May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Minus 5 kilo på 4-dages kuren? Var det realistisk?

Reklame for Fakta
Reklame for Fakta

9690d095-b5da-4af9-b985-f1ccb876e22b

Vi spiser til dagligt overvejende sundt.  Vi får leveret sunde måltidskasser udefra, som smager vanvittigt godt, tre gange om ugen. Resten af ugen finder jeg på noget nemt, der kan laves på under en halv time. De sidste tre uger har jeg dog testet lynkure, hvilket har resulteret i, at manden og ungerne har fået rugbrødsmadder mindst 4 dage i ugen. Resultatet af den første lynkur – pulverkuren, kan I læse her. Fra søndag til onsdag testede jeg den populære firser-kur “4 dages kuren”, som lover et vægttab på 5 kg – på 4 dage! Men kan man virkelig tabe sig så mange kilo, på så få dage?

Det værste har været- og er (jeg er stadig i gang med at teste – 3 – kur) at jeg ikke må nappe mig et glas vin når jeg er ude til sociale arrangementer. Jeg har sørget for at spise min måltider hjemme, men har et par aftener været ude efter ungernes sengetid, hvor der er blevet skålet i god vin – endda i en af mine topfavoritter, som jeg ofte køber i vores lokale Fakta. De har nemlig et kæmpe stort udvalg af rigtig god vin til gode priser, og det ved jeg – for har jeg smagt rigtig rigtig mange af dem 😉 Når jeg spiser mad, har jeg det sådan at et glas vin til, virkelig kan løfte oplevelsen for mig. Det var bl.a. én af de grunde til jeg synes det var lidt hårdt somme tider at være gravid – at jeg ikke kunne bælle et bette glas rødvin til de store bøffer.

For 55 kroner kan jeg få en mega god økologisk vin fra Chile i Fakta på Mozarts Plads. Og i alle andre Faktaer landet over. Jeg har siddet og klukket en del over videoen I ser herover, hvor der er sat en eksklusiv 24 timers pop-up vinbutik op i det område hvor man drikker de dyreste dråber i Danmark – Frederiksberg. Butikken, der ligger blandt specialbutikker med italienske oste, franske trøfler og specialdesignere, fyldes med vine, og en masse historier fra de varme lande. Flere vinentusiaster skal gætte prisen på de vine de smager. Kan de smage prisen på vinen? I er simpelthen bare nødt til at se videoen, den er SÅ sigende og sjov! Jeg synes hun er god, hende der virkelig stikker snuden i glasset og bare den gir’ den fuld skrue med at dufte. Ha ha, jeg griner virkelig hver gang jeg ser den… jeg elsker at se hvor meget vi mennesker kan blive forblændet af stemninger og franske gloser  🙂

Da jeg var sådan rætti’ ung – I ved, dengang man startede med at drikke alkohol i slut folkeren, foretrak jeg vin frem for øl. De fleste af mine venner synes det var lidt mærkeligt, da jeg altid stod der med en flaske vin i hånden på dansegulvet til klassefesterne, imens de andre dalrede rundt med billige bajere i hånden. Nu er det sgu ikke for at prale, selvom det næsten lyder sådan – men jeg kunne snildt hælde 2-3 flasker rødvin ned over en middag (og få kolossale tømmermænd dagen efter, bevares) da jeg var i 20’erne. I dag nyder jeg – så ofte jeg kan – et godt glas vin, og jeg er blevet en kende kræsen, og gider ikke sidde og savle ned i et glas dårlig vin. Jeg ved hvor jeg skal finde de gode flasker.

Jeg har engang selv leget sådan en leg med mine venner, hvor vi skulle teste vine… Og det er sgu sjovt at se, hvor meget man kan snyde hinanden og sig selv, ved at gøre en masse ud af smagningen, med fine ord, flotte glas – og ikke mindst flasker. Før jeg mødte Martin og slog mig ned som mor til to og alt det der, var jeg i byen med en flok veninder, og den ene venindes kollegaer. De havde inviteret os på restaurant, og da vi gik derfra lød regningen på ca. 50.000 kroner. Maden var ikke noget særligt, men det var vinen åbenbart. Jeg havde drukket vine til 5000 kroner flasken og blev en anelse rødkindet, da jeg fandt ud af det, fordi jeg selv havde viftet tjeneren hen for at bede om en ekstra flaske, da mit glas var tomt. Sådan n0get chokerer mig altid en smule, for jeg synes seriøst der findes mange gode vine til gode priser.

Jeg ved, at jeg absolut ikke er den eneste der har svært ved at følge en kur slavisk, for så at skulle takke nej til sociale arrangementer osv. fordi man ikke kan spise kage og drikke vin til maden. Man bliver en af ‘de mærkelige’. Heldigvis varede kuren kun i 4 dage – så kunne jeg finde på det igen? Ja, det kunne jeg såmænd godt, for maden – bortset fra den halve grape til morgenmad, var mættende og sund. Ikke langt fra hvad jeg normalt spiser til frokost og aftensmad. Men jeg synes ikke den sparkede så meget røv, som den lovede og derfor tror jeg nok hellere på at generel sund mad (og et glas vin til det, engang i mellem 😉 ) er vejen frem. Næste uge får I resultatet på hvordan det er gået med juice, smoothie-suppekuren, som er den sidste jeg tester – gudskelov 😉

På søndag, i indlægget “Min uge i billeder #10 + #11” vil jeg vise jer i billeder hvad jeg præcist indtog hver dag, på de fire dage. Og som I kan se herunder, var resultatet langt fra “det lovede”, hvilket jeg også havde regnet med fra start. Både fordi jeg allerede havde kickstartet vægttabet med en anden kur ugen før, fordi jeg ikke var overvægtig fra start, men blot lå og vippede mod en BMI der strejfede 25, og fordi 5 kg på 4 dage lyder rimelig uopnåeligt?

Startvægt 69,5 kg (11. marts 2018)

Slutvægt 68,5 kg (15. marts 2018)

Vægttab i alt 1,0 kg

Jeg havde holdt kuren 100 %, bortset fra den dag jeg hældte lidt olivenolie ud over min salat. Men har det været hårdt, at spise efter en slavisk plan, hvor jeg ingen stivelse har fået i 4 dage, og kun spist en halv grape til morgenmad hver dag? Nej. Jeg følte mig godt mæt gennem kuren, og supplerede med ekstra meget danskvand i dagene jeg testede. Dog var der én ting, som jeg efter 11 dage på kur VIRKELIG har savnet: Min chilenske drue, på 13,5 %, fra Fakta 😉

10714de9-fe31-4cda-88ff-3e1ac8e4b90d

 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top