May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Melfri chokolademuffin med rødbede – uden mælk og sukker

rødbedemuffin

Selvom man ‘kurer’ den pt. med LCHF-livsstilen i #frabuttettilbabe-eksperimentet, kan man jo godt være en god kollega og bage til de andre inde på Zeppelin 😉 Det gjorde jeg i onsdags, hvor jeg havde disse melfri rødbedemuffins – som er fri for mælk og sukker – med på job. Jeg havde pil’me lyst til selv at kaste mig frådende over chokolade-godten, som primært indeholder rødbede – og derfor, efter sigende, kan forebygge blodmangel og kræft, gør dit hjerte sundt, booster dit vægttab og fordøjelse, beskytter dit barn i mavsen hvis du har sådan ét, udskyder ældningsprocessen, forbedrer din udholdenhed og renser din lever… what’s not to lik? 😉 – men holdt mig fra det, selvom jeg ved hvor godt de smager. For når man spiser efter LCHF-principperne er ædelse under jorden desværre ikke lige sagen. Jeg bager nok en omgang igen i næste uge, hvor jeg i mit bikiki-bootcamp eksperiment, spiser efter min blodtype (dvs. helt vegetarisk) 😉

Opskriften på 10-12 muffins er:

400 g. rødbede

10 friske dadler, uden sten

4 æg

50 g. kokosmel (evt. lidt mere efter smag)

30. g kakao

1 1/2 spsk kokosolie

1 tsk bagepulver

1 spsk HUSK (kan undlades)

Kanel, lakrids-/vanillepulver og salt efter smag

Evt. 25-50 g. mørk hakket chokolade (70-85 %)

 

Sådan gør du:

Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern ELLER i en foodprocessor som fx denne her. Dræn rødbederne for saft. Blend alle andre ingredienser sammen og tilføj rødbeden og blend videre til massen er jævn.

Fordel dejen i 10 (12) muffinforme og bag dem midt i ovnen i ca. 30-40 min. ved 170 C.

TIP: Sæt dem i køleskabet natten over, og server dem på en tallerken med en ske og en klat skyr med vanille. Det er knagme’ lækkert! Hver muffin indeholder 110-130 (sundere) kcal.

Prøv også disse sunde grønne proteinboller uden mel. Kun 60 kcal. pr bolle, keftedes – græske kødboller med ægte græsk salat og tzatziki og verdens nemmeste chokoladekage – uden mel og laktose. 

Del på facebook
Del på Facebook

5 kommentarer til “Melfri chokolademuffin med rødbede – uden mælk og sukker”

 1. Når du i dine opskrifter skriver friske dadler, mener du så tørrede dadler (rynkede, bløde og brune) eller mener du faktisk friske dadler (gule, sprøde og hårde) ?
  Mvh Søs

 2. Laura Randrup Rasmussen

  Først og fremmest tak for verdens bedste opskrifter 😀👌🏼
  Kan jeg til denne opskrift bruge kokosfibermel i stedet for kokosmel? For er der ikke forskel? 😅

  1. Tak for det 🙏🔥kokosfibermel er en del tungere og binder mere end alm kokosmel så ved ikke om det virker helt på samme måde men prøv – mon ikke? 🙂

 3. Maria Louise Blichfeldt

  Tak for skønne opskrifter!
  Mine rødbede muffins er meget svampede indeni, selvom jeg har bagt dem i 1,5 time på 170grader…. skal de være sådan indeni? Eller gør jeg noget forkert? Har fulgt opskriften til punkt og prikke:-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på Sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll til toppen