May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sydhavnsmors venindebog: Sys Bjerre

Jeg har altid været vild med venindebog-konceptet. Det er en hyggelig og sjov måde at lære noget nyt om sine veninder på. Fremover, ca. en gang om måneden, kan I læse om en inspirerende kvinde, i min voksen-venindebog. I dag er det min søde, gamle nabo der har udfyldt mine spørgsmål:

Sys Bjerre

 

sys1

 

Kælenavne?

Hmm… Sys er så kort et navn at jeg aldrig rigtig har fået et ordentligt kælenavn. Mit band kalder mig dog af og til Bjene. Det stammer fra en stavefejl i mit efternavn som spillestedet Vega engang lavede.

Livret? 

Jeg er vegetar og spiser nærmest udelukkende økologisk og biodynamisk, men derudover er jeg nærmest altædende. Jeg ELSKER mad. Måske er min livret kantareller faktisk. Kantareller er noget af det mest vidunderlige.

Yndlingsfarve?

Rød.

Idol?

Jeg er stor fan af Suzanne Brøgger. Hun er så sej. Jeg elsker også Dronning Magrethe!

Fritidsinteresser?

Jeg elsker at lave mad og drikke god naturvin til, at læse, at dyrke yoga og at gå rundt i min store have med en kop kaffe. Derudover bruger jeg meget tid på mit nye kollektiv og min gamle gård som er fra 1777.

Yndlingsdestination?

Jeg kan bedst lide spontane ture så jeg planlægger meget sjældent ferier lang tid i forvejen. Om lidt skal jeg til Champagne med kollektivet, det glæder jeg mig til.

Yndlingsspot i København?

Jeg har altid elsket indre by. Særligt latinerkvarteret, hvor May og jeg var naboer i en del år. Mit yndlingssted er nok Bibliotekshaven, bag Christiansborg; det perfekte sted at sidde med en bog når forårssolen begynder at kigge frem.

Sys Bjerre_foto af Flemming Leitorp

(Foto: Flemming Leitorp)

Favoritbog?

Jeg læser rigtig mange bøger. Jeg har ikke haft fjernsyn siden 2003 og bruger i stedet tiden med en bog. Derudover er der en del transporttid når man bor på Stevns og ofte arbejder i København og den bliver også brugt på at læse. Ydermere har jeg en bogklub med 8 venner, den har eksisteret i snart 6 år. Det er virkelig dejligt at kunne mødes og diskutere bøger sammen over et glas vin -eller 10.

Jeg kan ikke rigtig sige hvad min favoritbog er, men nogle af mine yndlingsforfattere er: Cormac McCarthy, Per Petterson, Toni Morrison, Suzanne Brøgger, Annie Proulx, Philip Roth, Paul Auster og Jonathan Franzen, for bare at nævne nogle stykker. Jeg ELSKER at læse.

Der er så meget god litteratur, vi er utrolig heldige, synes jeg.

Hvad har du altid med dig i tasken?

En bog.

Tre ting på en øde ø?

Jeg ville nok tage 3 af mine venner med, hvis jeg kunne. Jeg er et udpræget flokdyr.

Hvilken sanger beundrer du mest?

Jeg synes der er så mange gode! Måske Anne Linnet. Hun er en sej dame og en gudsbenådet sangskriver.

Dit største ønske?

Jeg ønsker fred, kærlighed og sundhed for alle levende væsener. Jeg ved det lyder idiotisk, men jeg gider ikke prøve at finde på noget mindre frelst; det er mit sande ønske for fremtiden.

Hvad sætter du særlig pris på i et venindeforhold?

Ærlighed.

Hvad samler du på?

Jeg samler gode bøger og uhyggelige dukker.

Den vildeste oplevelse i dit liv til nu?

Åhhhr, svært spørgsmål!

Der er heldigvis så meget at vælge imellem. Men det må være at realisere min drøm om et kollektiv; at rent faktisk springe ud i det, at købe en gård og flytte på landet med mine venner. Det er helt vildt.

Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook og Bloglovin’ og Instagram 🙂

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top