May

May

Følg mig på instagram @sydhavnsmor.dk

Sydhavnen – sikke noget lort? #2

2014-07-19 15.22.24

For lidt mere end to år siden flyttede min mand, vores datter og jeg fra en lejlighed i Kattesundet i København K (hvor jeg har boet i 10 år) til en fremmed bydel for mig – nemlig Sydhavnen, eller Kongens Enghave som den også hedder. Fra fest & farver til Helvede ville nogle måske mene. Der var i hvert fald ikke mange positive bemærkninger da jeg offentliggjorde nyheden blandt venner og bekendte. ‘Jamen OK, det lyder da som et spændende projekt’, eller ‘Tør du godt bo derude? Er der ikke rimelig råt?’. I dag spørger folk mig ‘Er du egentlig glad for at bo der?’ – det skal man ligesom spørge om, når man bor i Københavns fattigste postnummer. Ja for helvede mand! Jeg elsker det!

Vi ville flytte da vi boede på 70m2, 30 meter fra Strøget – ikke det fedeste med en unge der konstant lå med røven i vejret i dybe vandhuller så snart hun så et. Og så alligevel? Men satme om jeg ville flytte til et andet sted end K – måske bare sådan ‘helt dernede’ ved Store Kongensgade eller lignende, hvor der var mere luft-  eller på Vesterbro. Længere væk var ikke på tale for mig. Efter at have kigget på de lejligheder der var til at betale i K & V, uden at der var noget der sparkede benene væk under os, faldt jeg pludselig over en lejlighed i Sydhavnen. Uark! Mine daværende fordomme om bydelen gjorde ikke, at jeg sprang med åbne arme og spredte ben ind i kampen om, at finde en bolig lige hér. Jeg kendte kun til området omkring Mozarts Plads og alle grønlænderne, der sad og sang Thomas Helmig, i kor. Synes grønlænderne var søde, men pladsen kedelig. Martin, min mand, hev mig med i Valby Parken som jeg svagt huskede i glimt fra mine branderter til Grøn Koncert i 00’erne på HF og tiden omkring; Pløremarker, fadøl og alt for høj, ikke særlig charmende musik. Men jeg blev sgu overrasket, over hvor stor, grøn og flot den park er! Mange små haver med roser, fine små broer over vandløb. Og en kæmpe fed naturlegeplads, selv jeg gad lege på (har altid synes legepladser var lidt irriterende). Dér blev jeg solgt til Sydhavnen!

To måneders istandsættelse i en fed – (billig – ja læs; 795.000 kroner for 93m2) lejlighed med højt til loftet og masser af hyggelige kroge – senere, bor jeg nu – med mine (nu) to yngler (vores søn kom til præcis et år efter købet) og mand, i den bydel, jeg aldrig havde troet, at jeg skulle bo i.

Nogle gange sker der bare noget når ens liv tager en drejning. Uden børn havde jeg nok ikke havnet i denne skønne bydel, som hver dag blomstrer mer’ og mer. Men hold nu magle, hvor er jeg glad for at jeg har fået øjnene op for endnu en spændende, varm kulturperle i København.

Er der nogle af jer, der er flyttet til en bydel/by/område som I aldrig havde regnet med, at I skulle ende i?

Vil du læse mere Sydhavnsmor, kan du følge med på Facebook, Bloglovin’ og Instagram 🙂

Del på Facebook

4 kommentarer til “Sydhavnen – sikke noget lort? #2”

  1. Ej hvor er jeg glad for, at jeg lige faldt over din blog og dette indlæg. Min kæreste og jeg overvejer meget at flytte til Sydhavnen, da vi kan få langt flere m2 for pengene end andre steder i KBH. Men lige nu bor vi på det mondæne Østerbro, så det føles som lidt af et skridt at skulle tage! Fedt at læse om en, der har haft samme overvejelser, men hvor al tvivlen er blevet gjort til skamme. Jeg tror faktisk, at jeg kan komme til at holde vildt meget af Sydhavnen 🙂

    1. Jeg synes klart I skulle tage et smut herud og gå ture i haveforeningerne, Valby parken, Tippen og i de små gader der skærer gennem Mozartsvej med alle haverne foran lejlighederne. Her er fandme hyggeligt og om sommeren blir man helt varm indeni (egentlig også om vinteren), af at møde alle de åbne søde mennesker der bor her. Der sker voldsomt mange kulturelle ting – som oftest er gratis både i kulturhuset og Sydhavnscompagniet plus i kirken (uden man behøver at være religiøs) – så jeg glæder mig til at møde din mand og dig herude 😉

      1. Ja, planen er at tage ud i weekend og gå en tur. Lejligheden vi specifikt har kig på ligger i komponist-kvarteret, og jeg synes umiddelbart at der er ret hyggeligt. Det er helt klart noget andet end Østerbro, men det er jo ikke nødvendigvis noget dårligt. Det vigtigste for mig er, at det er forholdsvist tæt på byen, men at der er adgang til grønne områder – og på den måde er det jo helt perfekt! Jeg opdagede tilmed lige det der hedder “Børnenes Dyremark” som jeg synes lyder helt fantastisk for børnefamilier og for en dyreelsker som mig. Jeg tror efterhånden, at jeg er blevet overbevist :grinning:

        Vi ses forhåbentlig i Sydhavnens gader i fremtiden!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få de sidste nyheder direkte til din mail

May

Velkommen! Jeg hedder May, er 39 år, gift med Martin og mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. Når jeg ikke vander blomster i mit lille bådhus i Københavns Havn eller ripper nettet for nye rejsemål, laver lejlighed (er i gang med en sammenlægning af 3 lejligheder), bager jeg tonsvis af kager – gerne den slags man kan spise hver dag med god samvittighed, uden mel og sukker. Her på sydhavnsmor.dk deler jeg et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, boligrenovering og en masse andet.

Populære indlæg

Webshop

Instagram

Scroll to Top