Nemt, hurtigt og sundt: Æggemuffins med spinat og mozzarella

Alle former for muffins ryger direkte i mavsen på mig for tiden, også de mindre søde af slagsen. Denne mad-udgave af muffins er himmelske, og så er de oven i købet super sunde,  lynhurtige at lave, børnevenlige og billige at producere.

 

æggemuffins

 

Opskriften på 12 muffins til 4 personer (100 kcal pr. muffin) er: 

10 æg (740 kcal)

1 dl græsk yoghurt/skyr/fløde (afhængig af smag og diæt) (130 kcal – 10 % græsk yoghurt)

1 stks mozzarella (297 kcal)

4-5 håndfulde frisk spinat (20 kcal)

Forårsløg (15 kcal)

Salt & peber (0 kcal)

 

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 C

Skyl spinaten grundigt og læg den på et rent viskestykke for at tørre. Hak spinaten i mindre stykker og snit forårsløgene.

Skær mozzarellaklumpen i små stykker.

Rør æg, yoghurt/skyr/fløde med salt og peber, og vend mozzarella, spinat og forårsløg i massen.

Fyld 10-12 (silikone)muffinforme med æggemassen.

Sæt formene midt i den for-varmede ovn i ca. 20-25 minutter.

Tip: Lav evt. en let salat til, af resterne af den friske spinat med grønt og frugt-rester fra køleskabet.

 

Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook og Bloglovin’ og Instagram 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *