Hvis du var vild med verdens nemmeste chokoladekage, eller de super sunde kakaomuffins uden mel og sukker – på et kvarter, vil du knuselske disse svampede bønne-brownies, der oser af sund – og lækkerhed. Og som man med god samvittighed kan lade sine børn (og sig selv) gnaske løs af. Da halvdelen af min lille familie ikke tåler gluten, er denne opskrift lige sagen. Og tilmed er den sund og ikke mindst overdrevent nem at lave. Dejen kan bruges både i en bradepande eller i muffin-forme, som jeg har gjort her.
Det er en ordentlig portion, så du kan regne med en hel bradepande eller 25 muffins (102 kcal pr muffin). Du kan selvfølgelig også bare halvere opskriften, men hvem gør det? 😉
Du skal bruge:
2 dåser røde kidney bønner
6 æg
200 gram 70-85 % mørk chokolade
4 spsk kakao
2 tsk vanille
2 tsk bagepulver
200 g. soltørrede (bløde) figner. Kan evt. erstattes af stenfrie dadler.
Evt. lidt lakridspulver og meget gerne skallen af enten en øko-appelsin (som jeg har brugt her) eller øko-citron. Både til at putte i dejen, men også til pynt efterfølgende.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 C
Blend hele balladen. Inkl. vandet fra bønnerne.
Del dejen ud i de ca. 25 muffinforme eller ud over en bradepande (med bagepapir).
Bag muffins i ovnen i et kvarter. Laver du den i bradepande, bag den da 20-25 minutter, men hold øje med den. Pga. den blendede chokolade, skal den være fugtig og ikke tør.
Spis den nu (eller i morgen, hvor den smager endnu bedre, efter at have ‘sat sig’ i køleskabet natten over) ☺️.
Du kan følge Sydhavnsmor på Facebook, Bloglovin’ og Instagram 🙂
24 kommentarer til “Svampet protein-brownie på 20 minutter – uden mel, mælk og sukker”
Er den fryseegnet 😃
Jep – jeg har selv et lager i fryseren ;)De er lynhurtige at tø op i en micro!
Tak 😃 Nu er de i ovnen. Har modereret opskriften en smule, så jeg har tilføjet lidt kokossukker samt lidt Zerotopping med Salted karamel 🙈 Er megaspændt 😃
Kan bønnerne smages?:-)
Slet ikke, synes jeg 🙂
De er virkelig gode, men vigtigt at de kommer i køleskab før de spises.
Allerbedst dagen efter en tur i køleskab ell fryser.
Himmelsk med lidt friske blåbær og en god kop kaffe.
Tak for rigtig fin opskrift ☺️
Fantastiske. Lavede disse muffins i dag. Var meget skeptisk, da der skulle kidney bønner i.
Dejligt at høre. Ja, mange bliver bange for bønnerne, men de smages ikke og jeg er simpelthen også drøn vild med den opskrift 🙂
Bedst brownie jeg har smagt 😍
Hej, har lige bagt dem og synes de mangler sødme. Mon du har banan i som det ser ud på billedet? Kh M
Kun hvad der står i opskriften 🙂
Kan kidneybønnerne mon erstattes med butterbeans? har så mange dåser stående 😀
Uh er usikker men prøv 🙂
Indrømmet: Det er nyt for mig, at bruge kidneybønner i kager og jeg var noget skepsis, da jeg gik igang med at lave dine muffins igår
Hov, kan se halvdelen af min kommentar ikke er kommet med😂Din opskrift er intet mindre end fantastisk👍🏼de smager virkelig godt (og syndigt) Jeg tilsatte en moden banan til dejen, og kom et lille stykke chokolade på de varme muffins. Nøjj, de blev goe. Så mange tak for skøn opskrift😊
Ih hvor dejligt du kan lide dem – jeg elsker dem også 🙂
Skal man smelte chokoladen først eller klare blenderen det i rå tilstand ?
Bland I til sidst 🙂
Mine er helt våde indeni og slet ikke faste. Er det 170 grader varmluft eller?
Det er kun varmluft på de opskrifter det står 🙂
Super dejlig opskrift. Har du nogen anelse om proteinindholdet i en?
Jeg har ikke regnet det ud men du kan gøre det nemt i appen Lifesum, den er nem at bruge <3
Proteinindholdet er 16%
Hold da op hvor de er gode!!! Næste gang jeg bager dem vil jeg lige komme papir i silikoneformen da kagerne blev meget bløde i midten og kanten sad fast, men ellers er jeg Topfan! Jeg kan anbefale en lille klat vaniljeskyr on the side ❤️