitamin, som en stor appelsin. Desuden indeholder bærret også A,B1, B2, E, F, K og P-vitamin. Det lyder meget sundt, ik? 😉

Bærret indeholder også antioxidanter, omega-3 og aminosyrer. Det lille bitte orange bær, som gourmetkokke i Danmark fik et gevaldigt crush på for nogle år tilbage, har i mange år været brugt som naturlig medicin mod blodtryk, hjerteproblemer og mavesår. Så der er ingen undskyldning for ikke lige at smutte i din lokale mark og høste en bunke bær, men husk saksen og stofhandsken, for er du gal de torne river og stikker. Jeg foreslår, at man smider sine afklippede grene med bær i fryseren, derefter er de meget nemme at ryste af grenen – desuden bliver bærret også mere mild i smagen, da de er ret syrlige som friske.

Hvad kan du så bruge de skide bær til? 

Ja, du kan kaste det i skrutten og prise dig lykkelig over, at det ikke krævede mere af dig at stoppe din krop med gode vitaminer. Eller du ka’ tjekke den gode gamle og gratis Alletiders kogebog ud her og få ideer til, hvad du kan bruge naturens vitaminpille til. Du kan selvfølgelig også belemre din flade bankkonto med et køb af en lækker HAVTORN-bog, fx denne 🙂

Hvis du ikke orker at rulle ud i naturen, kan du også købe en pose havtorn på frost, i fx Coop 😉

havtorn3

havtorn1

Indeholder affiliatelink 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top