May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

5 steder i Danmark jeg er forelsket i 

image

Jeg er på bare to besøg faldet pladask for Møn. I alt har jeg plantet min mås og sporty-to-be krop på øen i fire døgn, da jeg to år i træk har besøgt min veninde (som jeg for nylig løb dette løb med), i hendes forældres sommerhus, i Råbylillestrand. Der er noget særligt ved at drage fra storbyen, væk fra den hurtige hverdag, og ende i en landsbybus der kører én over vandet fra Præstø, til Stege. Dér føler du allerede at du slapper af. En hyggelig lille by, der både har en god café, hippe butikker og flydende restauranter. Læs min guide til øen her.

Hjortdal. Kender I byen? Der har jeg været mange mange gange. Hjortdal ligger udenfor Fjerritsslev (som ligger udenfor Aalborg). Min farmor er vokset op i Hjortdal, og min (fars) nære familie bor der. Det, der er særligt dejligt ved Hjortdal, er Slette Strand (hvor Svinkløv Badehotel – som natten til mandag brændte ned til grunden -lå. Gudskelov, uden at nogen personer kom til skade, men et virkelig, virkelig stort tab!). Hjortdal og omegn er et herligt sted, med et skønt galleri og egen Zoo. De gamle traditionelle fiskerbåde ligger langs vandet på Slette Strand – virkelig et besøg værd! Næste gang jeg drager mod Nord, vil jeg desuden gerne besøge Nationalparken Rebild Bakker – nogen der har været der?

Svendborg er virkelig også på min topliste, af hyggelige (havne)byer i Danmark. Jeg har været der flere gange, sammen med min veninde Mathilde, da hendes mor, Kirsten har været med i Danmarks ældste sommerrevy, Rottefælden. Jeg har skreget af grin i Svendborg, drukket mig en lille god skid på og set Dario Campeotto live i underhylere. Desuden bor min mands dejlige kusine sammen med søn og mand på egen gård lidt udenfor byen, og derfor har jeg også været “around” den fynske stad.

Tisvildeleje. Kan I huske mit indlæg om  mine tanker om hus og have vs. lejlighed? Om at drømme sig til et hus i Tisvildeleje, fra min lejlighed i Sydhavnen? Umiddelbart to byer af modsætning, og alligevel ikke. Om sommeren, er Tisvilde overbesøgt af overklassen, der ferierer i deres (psykopat) dyre sommerhuse. Men de faste ejendomme er derimod ikke særligt dyre, selvom de også ligger tæt på skov og strand. Jeg er en af “fattigrøvene” fra 2450 Happiness, der har været så djævelsk heldig, at have fået lov til at låne nogle fantastiske venners sommerhus, få meter fra stranden i et par år. I to uger har jeg sammen med min familie boet i det skønneste hus – og på en mere akavet måde, hilst på Kronprinsesse Mary, som du kan læse om her 😉 Tisvilde har en særlig forladt, men samtidig energisk puls om sommeren, som jeg virkelig godt kan lide. Hvis du vil mærke den, kan jeg anbefale jer, at leje jer ind på Sankt Helenes Feriecenter, som ligger i gå-afstand fra hovedgaden og stranden, men ikke kræver at du har den store pengepung, som resten af ferieparadiset gør. Spis pizza på Den røde tomat, og is i Hansen Isbar, som ligger på hovedgaden. Et dags-besøg fra København kan også gøre det – så har du sparet overnatningen, som du i stedet kan bruge på smørrebrød på dig og dine venner i…

Fiskerihavnen, i Sydhavnen. Jeg behøver vel ikke at sige det igen, men det gør jeg: Café Syd i Fiskerihavnen er måske Københavns hyggeligste café, hvor du kan spise dig tyk og glad i billig og god smørrebrød og dagens varme ret. Fiskerihavnen, i Bådehavnsgade er simpelthen et must-besøg, for alle byboere som turister. Stemningen i havnen er så særlig og findes ikke andre steder, og der er så hipt, at jeg får helt ondt i knæhaserne (på den gode måde) bare ved tanken 😉

PS: Det skulle gå lyn-Børge med det billede der. Jeg havde problemer med at uploade, og måtte derfor genbruge billedet, hvor jeg ligner en meget stærk (overrasket/glad/overgearet) synkronsvømmer 💪🏽🏊🏽 med solbriller😎, fra et tidligere indlæg. Dog er det taget med tæt på Fiskerihavnen🐟, i Sydhavnen⚓️, så helt snyd og fuldstændig uden betydning for indlægget, er det trods alt ikke 😉

Jeg vil meget gerne udforske Danmark endnu mere, så hvis du har et tip eller fler’ til nogle steder alle bør besøge, så giv dem endelig videre her 🙏😊

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

REJSEGUIDE: Getaway til Ystad

Reklame I tirsdags gik jeg fra at være midt i trediverne til sidst i trediverne. Til trods for jeg bliver ældre, bliver mit fødselsdags-feringsgen ikke

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top