May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Byens bedste alternative brunch – sydhavnsmor.dk

“Hvor skal vi mødes?”. “Hmm, kan vi ikke bare tage den lokale?”. “God idé!”. Og det gjorde vi så. For første gang, selvom jeg havde hørt super godt om den, for længe siden, bl.a. i Politiken.

6304b198-cbb3-49ff-81c3-06db4b806d1c

Normalt tager jeg vejen ind til Københavns hippeste bydel, når jeg skal fortære føde. Kan I gætte hvilken? Der slår jeg gerne røven i sædet på en af de velourgrønne stole i baglokalet, på Bang og Jensen, eller savler over den farvelige brunch på Mad og Kaffe. Men hvorfor ikke prøve noget lokalt, når nu vi har det? Derfor foreslog jeg min mor, og hendes norske veninde, Randi, at besøge den nyere marokkanske café, South Harbour Café, der ligger på hjørnet af Enghavevej/Hørdumsgade, lige ved Sydhavn St. Som navnet indikerer – i Sydhavnen.

Stemningen på caféen var god, varm og hyggelig. Vi snuppede et bord ved vinduet mod Hørdumsgade, og bestilte hver en brunch inkl. økologisk kaffe/the og en friskpresset appelsinjuice. Hver kvinde måtte slippe 129 biiiitte små kroner. Maden blev serveret og der var ikke sparet på noget. Særlige marokkanske pandekager, yoghurt med crunchy müli, frisk frugt, forårsrulle morroccan-style, hummus, endnu en pandekage lavet af mannagryn, frisk lun bolle og ikke mindst den spicy, lækre ægge-tomatsauce “kage” i fad. Alt vegetarisk bortset fra de to cocktailpølser der havde sneget sig ovenpå tallerkenen. Maden var perfekt tempereret, krydderierne lige i øjet og de søde damer der stod bag den bugnende maddisk, med et orgie af lækre, friske marokkanske specialiter, var fantastisk søde og smilende.

Stedet var velbesøgt, selv på en onsdag formiddag. Både mødregrupper, businessmøder, dates og kvinde-hygge stod på, og alle var begejstrede for maden. Vores trekløver var i virkeligheden nok de eneste der ikke kom som faste stamkunder. For når et sted får så gode anmeldelser fra en landsdækkende avis, må folk forbi. Og de fem stjerner er der en grund til. De kommer ikke snigende af sig selv. For de kan noget særligt på South Harbour Café. Det kan de. Tag selv forbi og find ud af det 🙂

Næste gang vil jeg smage deres store, flotte sandwiches til 59 kr. Jeg kommer stensikkert snart igen – og så støder vi måske på hinanden? <3

Læs også…

Byens bedste burger, Byens bedste bowls, Her SKAL du spise hvis du er i København, 6 steder du skal spise i København, Michelin på budget, Spis dig gennem Sydhavnen, Her kan du spise dødbillig takeaway

 

 

Del på Facebook

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top