May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Glutenfri engelsk klassiker: Scones med chokolade

glutenfri scones

Britisk, eller engelsk, madtema i denne uge på bloggen kalder på SCONES. Ugens søde emne på sydhavnsmor.dk. Opskriften er delt herinde for år tilbage og har været en klassiker, men jeg har taget nye fotos og serveret dem for min familie igen, og både jeg og de havde glemt for fandens gode de er. Søde, trods de ikke indeholder sukker, bortset det der er fra naturens side (i æblerne). Glutenfri engelsk klassiker: Scones med chokolade er én af de opskrifter der er VIRK’LI nem at gå til, og som hitter i alle munde jeg indtil nu har serveret dem for. Vil du prøve dem os´? – Så finder du opskriften herunder…

Glutenfri engelsk klassiker: Scones med chokolade

Det skal du bruge til 14 stk.

2 dl kokosmælk / evt. alm. mælk

1 spsk. kokosolie eller blødt smør

4 æg

40 g mørk chokolade

2 spsk. Fiber HUSK

1 tsk. vanillepulver

2 tsk. bagepulver

2 æbler, groftrevet på jern

2,5 dl kokosfibermel

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 C.

Pisk (kokos)mælk, smør/kokosolie og æg sammen. Hak chokoladen og tilsæt den, sammen med Fiber HUSK, vanille – og bagepulveret. Vask æblerne og riv dem groft på et rivejern (fjern kerner først), og smid dem i dejen. Tilsæt kokosfibermel og ælt dejen med en gaffel. Lad dejen samle sig i 10 min. Form herefter ca. 14 boller af dejen og smid dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Herefter har du Københavns – måske Danmarks aller bedste scones. De er søde, bløde, lækre, dejlige, smukke, fantastiske, nemme at lave, hurtigt spist – og ikke mindst vanedannende 😉

Hver scone indeholder 135 kcal.

Find mange flere opskrifter her. Hvis du har lyst er du meget velkommen til at følge med på min Instagram @sydhavnsmor.dk for mere (mad- og kage)inspiration <3

glutenfri scones
Del på Facebook

2 kommentarer til “Glutenfri engelsk klassiker: Scones med chokolade”

  1. De ser lækre ud 🙂
    Har du forsøgt lave dem uden æg og erstattet med andet?
    Jeg må nemlig ikke få æg, desværre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top