May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Tømmermænd i Hamborg – om to mødre på tur og en miniguide til Tysklands næststørste by!

foto8Efter en weekend i Hamborg med en god veninde er jeg lige vokset cirka 10 cm. Hoooold nu kæft det var fedt, at være afsted – uden børn.
Bevares – de er det bedste jeg ved, men slap af hvor var det bare befriende at vælte rundt, i en stor by, uden stress, kigge præcis lige så længe i en butik man ville, uden at
ens børn hiver en i armen fordi de vil ud, eller at ens mand går bag en og sukker dybt, imens man piler rundt som en stresset gris.

foto6

Turen startede som en hver veninde tur skal starte – med er par glas vin i lufthavnen og en dele pizza på Gorm’s restaurant, en kort flyvetur og … en mistet pung med pas og nyhævede kontanter! Arhhh!

Vi boede midt i St. Pauli – et område af Hamborg, som svarer til Vesterbro! Der boede vi i en fin lille lejlighed på Susannenstraße, en gade fyldt med barer (som vi fik – alt for mange – cocktails på, hvilket vi fortrød dagen efter med tømmermænd), cafeer og klubber. Klart et sted jeg vil anbefale til enhver tid. Tjek airbnb for et (billigt) centralt sted, at bo.

foto

foto1Vi vadede byen tynd, i både høje støvler og sneaks, spiste Franzbrötchen – en Hamborg delikatesse, en slags croissant med kanel (haps!), solede i den fineste have med åer, botanisk have og den sygeste legeplads jeg EVER! har set. Kæmpe kæmpe kæmpe stor, med mange klatrestativer, rutschebaner, plastikbjerge, gynger – ALT! Typisk – to mødre på tur og så alligevel total vild over den legeplads! Hmm…

foto3Vi shoppede og shoppede – i Karolinenviertel (et sindssygt hyggeligt område) på Marktstraße – og spiste brunch på både Alex i centrum (en slags pavillion i vandet, i centrum) og Odas Apotheke i St. Pauli. Begge fine og specielt sidste sted, meget hyggelig (og billig!).

foto4

foto5Vi væltede gennem Reeperbahn, fyldt med stripklubber til både mænd og kvinder, unge og gamle. Stødte på en 15 mands gruppe pensionister, af begge køn på 80 år der skulle ind og se nøgne damer. Friskt! 👍Og spiste kager og mad i stride strømme. Eksempelvis Plaka, en hyggelig græsk restaurant med godt lammekød i St Pauli. Undgå for guds skyld deres mega magnum flaske vin, som er en ægte slave. Fy!

Og efter en søndag i Hamborg, med lukkede butikker-  undtagen på Hovedbanegården og i lufthavnen, kom vi hjem til København, efter et par timer på politistationen og en godkendelse af indrejse til DK uden pas. Gudskelov.

Det er fedt fedt fedt at rejse med en veninde, men det er også SÅÅÅ dejligt at komme hjem og se ens to unger og mand ligge i samme seng og boble 😍

Har I gode tips til Hamborg? 

Hvis man endnu har byen til gode, burde man tjekke Easyjet for billige rejser, droppe bagagen og kun have håndbagage med- så kan du komme afsted, for under 300 kr pr. mand retur. Du kan finde steder, at bo meget centralt, for 2-3 personer til omkring 500 kr. pr. nat og mad og drikke er yderst billigt. Spis fx. brunch for 75 kr., aftensmad for ca. 200 kr. for 2 retter inkl. en flaske husets vin, pr. mand. Jeg sir det bare – der er sgu ingen undskyldninger, for at lade være. Du vil ikke fortryde det! GOD TUR 😉 

 

 

 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top