May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

DRIK DIG TIL ENERGI: INGEFÆR-CITRON SHOT!

Yes, det er blevet overordentlig populært at tylle sådan en lille frisk og syrlig fætter her ned dagligt, blandt rigtigt mange mennesker. Og nu er jeg også hoppet med på bølgen. Men det er der altså en god grund til, for den lille 4 cl. shot har den sidste uge skubbet godt gang i dagene. Ohøj, hvor det går efter en lynhurtig ingefær-citron shot! Man får mere eller mindre energi lige med det samme. Den er god og sund for kroppen – fra den kommer ind, til den kommer ud igen 😉

Det lyder måske tosset, men mine unger på 1 og 4 elsker den også. Virkelig meget! Så jeg tvivler på, at vores dosis holder længe endnu 😉

ingefærshot

ingefærshot1

ingefærshoti

Her er opskriften på en god portion du kan have stående i køleskabet i op til to uger og nyde godt af hver morgen, når du er løbet tør for tændstikker til at holde dine øjne åbne. Halver eventuelt mængden, hvis I ikke er 4 personer der skal bælle løs hver morgen:

200 g. økologisk ingefær

2 økologiske citroner

2 spsk økologisk agavesirup (kan undlades)

2 liter vand

Skræl ingefæren. Skær citronerne med skræl og ingefæren i skiver. Smid det det hele i en gryde, sammen med vand og sirup og lad det koge i 20 minutter. Lad det stå i gryden i køleskabet i 12 timer inden det hældes gennem en si, hvorefter alt ‘kødet’ hældes fra og saften kyles ned i løgnhalsen, i en 4 cl. shot. Drik en enkelt morgenshot om dagen og du er freeeesh!

DERFOR ER CITRON GODT FOR KROPPEN:

Citronvand hjælper din krop med at udskille affaldsstoffer.

Citroner er rige på C-vitamin – der er cirka 30-40 mg per citron – der er afgørende for et sundt og stærkt immunforsvar.

Din hud bliver pænere af citroner, fordi C-vitamin udskiller affaldsstoffer, hvilket resulterer i en flottere hud.

Dit fordøjelsessystem bliver forbedret når du bæller saften fra citroner.

C-vitamin øger din forbrænding og kan hjælpe dig med et vægttab.

Citron stabiliserer blodsukker.

Du får bedre ånde, når du skyller citronsaft ned i svælget.

DERFOR ER INGEFÆR GODT FOR KROPPEN:

Hvis du har ondt i musklerne, kan ingefær formindske det. Seriously! Tror vi på det? Ja, sgu!

Vidundermiddel, I’m just say’in! For ingefær kan også hjælpe på slidgigt, siges det!

Ingefær kan være med til at nedsætte blodsukkeret!

Har du fordøjelsesbesvær? Så hjælper ingefæren Gud-hjælpe-mig-også!

Er det dén tid på måneden? Auch! Ingefær kan reducere menstruationssmerter!

Ingefær kan også bekæmpe infektioner, og undersøgelser viser også, at ingefær har en positiv effekt på kræftpatienter. Hold nu magle, der er vist ingen grund til at udskyde produktionen af en god spand ingefær-citron shots nu, hva? 😉

Læs også “DIY – Ansigts – og bodyscrub på under et minut” og “Om hvordan jeg lynhurtigt tabte mine overflødige graviditetskilo”.

Del på Facebook

8 kommentarer til “DRIK DIG TIL ENERGI: INGEFÆR-CITRON SHOT!”

 1. Jeg nyder også en ingefær shot hver morgen, men jeg sier ikke min. Jeg blender 200 g. skrællet kogt ingefær med 1 liter vand og saften fra 2 citroner. Skræl fra citronerne har jeg kogt sammen med ingefær i vandet. På den måde synes jeg, at jeg får det fulde udbytte af ingefærens gode egenskaber! 🙂

 2. Jeg nyder også hver morgen et ingefær shot, men jeg sier ikke. Og jeg bruger kun 1 liter vand pr. 200 g. skrællet ingefær. Jeg blender det sammen med vandet, når det er kogt.

 3. Jeg går all in og blender hele molevitten. Koger en kanelstang med (den blender jeg så ikke, nej 😉). Går jeg helt amok tilføjer jeg et par knolde gurkemeje og lidt friskkværnet peber.

 4. Synes jeg har læst mig frem til at man “dræber” de gode vitaminer hvis man koger citronen med. Jeg presser saften af og smider skrællen i vandet og koger med. Også lader jeg det køle af inden jeg hælder citronsaften i.
  Desuden er det godt at spise peber og olie (f.eks mandler, jeg tager fiskeolie sammen med). Da det hjælper kroppen til at optage de gode ting i drikken bedre.
  JEG laver den også med gurkemeje. Det smager også rigtig godt sammen med.

 5. Hvis jeg skærer ned til kun at lave 1/2 L, skal den så stå og trække i det samme tidsrum? 😀

 6. Hej
  Der er desværre ingen c-vitaminer tilbage hvis man koger citronerne. Som flere skriver er det en god ide at tilsætte citronsaft efter kogningen af ingefær – som egentlig heller ikke er nødvendigt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

glutenfri coq au vin
Aftensmad
Sydhavnsmor

Glutenfri coq au vin

Det er blevet fransk uge – og ugen er næsten allerede ved sin ende. Derfor deler jeg to styks opskrifter lige i røven på hinanden

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top