May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

DET BEDSTE UDSTYR TIL DINE BARYLER

image

Jeg har gennem de sidste mere end 4 år som mor, virkelig brugt mange penge og meget tid på at købe udstyr til mine unger. Lige så mange gange har jeg solgt udstyr, fordi jeg har fundet noget ‘bedre’, eller fordi jeg nok har en eller anden mor-psykotisk afhængighed af apps, der indeholder børnegejl. Jeg troede ikke at dén slags ville få min interesse, før jeg avlede, men er I så færdige, hvor har jeg gennemhøvlet diverse websites for brugt udstyr af den ene eller den anden slags, som vi muligvis aldrig vil få brugt, men som jeg i situationen tænkte “mjarhhh, det er da meget praktisk dét der”.

Når mor leger Sporty Spice

Vi har haft fire barnevogne, før jeg endte med at krejle en City Elite Baby Jogger herre billigt fra nogle, der ikke havde fået brugt deres. Jeg er vild med, at man kan bruge vognen fra nyfødt (med en voksi) helt frem til ungerne selv vil gå. Liggemålet er langt, og vognen kører som en drøm. Den er nem at klappe sammen, så selv en Fiat Panda kan få den presset ind bagi. Lufthavnen godtager, at man anvender den frem til gaten og den er mega praktisk at have med på aaaaalle ens (luksus)ferier 😉 OG så kan man også bruge den som løbevogn! Det var jeg helt vild med, da jeg under forhandling af købet så mig selv som en kommende Sporty Spice. Den er god med mig. Sporty? Ha! Og så alligevel…;)

Vognen koster mere end 5000 kr, men kan somme tider findes på diverse gen-køb portaler, som jeg er kæmpe fan af, fx dba, reshopper eller køb og salg-grupper på Facebook.

Hvis du skal have to børn under 3-4 år med på tur, der ikke selv orker at gå, og du ikke gider bære dem, vil jeg anbefale en søskendevogn. Først scorede vi en Carena Double Swing, som vi storelskede, indtil vi faldt over et scoop af et køb på en (brugt, selvfølgelig) Phil and Ted søskendevogn, som fylder halvdelen af Carena’en. Hvis begge børn har brug for en lur samtidig, er førstnævnte bedste køb – eller en City Elite søskende vogn, men ellers er en Phil og Ted lige i øjet – også til rejsevogn.

Når mor føler sig praktisk 

Mine unger elsker at bade. Heldigvis! For sådan nogle baryler er eddderrådme beskidte, efter en dag i institution. Favorit-badekarret er et sammenklappeligt kar, som ikke fylder en fløjtende fis, fordi det kan klappes sammen, til nærmest ingenting. Ligesom dette.

Når mor skal feste 

Philips’ advent SCD505 babyalarm er virkelig de få penge værd, den faktisk koster (ift. andre babyalarmer!). Da Uma var baby, havde jeg brugt en tredjedel af min SU på en Super Nova, som smadrede hurtigt efter. Da Sofus blev født, købte jeg Philips og har været meget tilfreds med både signal og holdbarhed på batteriet.

Når mor skal sove 

Selvfølgelig bliver jeg også nødt til, at nævne vores Juno-seng. Jeg er sådan en, der køber noget og skifter det ud lige så snart jeg finder noget, der enten er mere praktisk eller pænere. Jeg fik en fiks retro-ide: At skifte Umas højtelskede Sebra (Juno)-seng ud med en gul BRIO seng, som jeg synes var vold fed. Det er den virkelig også, men da Uma skulle skifte seng til en højseng, som vi fik bygget virkelig billigt af en tømrer og autolakerer, måtte vi skille os af med en af sengene. Da jeg kunne score flest klejner (i en periode hvor der var lavvande i Sydhavnen) på Juno-sengen, røg den. Og jeg fortrød! Så jeg slog til igen, da jeg kort efter så en kvinde fra Sluseholmen sælge en original Juno-seng fra 50’erne. Fjols! For så havde vi pludselig to senge til ét barn!  Nå men den Juno-seng er altså – om det er den originale eller ej – virkelig pæn og god! Den nye model fra Sebra kan købes HER.

Når mor skal have en lille pause 

Legetøj kan man næsten kun få for meget af! Men en af de ting, der har storhittet hjemme hos os, er børnekøkkenet fra IKEA. Sofus legede med køkkenet, inden han blev 1 år, og Uma har elsket det fra day one og er 4 1/2 og synes stadig, at det er fedt! Jeg synes at IKEAs køkken til børn er mega fint. Og det er nemt at sætte sit eget præg på. Jeg er ikke særlig kreativ med mine hænder, men hovedet fejler ingenting på lige netop dét punkt (der er dog andre mangler ‘deroppe’ ) ;). Alligevel formåede jeg under min graviditet, hvor jeg rugede Sofus, at male køkkenets træflader og beklæde bordpladen med marmorlignende papir, så det blev lidt sejere, end det er, når du køber det. Desuden synes jeg dette børnekøkken, på halv pris, er viiiikelig fint.

Når mor er doven

Mit allerbedste råd til forældre – både jer med og uden bil, er at købe en ladcykel. Med el!!! Vi har haft en Bullitt som vi elskede højere end højt, fordi den kører super hurtigt, ikke fylder hele cykelstien, og fordi den er pisse fed at se på. Alligevel blev vi lidt jaloux på Umas veninde, hvis forældre havde købt en Familyrider – Babboe Big med el. Der er plads til 4 (!) børn i sådan en cykel, den er super nem at navigere, koster ‘kun’ 18.000 kr, i modsætning til Christianiacyklen, der nærmere rammer 30.000 med samme funktioner. Vi har nu ræset København og omegn rundt på denne cykeldrøm, som gør, at man selv i blæst og vind, gider tage på tur. Ungerne holdes varme og tørre under presenningen, og selvom der er stiv modvind, er man som forælder ikke ved at kradse af af forpustelse, mens man kører cykelstierne tynde. Virkelig det bedste køb af alle! Hurra for el!! Se også denne drønert, hvis du er frisk til bens! 🙂

Har du nogle must-køb, som I hjemme hos jer næsten ikke ville kunne undvære, så del endelig jeres gode råd med os andre 🙂

Indeholder affiliatelinks 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top