May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

SHE and HER’s nemme, smukke og billige tomatsuppe + raw chokoladekage


Jeg elsker mad! Og dessert!

Selv er jeg ikke den store mesterkok, men jeg kender to der er – grafiker og smykkedesigner Kathrine Bach Lundgaard og skuespillerinde Mia Jexen aka bloggerne SHE and HER.

Jeg har fået lov til at låne to dødlækre opskrifter fra pigernes blogzine SHE and HER.

Begge opskrifter egner sig fantastisk til både hverdag med børn og til fest.

 

sheandhersuppekage

Nem, smuk og billig tomatsuppe med gurkemeje og ingefær

 

suppe3

 

suppeopskriftsheandher

suppe1

 

suppe2

suppe4

SÅDAN GØR DU

Rengør tomater og peberfrugt. Fjern kærnerne fra peberfrugten og skær begge dele i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og skær også dem i stykker. Alle ingredienser kommes på en bageplade og vendes med olie, salt og peber efter smag.

Bag det hele en time i ovnen på 200 grader. Det kan være nødvendigt at røre et par gange undervejs.

Blend grøntsagerne i en blender med lidt ekstra olie til det bliver en ensartet masse. Varm herefter suppen i en kasserolle og tilsæt den mængde fond du ønsker, i forhold til suppens tykkelse.

Slut af med lidt hakkede nødder og krydderurter efter behag.

(Hvis du mangler spice, så tilføj et par dråber hot sauce. Det er lækkert)

Og Voilá – SERVER!

Raw chokoladekage

rawchoko2

rawchoko1

rawchoko3

rawchoko4

rawchoko6

SÅDAN GØR DU

Start med at lave bunden. Hak nødderne til mel med en kaffekværn, og rør nøddemelet sammen med kokosmelet, kakaoen, salten og kokosolien. Fordel derefter massen og form en kagebund i en springform. Du kan evt. vælge at smøre formen med kokosolie eller dække den med bagepapir, så du lettere kan få kagen ud af formen igen.

Når du laver fyldet skal du starte med at pille alle stenene ud af dadlerne. Medmindre du har valgt at bruge tørrede dadler uden sten. Vi foretrækker dog at bruge de “friske”dadler, som fås i små kasser, hos de fleste grønthandlere, fordi de laver en mere smooth masse. Til gengæld kan de desværre være svære at finde økologiske.

Derefter blender du dadlerne med kakaopulver, kokosolie, vanilje og salt indtil konsistensen er som en lækker kagecreme. Hæld derefter fyldet oven på kagebunden og stil kagen i køleskabet mindst i nogle timer. Vores erfaring er at den bliver bedre og bedre jo længere den står, så lad den endelig stå til dagen efter.

Vil du have mere af SHE and HER’s æstetiske univers så klik her.

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Aftensmad
Sydhavnsmor

Grønne falafler lavet i ovnen

Da jeg var ung og sprød levede jeg af durümruller med falafler på Nørrebro. Jeg elsker stadig en god durüm med chilisnask og cremefraichedressing med

Læs mere »
Livsstil
Sydhavnsmor

Må man farve børns hår?

Tror I ikke jeg lige havde forfattet det længste indlæg med anekdoter fra min farverige, vilde ungdom, hvor jeg både begav mig ud i grønt

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top