Jeg hørte om en proteinrig kikærtekage, med smag af appelsin. Dét lød godt, men jeg kunne godt tænke mig at skifte nogle af ingredienserne ud, og efter nogle forsøg er jeg kommet frem til min egen udgave – med citron i stedet for appelsin – men det er en smagssag – som er melfri 🙂
Her er opskriften på en SUPERLÆKKER og MEGET nem og saftig proteinrig citronkage. Opskriften bør være nok til 8-10 personer (eller mindre til os kageglade 😉 ) :
Det skal du bruge:
1 dåse kikærter – uden vand (240 g)
15 dadler – uden sten
2 tsk kanel
1 æg
skal af 1 øko-citron + lidt saft
5 spsk kokosolie 1/2 tsk salt
3 dl mælk (mandel, almindelig, kokos – hvad du har!)
3 spsk pofiber
100 g kokosmel (jeg har også brugt kokoschips/flager, men brug hvad du har)
30 g. (sukkerfri) mørk chokolade
1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 C (almindelig ovn!)
Hak chokoladen, og skær dadlerne i nogle mindre bidder så blenderen/foodprocessoren kan tage dem. Blend/kværn ALT. Hvis dejen er for hård, tilsæt da lidt ekstra mælk eller et skvæt vand.
Fordel massen i en bageform (ca. 20 x 20 cm) og stil kagen i ovnen i ca. 40 minutter. Voila – nu har du en spiseklar kage, men hvis du gemmer den til dagen efter, bliver den endnu bedre 🙂
Find ALLE mine mel – og sukkerfrie opskrifter HER 🙂
Indeholder affiliatelinks
8 kommentarer til “Saftig citronkage uden mel og sukker – sydhavnsmor.dk”
Den ser GOD ud. Hvor mange grader skal den bages på?
175 – det står også i opskriften 🙂
Dine kager er super lækre.
Kan de bruges i Sense øjemed, og hvor meget kan man i givet fald så spise?
1000 tak <3 Ja, jeg synes også de er gode ;) Umiddelbart skal jeg lige bruge lidt tid på at regne ud men den er ikke lavet til Sense men kan sagtens spises efter det :) Har du set min kagebog der har opskrifter der alle kan spises som en fuld måltidskasse ifm Sense? :) https://sydhavnsmor.dk/product/kager-hver-dag/
Hvad kan man bruge istedet for pofiber?
Kan man bruge fx grahamsmel, når man ikke har glutenallergi?
Vh Susanne
Pofiber er højt på fibre, og binder på en anden måde end alm. mel så jeg tør ikke komme med et andet bud desværre.
Kan man bruge HUSK ( grøn eller gul?) i stedet for pofiber, eller helt undlade det?
Uh jeg tænker umiddelbart ikke det bliver helt det samme …