May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Rabarber-mazarintærter uden mel og sukker

rabarber2

En af de bedste og sundere bagerier jeg har gjort mig er helt klart de her. Føj, de er gode!

This is it til 16 styks – og jeg lover at du blir’ glad: 

400 g rabarber (et bundt)
150 g mandler
1 spsk skyr med kæmpe top på (evt skyr med vanille)
2,5 spsk kokosolie (du kan også bruge 40 g smør, skåret i tern)
3 mellemstore modne bananer
6 dadler uden sten
2 store æg
2 spsk HUSK
1 spsk honning
Lidt kanel og 1/2 tsk. mandelessens

Gør sådan her:

Tænd ovnen på 185 C.

Skyl rabarberne og skær enderne af. Skær rabarberne i meget tynde skiver.

Blend mandlerne (gem 15-20 hele styks til topping) i en foodprocessor til mel. Bland alle andre ingredienser i foodprocessoren foruden rabarber og kanel til en dej. Bland herefter rabarberen i. Hæld i 16 (silikone)muffinforme. Hak de 15-20 hele mandler i mindre stykker og hæld ovenpå de små tærter og drys forsigtigt lidt kanel på toppen.

Bag i ovnen ca 25-30 min. Men hold øje – i nogle ovne skal den kun have 20 i andre 35 min…

De smager voldsomst godt! Mine forældre kom lige forbi imens jeg bagte løs og da de gik… lå de allesammen i vores mavser 🙂 De er drøn gode lune, også med en klat (vanille)skyr on the side 😉

Hver GUDESMÆKKER rabarber-mazarintærte indeholder 130 kcal. Det er er sgu’ i orden 😉

Prøv også min svampede proteinbrownie på 20 minutter – uden mel, mælk og sukker og mine crunchy peanutbuttercookies på 15 minutter – uden mel, mælk, sukker og æg . Og hvis du mangler inspiration til rejsedestinationer så kan du HER læse om 10 af mine favoritspots i verden! GOD SØNDAG, folkens! 🙂

rabarber

Del på Facebook

17 kommentarer til “Rabarber-mazarintærter uden mel og sukker”

 1. Det lyder rigtig lækkert 👍🏻😀 og de skal helt sikkert prøves, men hvad kan jeg erstatte skyr med?

 2. Jeg er lidt forvirret: Skal rabarberne blendes med dejen til sidst? Eller bare blandes i i de tynde skiver?

  1. Jeg har både blendet dem med resten (men kun kort), men lav dejen uden rabarber og bland dem i efter uden at blende, og bag dem så 🙂

 3. Mums! De er da bare FOR lækre 🙂 Og det er dine rødbedemuffins også. Jeg fryser dem ned, så er det nemt og hurtigt af få en snack når lækkersulten trænger sig på!

 4. Hej. Et lille spørgsmål til disse lækre banditter.
  Kan man undlade banan eller erstatte med noget andet? 🙂

  1. Jeg ville ikke undlade banan da der er tre stks i, og derfor er en stor del af kagen 🙂 Jeg kan desværre ikke komme på et bedre bud end bananen på stående fod, – øv 🙁 Men sig endelig til hvis du kaster dig ud i et forsøg uden banan og giv feedback på dit resultat, det vil være fedt 🙂

 5. Hejsa, lyder super lækkert, ka æg erstattes? Vi er veganer, og skyr er nemt, men æg?

  1. Måske med chia-æg,hvis du kender det? jeg er ikke meget inde i det men prøv evt at google chia-æg <3

 6. Maia Trayhorn

  Hejsa. ror lige jeg kan bruge din opskrift nu, hvor jeg har fået foræret et bundt rabarber. Men er det rigtigt, at der ikke skal noget hævemiddel i?? KH Maia

  1. Irma har haft mange x tror også Rema1000 men nok meget forskelligt i de forskellige butikker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Opskrifter
Sydhavnsmor

Glutenfri fladbrød

Det regner ikke med frikadeller, selvom det ser sådan ud 😉 – det er glutenfri fladbrød du ser her… 😉 Her er opskriften på de

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top