May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Bye bye Sydhavnen? – sydhavnsmor.dk

upcomingbydelsydhavnen

Dagligt drømmer jeg om at flytte i hus. Det ved jeg nogle af jer ved. For jeg har her skrevet om hvor vi kan finde lykken, og om et hus vi tidligere har set på. Udenfor byen. Lidt langt væk fra min groteske forelskelse til Sydhavnen. 

Det blev aldrig til noget. Mest af alt fordi det var for dukkehus-agtigt og fordi jeg fik kolde fødder. Det var ikke fordi det var lyserødt. Det ku’ jeg sgu godt li’!!

Men jeg elsker jo også vores femmer, der ligger et stenkast fra Københavns fineste park, Valby Parken, en spytklat fra haveforeningerne hvor ungerne leger i weekenderne, og hvor jeg selv elsker at vade rundt og glo på selvbyggede huse. Få minutter fra vores elskede bådhus, vores babysittere 🙂 – og allerbedste mormor og morfar, min søster og hendes kæreste og vennerne.
As I told you.

Men for fanden… hvor kunne det være lækkert med en knaldhytte på egen grund. Og SKAL mine børn være bybørn – eller landbørn? 

Det er som om at det ikke kun er kolo-trenden der maxer helt ud lige nu. Mange af mine venner flytter fra byen – langt væk. På landet. Indenfor det sidste år har flere vennepar rykket fra Kbh til fx Hareskoven (og jeg er skide jaloux!), mine venner med min gu(l)ddatter bor i det flotteste hus med have der støder op til selve skoven, har (naboens) heste i haven. Bi-stad og brændeovn!

Der er også venner der er røget til Lyngby, Holte, Bornholm, Albertslund og Ringsted!

Jeg har intet særligt forhold til nogen af de nævnte byer, men jeg forestiller mig at det er noget af et skift at rykke fra fx Søerne til Ringsted. På en måde lyder det vanvittigt hyggeligt og som noget jeg godt gad jeg turde. Hurtig-banen eller hvad den nu hedder er jo på vej og det kommer ikke til at tage mange minutter før man siger farvel til Ringeren (slang jeg selv har opfundet på stående fod 😉 ) til København. På den anden side lyder det totalt skræmmende!

Og hvorfor egentlig?

Det er jo kun fordi jeg er angst for at give slip på noget jeg rigtig godt kan lide. Fordi jeg efter aldrig rigtig at have været en tryghedsnarkoman – før jeg avlede – nu er blevet det. Ikke tør sælge guldet i Havnen for det uvisse. Ringsted, Hvidovre eller Ålsgårde. Whatever, der ikke er Sydhavnen. Det hele skræmmer mig. Men handler det bare om at vælge til – kan man sikre sig at man bliver glad for sit nye valg?

Lover I ? 😉

Del på Facebook

12 kommentarer til “Bye bye Sydhavnen? – sydhavnsmor.dk”

 1. Camilla Mogensen

  Kender det alt for godt. Har hele tiden samme tanker. Bor også i Sydhavnen i lejlighed, og drømmer også om at bo (i haveforeningerne ;)- i et hus. Men kan ikke flytte herfra for her er så dejligt jo. Jeg tror ikke man skal hoppe ud i det før man er sådan helt (mere)sikker. Mange savner jo byen, og har du det godt hvor du er, så er det jo det vigtigste. Forresten prøvede jeg i går dine tarteletter og nøøøøj det var godt. Tak for dejlige indlæg og gode opskrifter. Lad os blive i Sydhavnen 😉

 2. Hvis det skal prøves af så prøv af imens I evt. lejer jeres lejlighed ud i en periode. Måske lidt besværligt med børn. Men kender til et par m. børn der flyttede fra Østerbro til Hillerød.. og fortrød. Og da de ville tilbage var boligmarkedet gået amok.
  Jeg leger selv med tanken om at flytte fra Sydhavnen hjem til mørke nordjylland og være øko i en skov (Læs evt. Andrea Hejlskovs “Den store flugt” – ka’ lånes på Rubinsteinsvej hvis det nu er:) ).

  I mellemtiden handler jeg bare i Irma og skrider i Valbyparken og til Karensminde 🙂

  1. Det er en skide god ide det med at leje ud imens. Så brænder man ikke nogle broer – hvis man nu synes det er en fejl. Og jep – det bliver så dyrt at bo her i Kbh, at vi nok aldrig ville få råd igen, hvis vi først flyttede ud af byen. Så det giver rigtig god mening. Og haha – synes det lyder meget fornugtigt med Irma, KM og VP – den er jeg helt med på 😉

 3. Jeg har boet i Kbh siden jeg var 16 og mine venner ville kalde mig københavner med stort K, derfor sprang vi også noget af en bombe, da vi nytårsaften 2012 proklamerede at vi flyttede til Svendborg! Chok. Al vores familue bor på Sjælland og vi kendte kun et vennepar i Svendborg, så det var helt fra bunden. Men hold. Nu. Kæft. Det er den bedste beslutning vi nogen sinde har truffet! Vores venner har fra tid til anden spurgt: “hvornår kommer I hjem”, men vi er hjemme, har lige købt hus – 215 km2 for 2,1mil 2 min fra vandet og ti min på gåben fra centrum.
  Jeg kan KUN anbefale at flytte. Pøj pøj

  1. Er det rigtigt? SEJT at det bare lige var det helt rigtige for jer. Mine venner siger jo også, når jeg taler om at flytte ud af byen, at jeg vil fortryde, at det ikke er noget for mig. Jeg er sgu ikke sikker… det værste ER jo netop familien og vennerne – ikke sååååå meget byen faktisk, tror jeg. Selvom den er god ift kulturelle begivenheder – og som den slags blogger jeg er, hvor jeg bruger byen meget ift inspiration 🙂

 4. De samme tanker er oppe at vende så ofte hos mig. Særligt, når vi besøger venner og familie på Fyn, hvor de kan få store huse for meget mindre end her i København.

  Men jeg er så bange for at jeg ville fortryde, og jeg er også så glad for vores lejlighed og vores kvarter.

  Men altså – tankerne er der. Men jeg tror ikke vi flytter nogen steder.

  1. Ja… man kan falde helt på røven over hvor mange store fede huse man kan få længere ude. Mange har Fyn-drømmen lige nu synes jeg. Dét er en tand for langt væk for mig, pga broen… men der er dejligt, ingen tvivl 🙂 Men ER store huse federe at bo i? Det er egentlig haven der tiltrækker mig… så kunne jeg få et lille skideskur i en haveforening i SV ville jeg være hamrende lykkelig 😉 Eller måske på Amager… det er sådan næsten Sydhavnen jo 😉

   Nej, vi ender sgu nok også med at blive i Sydhavnen, kan jeg høre på det hele. I hvert fald lige nu 🙂

   1. Eller kom ud til os i Brøndby Haveby kolonihaveområde. Der er masser af børnefamilier og hyggelige små huse til gode priser. Det er vores åndehul forår, sommer og efterår 🙂

    1. Jeg har godt nok også været ret jaloux over jeres hus – det ser så idyllisk ud! Vi står faktisk også på lister her i Sydhavnen og har fået tilbudt men takket nej lige nu pga vi også har bådhuset og ikke kunne overskue mere istandsættelse osv lige nu. Men snart R vi forhåbentlig klar til mere overskud og sådan 😉

 5. Du må ikke flytte før jeg har nået at hilse på dig i Irma og sige, at jeg kan li’ din blog og dine insta-stories. I går var jeg ellers ved at vinke farvel til Sydhavnen. 70-årig mand, godt beruset, synes da lige jeg skulle have et kram og et kys, da han passerede mig på fortovet. men hva’ faen – han mente det sikkert af et godt hjerte! 🙂

  1. Ha ha, hvor er du god. Selvfølgelig skal vi det 🙂 Han mente det helt sikkert af et godt hjerte – så længe de ikke gramser 😉 <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Bolig
Sydhavnsmor

DRENGEVÆRELSE PÅ BUDGET

Egentlig er det lidt fjollet, at kalde indlægget her for “DRENGEværelse…” da jeg synes det er noget pjat, at ting skal deles op i dreng/pige,

Læs mere »

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top