Selvom man ‘kurer’ den pt. med LCHF-livsstilen i #frabuttettilbabe-eksperimentet, kan man jo godt være en god kollega og bage til de andre inde på Zeppelin 😉 Det gjorde jeg i onsdags, hvor jeg havde disse melfri rødbedemuffins – som er fri for mælk og sukker – med på job. Jeg havde pil’me lyst til selv at kaste mig frådende over chokolade-godten, som primært indeholder rødbede – og derfor, efter sigende, kan forebygge blodmangel og kræft, gør dit hjerte sundt, booster dit vægttab og fordøjelse, beskytter dit barn i mavsen hvis du har sådan ét, udskyder ældningsprocessen, forbedrer din udholdenhed og renser din lever… what’s not to lik? 😉 – men holdt mig fra det, selvom jeg ved hvor godt de smager. For når man spiser efter LCHF-principperne er ædelse under jorden desværre ikke lige sagen. Jeg bager nok en omgang igen i næste uge, hvor jeg i mit bikiki-bootcamp eksperiment, spiser efter min blodtype (dvs. helt vegetarisk) 😉
Opskriften på 10-12 muffins er:
400 g. rødbede
10 friske dadler, uden sten
4 æg
50 g. kokosmel (evt. lidt mere efter smag)
30. g kakao
1 1/2 spsk kokosolie
1 tsk bagepulver
1 spsk HUSK (kan undlades)
Kanel, lakrids-/vanillepulver og salt efter smag
Evt. 25-50 g. mørk hakket chokolade (70-85 %)
Sådan gør du:
Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern ELLER i en foodprocessor som fx denne her. Dræn rødbederne for saft. Blend alle andre ingredienser sammen og tilføj rødbeden og blend videre til massen er jævn.
Fordel dejen i 10 (12) muffinforme og bag dem midt i ovnen i ca. 30-40 min. ved 170 C.
TIP: Sæt dem i køleskabet natten over, og server dem på en tallerken med en ske og en klat skyr med vanille. Det er knagme’ lækkert! Hver muffin indeholder 110-130 (sundere) kcal.
Prøv også disse sunde grønne proteinboller uden mel. Kun 60 kcal. pr bolle, keftedes – græske kødboller med ægte græsk salat og tzatziki og verdens nemmeste chokoladekage – uden mel og laktose.
5 kommentarer til “Melfri chokolademuffin med rødbede – uden mælk og sukker”
Når du i dine opskrifter skriver friske dadler, mener du så tørrede dadler (rynkede, bløde og brune) eller mener du faktisk friske dadler (gule, sprøde og hårde) ?
Mvh Søs
Jeg mener sgu nok tørrede – du ved de saftige dadler fra en pakke 😉
Først og fremmest tak for verdens bedste opskrifter 😀👌🏼
Kan jeg til denne opskrift bruge kokosfibermel i stedet for kokosmel? For er der ikke forskel? 😅
Tak for det 🙏🔥kokosfibermel er en del tungere og binder mere end alm kokosmel så ved ikke om det virker helt på samme måde men prøv – mon ikke? 🙂
Tak for skønne opskrifter!
Mine rødbede muffins er meget svampede indeni, selvom jeg har bagt dem i 1,5 time på 170grader…. skal de være sådan indeni? Eller gør jeg noget forkert? Har fulgt opskriften til punkt og prikke:-)